Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas

Jaa suplementacja przy 500-800kcal ?

Polecane posty

Gość grubaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas

Witam. Jestem osoba otyla (130kg, 180cm) i zdecydowalem sie na rygorystyczna diete. Jestem juz 5ty dzien na okolo 600kcal, nie mowcie mi jakie beda tego skutki bo zdaje sobie z tego sprawe (spalenie miesni,etc) ale jestem zdecydowany i zdeterminowany, i po prostu wybralem mniejsze zlo. Nie mowie ze taka dieta jest czyms dobrym, jednak w moim wypadku jest to naprawde MNIEJSZE zlo - skutkow otylosci chyba nie trzeba nikomu przedstawiac ? Ta dieta to jedyny sposob na powrot do normalnej wagi. Jednak smiesza mnie takie diety stosowane przez osoby o wadze 60kg ktore rzekomo sa grube i chca sie odchudzic chociazby o 5 kg. Przejdzmy jednak do sedna. Pytanie moje brzmi nastepujaco, jak ukladac posiliki, i co suplementowac (jakie tabletki?) zeby uzupelnic niedobor mikroelementow/witamin ? Na dzien dzisiejszy , w sumie, przez caly dzien to zjadam 3 kanapki z czarnym chlebem i chuda szynka... i ew na wieczor jakis grejfrut. I tyle. Jestem bardzo zdeterminowany wiec trzymanie sie diety nie bedzie problememm, zdjae sobie tez sprawe ze to jest zmiana na cale zycie, niestety, ale - skoro tyle lat obzeralem sie jak swiniak, to chyba moge drugie tyle przyglodowac? jest tyle innych przyjemnosci w zyciu niz jedzienie :) A szkoda ze nie uswiadomilem sobie tego 2 lata temu, gdy po szpitalnej diecie (tygodniowej, bodaj) wazylem jakies 113kg. Wtedy do celu naprawde nie bylo daleko. Ale nic, czlowiek uczy sie na bledach. Pozdrawiam.

Gość dowcipicicip
jedz kupe to pomoaga :classic_cool:

Gość grubaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
sensual czy czytalas topic :D chyba nie ?

Gość asdasdsa
dzieki za wyczerpujace odpowiedzi :classic_cool: 🖐️