Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 26madzia26

aerobik po cc

Polecane posty

Gość 26madzia26

Witam chciałam zapytać po jakim czasie po cieciu cesarskim można pójść na aerobik? proszę o odpowiedz bo chciała bym jak najszybciej zacząć ćwiczenia jestem 7tydzien po CC

Gość Mamirkaaa
kochana do pół roku nie możesz, to jest operacja na otwartych powłokach więc mozesz nabawić się przepukliny na przykład

Gość 26madzia26
dzieki wielkie tez tak myslałam ale do konca nie byłam pewna.

Gość ciwczyc kazdy moze
Po 6 tyg jezeli tylko dasz rade możesz spokojnie wykonywać lekkie aerobowe ćwiczenia stopniowo zwiekszajac ich ilość. Nie wskazana jest siłownia (dźwiganie) i cwiczenia mocno napinające brzuch. Nie wolno robić brzuszków ale tylko jeżeli stwierdzisz ty lub lekarz ze mięśnie brzucha jeszcze sie nie zeszły - u większości po ok 3 miesiacach juz spokojnie mozna. Co do przepukliny to jasne ze moze wystapic ale od dźwigania a nie od ćwiczeń aerobowych. One raczej właśnie wzmocnia mięśnie i moga uchronić przed przepukliną. Zapytaj lekarza na wizycie po 6 tyg od porodu - on Ci wtedy najlepiej wyjaśni co i ja ale zalecenia o braku jakiejkolwiek aktywności po cc przez pol roku sa przestarzałe. Ocenisz tez po sobie - jezelio nie bedziesz czula bólu ani dyskomfortu podczas cwiczen to znaczy ze spokojnie dane cwiczenie mozesz juz wykonywać.