Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jotka79

Uszkodzenie odbytu termometrem???

Polecane posty

Witajcie, prosze o rade. Dzis rano mierzylam synkowi temperature w pupie poniewaz jest przeziebiony. Podczas tego on gwaltownie sie przekrecil na brzuch i zaczal potem dosc mocno plakac przez dluzsza chwile, potem dwa razy probowalam znowu mu zmierzyc ale mial jakby traume tzn. jak tylko zdejmowalam pieluszke zaczynal plakac. Czy moglam mu cos uszkodzic? Boje sie strasznie, poradzcie co robic. Zadnej krwi tam nie widze.

Gość hfcjcjcfyhkhg
wydaje mi się że Go po prostu to zabolało dlatego teraz płacze jesli nie ma krwi to chyba nie powinnaś się matrwić

Może go po prostu zabolało, odbytnica jest mocno unerwiona. Jeżeli nie ma krwi to pewnie nic nie uszkodziłaś, ale nie było to przyjemne dla dziecka, dlatego tak reaguje. Ja zmierzyłabym małemu dziecku temperaturę w pachwinie (trzeba przez odpowiedni czas przytrzymać mu nóżkę, ale to żadna trauma dla dziecka).

Gość czerwony
Jotka79 Teraz za karę ja zmierzę Ci temperaturę moim termometrem:D

Dziekuje bardzo za odpowiedzi, oprocz czerwonemu. A co powinno mnie zaniepokoic? Tzn. teraz synek spi jak wstanie i znowu bedzie tak reagowal to co?

Gość nic już nie poradzisz
Nic już na to nie poradzisz, dziecko może odczuwać ból nawet przez dwa dni podczas robienia kupki i będzie płakać. Odbyt jest bardzo silnym mięśniem i dobrze unerwionym, dziecko mogło poczuć niesamowity ból, wręcz nie do zniesienia. Jak ty mu mierzyłaś tą temperaturę ??????????? Leżał wtedy na pleckach, a ty mu wsadziłaś w pupkę termometr? Matko Boska, tak nie wolno robić! To bardzo boli! Temp. mierzy się tak, że dziecko leży na pleckach, podnosisz mu nóżki i tak mierzysz, wtedy nie boli. Przytrzymujesz dziecko, żeby się nie przekręciło. Albo w pachwinie. A najlepiej mieć termometr bezdotykowy na podczerwień! Nigdy mu tak więcej nie mierz temperatury!!!

Mierzytlam mu jak zawsze. ale on nagle sie poruszyl i przekrecil az go nie utrzymalam. Nic z tym nie robic ze go boli? Samo przejdzie czy co?

ja tam nigdy nie odwazylam sie zmierzyc maluchowi temperatury w pupie.zawsze pod pacha albo w jakiejs pachwince. jotka-poczekaj, obserwuj dziecko a jesli cos Cieie jeszcze zaniepokoi idz do lekarza

Gość andan
a jeśli pojawiła się odrobina krwi? prosze o odpowiedz, co wtedy robić. dziecko płakało może z 2 minuty teraz spokojnie śpi, jak pomuc maluszkowi i czy co mu się mogło stać