Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliczek policzek

7 miesiąc i przytyłam niecałe 9 kg.

Polecane posty

Gość oliczek policzek

jest szansa ze nie bee wyglądała po porodzie jak beczka uff moja znajoma ponad 20 kg w 7 miesiącu utyła. Po mnie nieco juz widac a ona wygląda jak słoń w 10 miesiącu. czy to oznacza ze mało piję, jem i zle sie odzywiam? Mój mąz mówi ze slicznie wyglądam, nogi, ręce szczupłe,twarz nie opuchnieta, bez plam, wyprysków. Brzuszek ładnie do przodu uwydatniony, pupa mała, nie ma rozstepów. Fakt mało pije, ale staram się zdrowo odzywiac, owoce, jogurty, obiadek, kanapeczki, warzywa.

Gość bezowa bluzka
ja przytylam 10 przez cala ciaze. prawidlowo powinno sie tyc 8-10kg przez cala ciaze

Gość oliczek policzek
ups pomyliło mi sie,nie przytyłam 9 kg ale niecałe 6 kg.

Gość frty
no to ok,ale nie rozumiem dlaczego mało pijesz??nie szkoda ci nerek??

Gość słowikowa
dlaczego mało pijesz?

9 kg w 7 miesiącu ciązy to nie jest ani mało, ani dużo, powiedziałabym, że norma. nie bardzo natomiast rozumiem, o co Ci chodzi z tym piciem????? (chodzi Ci o to, że fakt, że mało pijesz wpływa na to, że również mało przytyłać????) Czym się więcej pije dobrej niegazowanej wody mineralnej tym lepiej, bo wypłukuje sie toksyny z organizmu oraz zapobiega nadmiernemu gromadzeniu wody (co również sie wiąże z przyrostem wagi)

Gość oliczek policzek
wystarczy ze wypije szklaneczkę wody tak o 19.00 to co 4 min dosłownie wstaje i ide sikac. Ciagle sikam , mimo iz nie piję.

ooo, wiedzę, że jest zmiana - no skoro jednak 6 kg, to faktycznie nie jest zbyt dużo

Gość oliczek policzek
staram się więcjabłka jesc, tez sa "mokre", owoce, a z ta wodą to na cały dzien jak szklankę czy dwie wypije to to jest wszystko.

Gość mamunia .....
No ja bym się jeszcze tak nie cieszyła :( W moim przypadku było tak że do końca 7 miesiąca ciąży przytyłam 6 kg a przez ostatnie 2 miesiące przytyłam jeszcze aż 21kg ... wcale się nie obżerałam :o

Gość oliczek policzek
najgorsze jest ze mimo iz dzieciak juz duzy to bardzo mnie ciązy w miednicy. dziecko nie chce się podniesc tylko uciska mnie na szyjkę. Straszne to, ciagnie, i nie widac płci nawet.

Gość oliczek policzek
od czego zalezy taki szybki wzrost wagi? ja nawet sobie nie wyobrazam abym mogła utyc 20 kg. Licze ze do sierpnia utyje 10 kg i na tym się skończy.

ja zaczynam 8 miesiąc i przytyłam 9kg. Ciągle słyszę od teściowej, że to mało, że dziecko nie ma miejsca....ona przytyła 30kg :)

przyrost wagi zalezy od bardzo wielu rzeczu - od odżywiania, indywidualnych predyspozycji organizmu matki, tego, ile wody sie zgromadziło w organiźmie, wielkości dziecka, itd. Jest wiele czynników

Gość frty
a powiedzcie mi jak wytłumaczyć różne przyrosty wagi u tej samej kobiety w dwóch ciążach?dieta ta sama,organizm ten sam,dziecko nawet wieksze.Jedna ciaża 18 kg,tycie od początku,druga ciąża 6 m-c 1 kg.A dziecko jak narazie wieksze!! Ale piję wody dużo,nie ważne ,ze sikam 5 razy w nocy.Szkoda mi nerek,dla dziecka też nie dobrze.Szklanka picia dziennie to robienie sobie krzywdy moim zdaniem

Gość a ja 2 kg

Gość generalnie w ciazy powinno
si przytyc do 6 kg - tyle wazy dziecko razem z wodami :) reszta to tluszcz :/

Gość ciezarowka80
Po co się odchudzasz? Przed chwilą na innym topiku napisałaś że prawie zemdlałaś na spacerze bo za mało zjadłaś (jogurt, mleko i szklankę wody). To co robisz jest niezdrowe! Nie przesadzasz z tą dietą?

Gość słowikowa
picie wody i płynów jest obowiązkowe! Nie pijąc sprawiasz, że nie dajesz organizmowi szansy na oczyszczenie z toksyn, nerki nie pracują to jest niebezpieczne! po pierwsze ryzyko zatrucia, po drugie odwodnienie!!!! każdy lekarz Ci to powie : powinnaś wypijać tak jak wszyscy minimum 1,5 litra płynów dziennie, najlpiej więcej oczywiście. A to ciągłe sikanie- jesli jest naprawdę dokuczliwe i oddawaniu moczu towarzyszy ból- do lekarza! może to stan zapalny pęcherza???? człowiek potrzebuje wody, dokładnie tak samo jak powietrza

Gość frty
wiem,zdaje sobie sprawę,że jednak organzm inny trochę,chociażby starszy.Ale mimo wszystko dziwi mnie aż tak duża różnica.Brzuch mam o wiele większy a tyłek chudnie.Może wydaje mi się,że dieta taka sama:oFakt,że nie jem nic smażonego,żadnych fast foodów,chipsów i tego typu jedzenia.Mam okropną zgage od początku i stad dieta.Tyle,ze ilosciowo jem wiecej niz przed ciażą.

Witam, ja jestem w 30 tygodniu i od początku przytyłam tylko 3kg. Na USG wszystko w porządeczku, więc już się nie martwię. A Ty jeśli się martwisz wybierz się na 3D i będziesz wszystko wiedziała co z Dzidzią;-)

Gość kto sie wypowieeeeeee
ja mialam, w 7m - 7kg - ale potem polecialo, najeiwcej w 8 i 9 razem 13 - i tak niezle.

Gość kto sie wypowieeeeeee
powinno sie duzo pic - szkodzisz sobie i dziecku.

ja jestem w 21 tygodniu i przytułam niecaly kilogram, a jem zdrowo, dośc duzo i regularnie. Dziecko jest duże i bardzo ruchliwe, badania ok. Po prostu tez nie jesm smażonego, żadnych słodyczny, kawy, słodzonych napoi, no i piję dużo niegazowanej wody mineralnej - często (choć oczywiście nie zawsze) to wystarczy, żeby jeść dużo, zdrowo dla siebie i dziecka i nie tyć nadmiernie

Gość DuoMama
To i ja się przyłączę:-) Jestem w 35tc przytyłam 1kg. Nie mam zbytnio apetytu, więc z wagą nie mam problemu. To moja druga ciąża. W pierwszej w dniu porodu miałam +7kg. Dzidziuś jest malutki ale w granicach normy, moje wyniki badań są super także lekarz mówi,że widocznie taka moja uroda. Jak widać nie ma reguły. Jedne kobiety tyją nawet 35kg a inne wcale. Najważniejsze są wyniki krwi i usg.

Gość DuoMama
zapomniałam dodać, że córeczka w pierwszej ciąży też była malutka. Urodziła się w 37tc z wagą 2770gr. A teraz ma 1,5roku i fajna z niej kluseczka:-)

Gość oliczek policzek
ojej w 35 tyg i przytyłas 1 kg? chyba cos zle twoja waga chodzi. Serio. W tymczasie z tego co wiem samo dziecko wazy min 1 kg, a wody płodowe , i łozysko. To już 3 kg wagi która napewno musi być.+ piersi które juz sa nieco większe, biodra się rozciagają, organizm potrzebuje tez zapasu ..więc napewno utyłas 3 kg (dziecko, wody,łozysko).

Gość bedziesz miec rozklapioche

Gość frty
oliczek policzek a nie wpadłaś na pomysł,że dziecko wody i reszta mogą ważyć wiecej i ważą,a schudła w nogach ,tyłkunp?ale to sobie wydedukowałaś:D:D:D ja mam duży brzuch a spodnie zaczełam nosić w ciaży rozmiar mniejsze nież normalnie,bo widać brzuch i dziecko rosną a chudnę w tyłku i nogach