Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliczek policzek

7 miesiąc i przytyłam niecałe 9 kg.

Polecane posty

zgadza się, są sytuacje, że matka chudnie, bo dziecko z niej ściąga, ale wszystko jest ok. Zalezy od organizmu

Gość oliczek policzek
wiesz mi chodzi ze nie wierzę w to ze w 35 tyg mozna utyc tylko 1 kg. Na logiczne myslenie jest to niemozliwe bo wtedy samo dziecko wazy 1 kg przeciez, nie mówiąc juz o tym ,ze wody tez cos ważąi łozysko. Więc chcąc czy nie chcąc te 3 kg powiedzmy to jest jakies minimum. Nie mozna wazyc w 35 tyg 1 kg, to nie logiczne.

Gość frty
to ja ci to wytłumaczę:D ważyłam 60kg teraz tez wazę 60kg powiedzmy,ze na tym etapie ciaży dziecko plus reszta waży 2 kg więc jakby odciąć mi brzuch i stanęłabym na wadze to ważyłabym 58 kg teraz rozumiesz?

Gość nudy
ja jestem w 7 miesiacu w ciazy blizniaczej i przytylam 12 kg

Gość frty
a ta kobieta powiedzmy ważyła 60kg w 35tc waży 61 dziecko i reszta powiedzmy 4 kg wiec bez brzucha teraz ważyłaby 57kg:)

oliczek policzek, ale czego tu można nie rozumieć? - na jednym przybiera na wadzie (dziecko, wody podowe, itp.), a na drugim traci (chudnie jej pupa, ręce) i w sumie wychodzi na czysto

Gość Lepiej sobie tutaj poczytajcie
o zdrowym przybieraniu na wadze w ciazy, a nie sie licytujecie ktora mniej przytyla, bo to tylko swiadczy o tym, ze nie macie pojecia o zdrowym podejsciu do ciazy: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,2965675.html

Ja jak bylam w 7 m-cu to mialam 5+ a teraz mam jeszcze nieco ponad tydzien do porodu i przybralam juz 18kg :( mimo ze staram sie nie objadac byle czym. Zero slodyczy jem tylko graham , chude mieso duzo zieleniny. Ale moze tobie uda sie przytyc mniej. Pozdrawiam 🌼

Gość oliczek policzek
niech wazy 60. Utyła 1 kg i wazy te 60 kg. No ale chyba nie ma tak ze w trakcie ciązy chudnie pupa i ręce i nogi jeszcze bardziej niz przed ciążą? to oznacza ze wogóle zle sie odzywia i dziecko ściąga z organizmu matki wszystko bo nie dostaje nic. Wapno dziecko sciagnie z matki powstanie w zębach próchnica.

Gość frty
wiesz co,nie chce mi sie dyskutować z tobą.Jak najbardziej jest mozliwe,ze sie chudnie w pewnych partiach ciała,mówię,że noszę spodnie rozmiar mniejsze.I jem normalnie,więcej ilosciowo niż przed ciążą.Mówię też ,że w pierwszej ciaży organizm inaczej reagował na ciaże i przytyłam dużo.Nie wiem od czego to zależy.Nie widzisz nic złego w tym,że jesz mało,nie pijesz wcale,ale widzisz wiele złego w tym,że ktoś traci w tyłku kilogramy?ty sie lepiej naerkami swoimi i dziecka pomartw a nie próchnicą:o

Gość ale dziewczyny wy jestescie
strasznie dziecinne z ta waga :) Przeciez w ciazy przybiera sie na wdze nie tylko ze wzgledy na tluszcz, ale i lozyzko, i dziecko, i wody plodowe, i macica i piersi waza wiecej, nie mowiac juz o tym, ze w organizmie kobiety znajduje sie 2 litry krwi wiecej niz zwykle. Poza tym w okresie letinm organizm ma tendencje to zatrzymywania wody, co tez moze odbiac sie na wadze jako pare dodatkowych kg. Poszukajcie troche informacji w necie, a jesli uwazacie toz a niewiarygodne zrodlo to sytjacie swojego lekarza jak to jest. Dodam jeszcze, ze niektore kobiety najwiecej tyja w 1 trymestrze, inne w 2 lub 3. Dla wielu wlasnie ostatnie tygodnie (miesiac 7, 8 i 9) rownaja sie najwiekszemu przyrosotwo wagi, wiec kto nie przezyl ciazy do konca, nie powinien wysuwac wnioskow, ze przytyla malo, bo jeszcze wszystkim przed nim :) (bez zlosliwosci, tylko tak naprawde jest) A waga w ciazy dzieli sie podobo tak: sam maluszek: 3–4 kg macica: 1 kg łożysko: 0,5–1 kg płyn owodniowy: 1–2 kg piersi: do 2 kg krew i inne płyny ustrojowe: 3 kg. Tu jest fajny artyluk, poczytajcie sobie: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/dobra-waga-w-ciazy_36379.html

Gość oliczek policzek
jak mozna w ciązy nosic spodnie o numer mniejsze niz przed ciąża? przeciez w ciązy nie wkłada sie juz tych samych spodni bo biodra sie rozciagają, mi i tak sie nie chce wierzyc ze ona 1 kg przytyłabedąc w 35 tyg. Cos mi sie tu nie zgadza. nidozywiona? moze jej tyłek spłaszczył sie, pozbawił się mięśni tłuszczu, ale biodra ida w szerz. Podpucha jak nic.

Gość mi tez sie nie chce wierzyc
i mimo, ze znam naprawde wiele mam i niektore w ciazy wygladaly super to zadna nie schudla w ciazy w tylku czy biodrach, wrecz przeciwnie i jest sprawa calkowicie naturalna, wiec mi na[rawde nie chce sie wierzyc...

Gość DuoMama
Widzę, że włożyłam kij w mrowisko:-D Moja waga dobrze waży, z dzieckiem jest wszystko ok, moje wyniki badań są super, więc o czym dyskutować? Przytyłam 1 kg, jestem w 35tc:-D Brzuszek mi urósł ale ręce i nogi baardzo schudły. Nie mam za bardzo apetytu, więc widocznie tak musi być. Ale skoro mój gin mówi, że wszystko jest ok to dla mnie super:-d

Gość to po co zachodziłyście
w ciąże, jak ciągle się licytujecie która ile przytyła?

Gość jedna tyje 10 a inna 30
nie ma reguły. Najważniejsze powinno być zdrowie dziecka, a nie ciągłe schizy, bo parę kilo do przodu!!!! A jak już czytam o tych porozciąganych pochwach, to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Po prostu żenada.... Nie macie większych zmartwień? Może jakbyście miały, to nie zawracały byście sobie i innym głowy niepotrzebnymi pierdołami!!!!

Gość Myszuuula
to i ja napisze :)piervsza ciaza 9 miesiac +23 kg az pielegniarka krzyczala ze za duzoooo a co ja moglam na to ???a teraz zaczynam 7 miesiac i tylko 4 kg :)vyjasnie ze przy piervszej ciazy v tym okresie juz bylo na +13,5 :)viec suuuper oby mi sie utzrymalo tak dalej :)

Gość wariacisawszedzie
Jak tak czytam, co niektore tu wypisuja, to szkoda mi przyszlych dzieci. Serio. Co ich matki maja w tych lbach. 1 kg, to chyba jakies niepokalane poczecie bedzie. Dziewczyno, do psychologa, a nie do pieluch.

Gość bccccccccc
No wlasnie, ciagle castingi i porownania, ktora mniej przytyla. Nie zachodzcie w te ciaze, skoro tak panicznie boicie sie dodatkowych kg.

Gość cvcv
u mnie 36 tydz i 4kg na plusie, w pierwaszej ciazy przytylam 7kg, taki organizm, niczego sobie nie odmawiam

Gość cvcv
dodam tylko, ze jestem wagi sredniej, ale dzieci mi sie rodza powyzej 4kg, wiec raczej nie sa nie dozywione;-) wszystko zalezy od organizmu, moja mama tez duze dzieci miala a ciazy prawie nic nie przybierala

Gość kryytykantkaa
zaczunam 40 tydzien i przytyłam pol kg :) Przed ciaza wazylam 48 kg, a teraz 48,5 :) i takie to gadanie :)

Gość mammmmmmka
ja przytyłam 8 kilo w tym dziecko ważyło 4 kilo

Gość junn
no to słabo -bo to pół kilo za dużo. powinnaś ważyć mniej. :P

Gość sabrina88
Dziewczyny polecam Wam kalendarz ciąży na stronie emaluszki macie tam opisaną ciąże tydzień po tygodniu, co sie dzieje w wami i dzieckiem. ja jestem w 7 miesiącu na razie przytyłam 8 kg, chyba źle nie jest;) z tego kalendarza korzystam fajna sprawa:)

Gość chlamydia
Każda kobieta tyje inaczej. Kobiety szczupłe i drobne tyją więcej. Nie wiem cxy wiecie ale organizm gromadzi zapasy substancje budulcowe z których później składa się mleko. Mleko przecież to nie woda. Po drugie każda kobieta nabiera wody przed porodem. Czy to okres letni czy zimowy. Woda ma za zadanie rozrzedzić krew by przyzwyczaić organizm do niskiego pozomu hemoglobiny. Wtedy w przypadku krwawien okoloporodowych nie trzeba przetaczać krwi bo organizm z taką utratą sobie poradzi. Te co się chwalą że tak mało przytyły to niech się przyznają jakimi lochami były przed ciążą. Ja startowałam z wagą 47 kg. Więc w ciąży ważyłam tyle co wy niektóre przed :D a przytyłam 18 kg!!! A autorka niech lepiej uważa, bo masz jeszcze szanse dobić do 20.