Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stomatolog

drodzy państwo jestem już dostępna dlatego zapraszam do tematu ODPOWIEM NA KAZDE

Polecane posty

Gość stomatolog

pytanie związane ze stomatologią

Gość to ja zapytam
Mozna wybielic zęby w czasie gdy noszę aparat ortodontyczny ?

ułamał mi się ząb, ale tak jakoś w poprzek dziwacznie. dodam, że ząb ten był po kanałowym leczeniu czyli martwy i słabszy więc w zasadzie nie dziwota, że się coś takiego zdarzyło. korzeń jednak został. czy jest szansa na odbudowanie tego zęba? jaki poniosę koszt prawdopodobny?

Gość stomatolog
to ja zapytam niestety musi Pani poczekać aż aparat stały czyli tkz ortodentyczny zostanie zdjęty z uzębienia a co do twanego przez pacjentów usmiechu "gwiazd" zalezy od ilości ubytków oraz wyglądu wizualnego uzębienia koszt to od 1700 zł w góre

Gość stomatolog
COCO odbudowa zęba kosztuję od 150 zł do 250 zł podaje sie znieczulenie miejscowe jest to zabieg zatem bezbolesny i trwa około godziny

Gość mineral
Czy NFZ funduje jakies biale plomby czy tylko amalgamat? Pytam bo kilkakrotnie parę lat temu zdarzyło mi się dostać białe plomby w przychodni, a teraz jak chodze państwowo do innego dentysty to tylko amalgamat

Gość
to ja sie zapyam- jesli masz aparat staly tzn zameczki przylepiane do zebow jak wybielisz zeby to po zdjeciu zamkow bedziesz miala takie kwadraciki... trzeba poczekac na zdjecie to ja jeszcze- mam przodozgryz krzyzowy, wiem, ze aparat tylko zostaje, ale rodzice niestety zaniedbali... ile czasu trzeba nosic aparat (mniej wiecej) przy takiej wadzie i ile kosztuje taka przyjemnosc (aparat + wizyty)? i czy to jest w ogole do zrobienia przy szybkopsujacych sie zebach?

Gość prawo pracy
czy NFZ funduje usuwanie kamienia nazebnego?

Gość mineral
kamienia tak, raz na rok chyba, tylko się trzeba upominać

Gość stomatolog
tak nfz refunduje usuwanie kamienia nazębnego,jezeli jest Pani/Pan ubezpieczony refunduje takze białe plomby...pozdrawiam

Gość stomatolog
pytania prosze pisac w temacie ODPOWIEM NA KAZDE PYTANIE ZIWĄZANE ZE STOMATOLOGIĄ

Gość ile kosztuje wstawienie
implanta?

Gość stomatolog
ile kosztuje wstawienie proszę Panią/Pana o to by wszedł na temat ODPOWIEM NAKAŻDE PYTANIE ZWIĄZANE ZE STOMATOLOGIĄ tam jest wszystko dokładnie napisane...:)pozdrawiam

Gość zosieńkaaaaaa
Witam, mam 17 lat jestem fotomodelka. ostatnio na zdjeicach fotograf zworicl mi uwage zebym poszla do stomatologa, i tak sie wybralam , nie bylma tylko rok a okazalo sie ze mam do kanalowego 2 gorna lewa, na dole 5 i 6 do leczzenia, u gory 7 do usuniecia , i dolna 4 do kanalowki, najbardziej zalezalo mi na tej 2 zeby wyleczyc , zab jak dentysta zaczal wiercic zaczal bolec ,dentysta wlozyl mi cos do niego i powiedzial ze za tydzien zebym przyszla, nastepbngo dnia bylam na usunieciu 7 gornej,. zab byl kiedys leczony ale zrobiola sie prochnica pod spodem, dostalam znieczulenie, i usunal mi. po tym tygodniu bylam z ta 2, dentysta wyjal opatrunek i wiercil jakims dlugim wiertlem podobno prochnica nie jest rozlegla tylko gleboka;/ przy samym dziasle, potem znowu wkladal mi jakies igielki, i mowil ze jeden korzen jest w zlym stanie,i ze potrzebny jest jakis wklad, i wywiercil mi dziure i zalozyl jakis wklad w ten kanal kazal mi lezec tak z 30 min, po czym znowu mi wypelnil.