Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buteleczki czas wymienic

Co jaki czas wymieniacie butelki i smoczki?Tylko szczerze

Polecane posty

Gość buteleczki czas wymienic

Wiadomo,poradniki pisza ze smoczki co miesiac a butelki co 3.A jak jest w praktyce?

Gość qwer
Butelki jak się zrobią szare czyli tak co ok. 3 miesiące. Smoczki nawet co tydzień bo moja córka je gryzie i rozrywa na małe kawałki - ząbkuje

Gość ioupiop
Wszystko zależy jak często używasz. Moja np cumla ma tylko do zaśnięcia. W ciągu doby memla go w sumie może 20 minut. Szybko się nie zużywa. Nie widzę wiec sensu wymieniać go co miesiąc. Na bieżąco sprawdzam jego stan. Używam silikonowego AVENTU. Mam ich kilka. Wymieniam jak tylko zauważę że coś z nim jest nie tak. Ale używam dłużej niż miesiąc. Co innego gdyby młoda doiła cumla non stop. Podejrzewam że szybko dała by mu radę. Podobnie ze smoczkami do butelek.

Gość butelek nie wymienialam
butelek nie wymienialam, bo mala ma ich 6 a uzywa raz dziennie wiec nawet sie nie zuzyly. smoczki od butelek wymienialam do tej pory dwa. smoczkow uspokajaczy miala 8, ale zadnego na dluzsza mete nie polubila, niestety:O

Gość to ja chyba jestem
jakaś dziwna, bo syn ma 7 miesięcy, a ja jak do tej pory nie wymieniłam żadnej butelki, bo niby po co mam to robić?dla zasady? butelki mam czyściutkie, jedną dużą na mleko, dwie mniejsze na herbatki, mimo tak długiego użytkowania nie widać na nich zęba czasu, a smoczki zmieniałam tylko raz, wtedy gdy trzeba było zmienić rozmiar dziurek

Gość a ja..
używam szklanej butelki i mam ją już prawie rok i jest jak nowa

o ile mnie pamięć nie myli wymieniłam po 3 miesiącach potem po 6, butelki były ściorane. karmiłam nimi bliźniaki co 3 godziny. miało prawo się zniszczyć.

Gość nfgnjj
Pełen komplet co dwa miesiące - Avent