Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona.zabka

Im dluzej zagranica tym bardziej nie chce mi sie wracac do Polski

Polecane posty

Gość estercia77
Wlasnie takim smetnym polaczkiem sam jestes i to mnie ciebie zal hahahaha.Wracaj nikt ciebie przeciez nie zatrzymuje ale nie wkladaj wszystkich do jednego worka ok??? Ja nie wracam i jestem szczesliwa choc nie wstydze sie ze jestem polka a nawet jestem dumna z tego tylko co z tego---przeciez dzieci duma nie nakarmie prawda?Zycze powodzenia wracajacym.

Gość jak sie nie wstydzisz
ze jestes Polka to pisz swoja narodowosc z wielkiej litery

Gość a ja uważammmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ze Polak zawsze będzie gorszy od brytyjczyka i nawet jesli ci tego nie powie to tak pomyśli przy najbliższej okazji.Jak to kiedys zobaczyłem na murze: precz z polskim gównem z brytyjskiej ziemi.

Gość estercia77
A ja bym prosila dzieciaczku bys nie pouczala mnie jakiej mam uzywac pisowni bo JA pisze tak jak uwazam czy ci sie podoba czy nie.A co do tych gorszych polaczkow od brytyjczykow to niestety ale sami sobie robimy taka opinie choc ja nie mieszkam w Wielkiej Brytanii tylko znacznie gdzie indziej i tam sie z tym nie spotkalam o ile to wogole jest prawda.Niewiem co maja na uwadze ci ktorzy ciagle probuja tu cos negatywnego napisac a moze poprostu nieh ten ktos napiszeCHCIALBYM ALE MNIE NIE STAC to jest szansa ze znajdzie moze sie ktos kto cos rozsadnego zapropnuje a wypisywanie i wymyslanie do niczego nie doprowadzi tylko do powiekszajacej sie zazdrosci.

Gość Afryka81
Tak pisza tylko prostaki brytyjskie bez wyksztalcenia a jak sie nie obracasz w takim towarzystwie to cie to nie boli, w Polsce na murach rowniez sa rasistowskie hasła i ludzie na niskim poziomie, ktorym nie podoba sie,ze ktos u nas jest "obcy"... a co mam rezygnowac z miejsca gdzie zyje mi sie lepiej bo jakiemus brytyjskiemu beneficiarzowi sie to nie podoba?? Za rasizm w uk slono sie placi wiec ogolnie uwazają w miejscach publicznych bo za to mozna siedziec,a napisami to sie tyle przejmuje co miliony ludzi porozsyłanych na calym swiecie. Ze nas najmniej lubia to my tez wydalismy o sobie wizytowke wiec zamiast die odgrazac powinnismy zyc swoim zyciem i zachowywac sie tak,zeby wydac o sobie jak najlepsza opinie,bo ze jestesmy inteligentniejsi i lepiej wyksztalceni to juz wiedza,i pewie to tez ich boli,ale ja na to sikam :)

Gość z_austrii
Jestem tego samego zdania co Afryka. Mam pochodzenie polskie ale wychowalam sie w Austrii. Czesto bywalam u dziadkow w Polsce i mi sie bardzo podobalo, nawet marzylo mi sie o zamieszkanie w Polsce, wiec robilam czesc moich studiow na polskiej uczelnii. Niby fajnie, ale denerwowala mnie ta arogancja profesorow wobec studentow i do tego jeszcze to wieczne bieganie za wpisami...(ale to juz inny temat) Bywajac w Polsce przez rok, poznajac wiecej ludzi, zauwazylam, jak im tam jest trudno wiazac koniec z koncem. Ludzie po studiach zarabiajacych w najlepszym przypadku 2000zl, podczas gdy na wynajem mieszkania sie placi 1500zl, pomocy panstwowe dla rodzin prawie nieistniejace... Teraz rozumiem lepiej decyzje moich rodzicow o wyjezdzie, tak samo jak ludzi obecnych wyjezdzajacych, jak np. Afryka. Zycze Wam duzo powodzenia na obczyznie i tez mam nadzieje, ze sytuacja w Polsce sie kiedys poprawi.

Gość a ja wrocilam i
mam sie bardzo dobrze.Od jakiegos czasu otworzylam swoj interes i co najwazniejsze ,ze mam bliskich wokol siebie:) a pobyt w uk wspominam o tyle dobrze,ze moglam zaoszczedzic kase.Dobijala mnie tam pogoda:-/ i niemoznosc bycia z rodzina.Po 4 latach wrocilam:)