Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 16 latka help

CZY JA MAM JUŻ MENOPAUZĘ !!!!!!??????????

Polecane posty

Gość 16 latka help

Proszę pomóżcie! Mam 15 lat, prawie 16. I spóźnia mi się okres. Do tego boli mnie brzuch, troche głowa i mi nie dobrze czasem. Aha i jeszcze w nocy mi strasznie gorąco. Przeczytałam że mogą to być objawy menopauzy!!!! Czy ja mam przedwczesną menopauzę??????????????

Gość 16 latka help
Jesteś pewna Katarzyna Wielka II w wikipedi pisze ze jest cos takiego jak menopauza przedwczesna. objawy pasuje 😭 jak nie menopauza to co mi jest?

tak, to na pewno menopauza i już będzie za późno na posiadanie potomstwa, trzeba było się o nie postarać wcześniej, teraz już po ptokach :D

Gość 16 latka help
😭 Da się to jakoś zatrzymać? Do jakiego lekarza iść?

Gość 16 latka help
proszę odpowiedzcie!!!!!!!!!

Gość zuzika
Były kiedyś u Drzyzgi takie młode dziewczyny ,ktore miały menopauzę.serio!!! Ty kochana idz do ginekologa.

Gość 16 latka help
jezus maria to jest koniec mojego zycia! :(

Gość ja mam podobnie
A mam 25 lat. Typowe objawy przedokresowe, czyli tzw. syf przed okresem :o Okropność!!!

Gość 16 latka help
moj okres spóoźnia się już 5 dni te wszystkie dolegliwości zaczęły się koło wtorku. boje sie strasznie tego

Gość ja mam podobnie
do tego dreszcze, albo uczucie duszności, ból brzucha, opuchlizna na całym ciele, wzdęty brzuch.. a po kilku dniach nadchodzi najgorsze...okres:o

Gość 16 latka help
ja mam podobnie to mnie pocieszyłaś. Mam nadzieje że ten okres rzeczywiscie w koncu dostane. nie chce jeszcze menopauzy! nawet dziewictwa nie straciłam jeszcze, dzieci tez w końcu chciałabym mieć kiedyś!

ja na twoim miejscu wybrała bym sie do ginekologa a i jesli to ci pomoze moja kumpela własnie dzie bo niema okresu od 7 miesiecy. Mozliwe ze zatrzymał ci sie rozwoj fizyczny

Gość 16 latka help
o boshe! to chyba jeszcze gorsze niz menopauza :O

idź w te pędy do gina, bo 5 dni spóźnienia okresu w tym wieku, to tragedia i menopauza czeka za drzwiami :D

Gość ja mam podobnie
to chyba normalne u 16 latki, że sie jej okres spóznia !mojej kuzynce też się spóźnia co chwile, a ma 15 lat. Jak nie dostaniesz okresu w ciagu miesiąca idz do lekarza, ale teraz póki co czekaj na okres.

Gość 16 latka help
chyba się załamię jak będę miała menopauzę poczekam z tym okresem do poniedziałku, jak nie przyjdzie to we wtorek pójde do lekarza

Gość 16 latka help
teraz to bede sie ruchać tylko analnie fujjjj

Gość 16 latka help
to jest głupi podszyw! Jestem dziewicą tak w ogóle jeszcze.

Gość xxxxxgosc
Dziewczyny prosze pomozcie! Długo mysłałam czy napisac ale stwierdziłam, że może ktoś tutaj mi pomoże i doradzi. Mam 16 lat i podejrzewam u siebie menopauze gdyz wszystekie objawy sie zgad,zaja. Pewnie wiekszosc osob teraz zacznie sie smiac albo pomysli ze mam nierowno pod sufitem, ale niestety to prawda. Najgorsze jest to, że nie mam niedowagi, wrecz pzeciwnie, a najgorsze jest to, że pomimio spozywania malej ilosci pokarmu ciagle tyjei nie potrafie tefo wytlumaczyc. Wiem, że to dziwne, sama nie potrafie tego wytłumaczyc. To trwa za długo, pogorszyl mi sie stan cery, jest szara, zniszcona, już kobiety po 30 wygladaja lepiej. Naprawde, mam problemy z utrzymaniem wagi, spodnie kupione 3 tygodnie temu sa na mnie małe, zdrowo sie odzywiam, ale mam wzdecia, mam pogorszony stan zębow, stały się one żołtsze, mam ataki goraca, szybko sie poce, mam spowolniona przemiane materii. Co mam zrobić? najgorsze jest to ze juz przestalam sie czuc dziewczyna i wiekszosc moich zwiazkow tak sie konczy, bo czuje sie nieatrakcyjna, kiedys tryskałam zdrowiem. Boję się ze to sie odbije na moim przyszlym zyciu. Doradzcie i potraktujcie to na serio. Proszę