Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam16lat

kiedy mozna zajsc w ciaze?

Polecane posty

Gość mam16lat

jezeli chcecie napisac ze malolata nie bierz sie do sexu, idz do ksiazek itp uspokajam ja nie zabieram sie do sexu ale chce sie szybko i dokladnie dowiedziec od kobiet jak tojest z zachodzeniem w ciaze?ile jest dni kiedy t mozna zajsc w ciaze?kiedys slyszalam ze tylko jeden dzien kiedy to kobieta moze zajsc w ciaze ....jakos nie chce mi sie w to wierzyc.jestem wstydliwa osoba i nie zapytam mamy czy kolezanaek bo zaczna sie pytania.dlatego robie to tutajprosze o jakies objasnienia co do cyklu i zachodzenia w ciaze.

Gość no to no to tak
jest kilka turnusów staraczek i tylko wtedy TYLKO mażesz zajśc w ciąże ! 20.02 - 27.02 19.04-28.04 22.05.-25.05 22.07.25.07 03.10-22.10 TLKO W TE DNI ZAJDZIESZ W CIĄZE !

Gość mam16lat
prosze nie zartowac dobrze?

Gość ljohgfdfgh
Zajść w ciążę można w wieku POWYżEJ 18 lat. KPW?

Gość mam16lat
jak pytasz zle jak nie pytasz gorzej..

Gość mam16lat
prosze o odpowiedzi

W ciążę możesz zajśc w tzw. dni płodne, czyli: ok14 dnia od poczatku okresu, cykl trwa około 28 dni wiec jak łatwo obliczyć czyli w połowie cyklu. Zawsze gdy dostaniesz okres zaznacz sobie tą datę w jakimś kalendarzu wtedy w każdej chwili będziesz mogła z łatwością obliczyć kiedy masz dni płodne :):) Bardzo dobrze że pytasz o takie rzeczy przed rozpoczęciem współżycia:)

Gość mam16lat
dziekuje za odpowiedz ale moj cykl trwa 24 dni do 26. i tez polowe czyli ok 12, 13 dnia tak?

w internecie są kalkulatory, gdzie wpisujesz długość cyklu i wtedy pokazuje dni płodne. a tak poza tym to może warto jednak wrócić do książek? bo takie informacje znajdziesz bez trudu w ksiażce do biologii. wiem, bo sama kiedyś do szkoły chodziłam

Gość ZielonaKometa
Do tego w dni płodne śluz ma konsystencje kurzego białka- taki ciągnący i przezroczysty. A w niepłodne jest mętny i taki białawy. ;)

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
wszystko zależy od dni płodnych i tego kiedy był ostatni stosunek. wyglada to mniej wiecej tak, ze do zapłodniena moze dojsc po uwlnieniu \"jajeczka\" czyli owulacji. Owulacja następuje 14 dnia przed zakonczeniem cyklu, czyli jesli masz cykl 26 dniowy, to owulacja jest 12 dnia licząc od poczatku cyklu. Trzeba wziąć pod uwagę również to, że plamniki moga przezyc \"w kobiecie\" kilka dni i \"czekać\" do owulacji. W obliczaniu dni płodnych, żeby uniknąc zajścia w ciaze trzeba również brać pod uwagę wszelkie wahania cyklu z kilku ostatnich cykli. Wszystkie szczegółowe informacje znajdziesz w internecie, zwłaszcza na portalach o tematyce ginekologicznej

Gość do mam16lat
bzdury ci piszą....w ciąże można zajść nie tylko w dni płodne...również kilka dni-ok.3 dni- przed owulacją bo plemiki wlaśnie tyle portafią przetrwać w ciele kobiety. Jeżeli masz tak krótkie cykle musiała byś obserwować swój organizm -czyli mieżenie temp.obserwacja śluzu , szyjki macicy itp. żeby sprawdzić kiedy masz owulację i to wcale nie znaczy że 12go czy 14go dnia bo np możesz mieć krótką fazę lutealną-jest to faza poowulacyjna.

Gość dokładnie z samego kalenda
rzyka nic nie wyczytasz. musisz wiedziec kiedy masz owulację. ja zawsze myślałam, ze mam książkowe cykle, bo trwają 28 dni. a od paru miesięcy obserwuję je i cykl cyklowi nie równy, choć zawsze zamykam się w tych 28 dniach. raz miałam fazę lutelną 11 dni i w rezultacie tylko 9 dni niepłodnych przed okresem (a wg kalendarzyka 14 dni, no i byłby dzidzius :P) w tym cyklu owulację miałam 12 dc więc w sumie od zakończenia okresu nie miałam ani jednego dnia niepłodnego, bo już następnego pojawił się śluz bardzo płodny. teraz ciekawi mnie ile będzie trwała faza lutelalna, bo zapowiada się krótki cykl. a nigdy w zyciu takiego nie miałam. Jeżeli chcesz wiedzieć kiedy może kobieta zajść w ciąże, to nawet z czystej ciekawośći poobserwuj swoj organizm, mierząc temperature i oceniając śluz. co do tego że kobieta może zajść w ciążę tylko 1 dnia- to prawda, bo tylko jednego dnia następuje owulacja. Precyzyjniej mówiąc: do zapłodnienia może dojść jednego dnia, ale plemniki mogą przeżyć kilka dni,więc płodnych dni jest więcej, ale i tak do zapłodnienia dochodzi tylko jednego.