Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papappappapa

odparzenia pod biustem

Polecane posty

Gość papappappapa

ma je moja mama, ma b. duzy biust odkad przytyla, robi talkiem ,a le to nie pomaga

Gość laoallallla
up

Gość soczyste
Zasypka Alantan po każdym myciu (profilaktycznie i przy odparzeniu) a mycie nawet kilka razy dziennie. Tak sobie radze ja:)

Gość jesli robia jej sie odparzenia
to znaczy ze ma zle dobrany biustonosz, ktory nie przytrzymuje piersi na odpowiedniej wysokosci, w zwiazku z czym ukladaja sie na klatce piersiowej i powoduja odparzanie sie skory powinna nosic wezszy obwod i zwiekszona miseczke wiecej na temat odpowiedniego rozmiaru i problemow z odparzeniami znajdziesz na tym forum: biusciaste.prv.pl polecam lekture bo nie warto zeby mama sie meczyla i cierpiala

zle wkleilam www.biusciaste.prv.pl

Gość auuuuutorrkatooopiku
dzieki, ona czasem nie mosi stanika w domu bo ma baaaardzo duzy biust po przytyciu. walki na brzuchu i to ociera

Gość podobnie jakoś
do tego dochodziło jeszcze drażnienie przez tkaninę biustonosza a to bardzo podrażnia te odparzenia i powodowało swędzenie gdy przebywałam w domu to radziłam sobie aby wygoić to wszystko, a było to latem w czasie upałów...koszmar ale coś mi pomogło zakładałam biustonosz a pod biust i biustonosz wkładałam zwinięty miękki i delikatny ręcznik, a jak wilgotniał od potu bo były upały, , to zmieniałam na inny, ten ręcznik powodował brak kontaktu skóry a więc się nie odparzało i to najbardziej pomagało nawet na wyjscia stosowałam wkładanie ręczniczka lub ściereczki takiej od naczyń a jak się wygoiło to czasami profilaktycznie od czasu do czasu w miarę potrzeby I nie całkiem tu chodzi o jakąś wielką otyłość, ale zawsze miałam tzw artakcyjny biust czyli niezbyt mikroskopijny, a po dzieciach i wraz z upływem lat ich ciężar..przeważył...to normalny proces i tak mają prawie wszystkie kobiety...lepiej mają te które mają tak mały biust że go nie widać bez mikroskopu poleć swojej mamie tę metodę aby mogła wygoić odparzenia i przebarwienia jakie tworzą takie odparzenia, mnie te metodę poleciła inna kobieta, a teraz ja polecam tobie

no widzicie-problem jest ten ze biust w DOBRYM biustonoszu w ogole z brzuchem nie powinien sie stykac, chocby nie wiem jakie faldy na nim byly a poniewaz nie styka sie to nie ma odparzen

Wymierz mamę koniecznie! I sprawdź, jaki rozmiar wypada: http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html, ale potem skonsultuj wyniki (tu, na maila do mnie albo na podlinkowanym już Lobby Biuściastych), bo kalkulator to tylko wskazówka. Odparzenia pod biustem wskazują jednoznacznie na to, że noszony biustonosz jest źle dobrany; dobry stanik unosi nawet naprawdę duży biust i rozdziela piersi, więc odparzenia nie mają szans się pojawić). Chodzenie bez dobrego stanika (zły jest niewygodny i rozumiem, że chce się jak najszybciej go zrzucić) w takim wypadku i w czasie upałów nie powinno w ogóle wchodzić w rachubę!

Gość gość
Ja też mam ten problem.Noszę biustonosze z fiżbinami...w jednym z nich odpruł się materiał i fiżbina zraniła mi skórę,użyłam zasypki ALANTAN ale zasypka spowodowała , że odparzenia powiększyły się i teraz mam po obu stronach pod piersiami . Znalazłam maść L3 Prurigo firmy Miralex ( 28 zł) i używałam jej przez cztery dni,skóra wygładziła się ale była silnie czerwona i swędziała po myciu . Kupiłam więc w Biedronce żel SPA z wit.E (ekstrakt z guarany) ok.5 zł i nim myję zaczerwienione miejsca 2-3 razy dziennie a po myciu smaruję nawilżającym balsamem po opalaniu (z wyciągiem z rumianku i zawartością pantenolu) ok.12 zł firmy Kolastyna , który też kupiłam w Biedronce . Skóra wyraźnie po dwu dniach jest jaśniejsza , nie swędzi już tak i goi się . Nadal jednak mam pękniętą rankę i nie pomaga mi ani Oxykort A ani Detreomycyna 1% . Może ktoś zna sposób na takie ranki?

Gość gość
Bioderma Cicabio, nałożyć grubą warstwą i starać się jej nie zetrzeć. Takie drobiazgi goi genialnie :)