Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowonawrócona

Ludzie, którzy nie posiadają Chrystusa, są zupełnie bezwartościowi.

Polecane posty

Gość nowonawrócona

Takie zdanie przeczytałam na forum protestanckim. Chrystus jest wszystkim, więc nie mając Go, nie masz niczego.

Gość jeśli ten ktoś pisze z kawiare
a jak w ogóle mozna POSIADAĆ Chrystusa??? Można w niego wierzyć albo nie, ale posiadac????

Gość a po ile są u Was
Chrystusy?

Gość nowonawrócona
No piszę tak jak wyraził się ów protestant. Ludzkość dzieli się tylko na dwie grupy: chrześcijan i niechrześcijan. Z tych grup jedna jest pozbawiona wartości.

No patrz, a ja zawsze myślalam że dla Pana Boga wszyscy ludzie są tak samo ważnie..to chyba dlatego jestem katoliczką a nie protestantką ;) hehe

Gość ghff
myslałam,ze to chrystus nas posiada??

Gość nowonawrócona
ci, którzy wypowiadają bluźnierstwa na Boga, zostaną za to w odpowiednim czasie ukarani. I jeśli chcecie mi wzburzyć krew, to się nie uda. Moim zdaniem, nie chodzi tu o fanatyzm. Po prostu ktoś kto odkrył, że Jezus jest Drogą i Prawdą i Życiem, będzie tę wiedzę cenił i cieszył się nią :) Ja mam szacunek do niewierzących, i specjalnego rodzaju miłość (inną niż do braci w wierze)...

nie bylo go gdybyl potrzebny ...teraz radze sobie sam :) na sadzie ostatecznym powiem mu w ktorym momencie spieprzyl sprawe .....zostane ukarany ? hmm to najwyzej poniose konsekwencje niczego jednak nie zalujac ................

Gość iyyiy
taak,super milosiery chrystusek karajacy za nie lubienie go...no tak...przeciez jest taki dobry i idealny,ze trzeba go kochac....tylko jakos nie widze tej milosiernosci jezuska ani tej dobroci a i moralnosci katolików,którzy gardzą niewierzącymi :(

Gość nowonawrócona
Nie zapominajcie, że Bóg słucha tych, którzy nawrócili się do Niego i oddali Mu swoje życie :) W Kościele Katolickim prawdziwe nawrócenie niestety nie jest możliwe...

Gość nowonawrócona
iyyii - chodzi o to właśnie, że katolicy NIE SĄ nawróceni... :(

Gość iyyiy
ten bóg to jakis narcyz...

Gość iyyiy
w dodatku ma w dupie ludzi,ze cierpia..powiesz o cudach..to tylko losowanie...ze akurat ten został uzdrowiony a drugi nie...

Gość iyyiy
bawi się nami bezdusznik jeden,każe nam klękać przed nim i dziękowac za szare zycie ...

Gość nowonawrócona
Bóg jest Miłością, i chce by każdy człowiek kąpał się w promieniach tej miłości... ale to my sami decydujemy, co z tym zaproszeniem zrobimy...

Gość iyyiy
i ufać,tylko ileż można,jak nie odpowiada na modlitwy...ech..nie jestem już dzieckiem,nie jestem naiwny.albo bog jest zly,albo go nie ma

Gość iyyiy
to że nas stworzył,to nie znaczy,że musi być dobry.

Gość iyyiy
wole zycie oddawac ludziom,kochac ludzi,ktorym ufam i ktorych znam a nie czcic jakiegos wyidealizowanego guru

Gość iyyiy
i nie robić tego dla żadnego zbawienia...kij wie,czy w ogóle coś takiego jest...

Ciesze sie ze ktos poruszył taki temat. Również uważam że Chrystus jest jedyną prawdziwą droga którą człowiek powinien podążac. Ja niestety zagubilam sie na tej drodze przez ostatnie pare miesiecy.. nie modle sie, nie rozmawiam z Bogiem.. zagubilam sie w swiecie internetu od ktorego jestem uzalezniona i nic poza nim nie widze obecnie. Prosze o modlitwe o ponowne nawrocenie.

Gość iyyiy
tylko pytanie,jaka to miłośc. ja nie jestem dobry dla ludzi za to,ze mnie kochaja a dla reszty nie dobry.kazdy ma prawo mnie nie lubic.

Gość iyyiy
za zycie tez nie ma co dziekowac...to jakas łaska,czy co?? nawet sie mnie nie spytał,czy CHCIALEM zyc..

Gość iyyiy
swoją drogą katolicy to tez narcyzi...wydaje im sie,ze sa najmadrzejsi i najlepsi,ich wiara jest jedyna sluszna i tylko oni beda zbawieni i bog ich szczegolnie kocha :O

Gość nowonawrócona
EskiFloreski, pomodlę się za Ciebie. Wiem, że modlitwa wstawiennicza ma wielką moc, bo zadziałała w moim życiu. Bądź dobrej myśli 🌼