Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eddenka

wyjazd do usa dylemat

Polecane posty

Gość eddenka

mam mozliwosc wyjazdu do usa, fizyczna praca,sprzatanie itd znam troche angielski ale wim ze nigdy typowo biurowej pracy wykonywac nie bede tu w polsce skonczylam studia dodam ze humanistyczne mieszkam w wawie i chce wyjechac z tymze wiem ze pewnie juz na stale bo gdybym wrocila do polski to nie mialabym wyksztalcenia rodzice mowia nie jedz a ja wole zyc jak czlowiek tam niz jak biedak tu co wy byscie zrobili chociaz ja juz podjelam decyzje

Gość bcfgvxfd
jak czlowiek tam ?? w USA ??? bedziesz grosz ciulala o sprzataniu tak samo jak tu a za to zes z obcego kraju bedziesz traktowana jak Meks :O powodzenia

Gość stary33
do ust?:D

Gość bylem na wakacjach
w USA....30 dniowa wycieczka po wybrzezu. i powiem Ci jedno. Gdybym mogl to bym zostal tam na stale.

Gość jikol
tylko ze tam pracujac fizyczmie bedzie mnie stac na wynajecie mieszkania i jeszcze se odloze

Gość jikol
a pozatym nie chce zeby moje dziecko chowalo sie w tym kraju chodzi glównie o edukacje zmarnowane lata

Gość TiTuTitu
USA zapadła dziura? Odezwali się wielcy "EUROPEJCZYCY", którzy pewnie zapierdalali na zmywaku w UK za minimalną stawkę :-D ... W normalnej sytuacji doradziłbym ci, abyś jechała. Niestety obecnie odradzam... dolara najprawdopodobniej na okres lato/jesień szlag trafi- nastąpi taka inflacja, jaką nawet Niemcy w latach 20-tych nie mieli... Tak więc, radzę trzymać się od zarobków w amerykańskiej walucie z daleka 🖐️

Gość sukrei
wynajecie mieszkania ?? mowisz o jednopokojowej dziurze z aneksem kuchennym (wielkosci szafy) i mikroskopijnej lazience ? od razu zabierz ze soba srodki przeciw karaluchom bo to jest w tanich mieszkanach powszechne. mozesz zawsze wynajac z kims ale jak masz pracowac na czarno to i tak na lepsze mieszkanie w lepszej dzielnicy nie trafisz zarabiajac na sprzataniu :O na kupno domu KAZDY normlany dobrze zarabiajacy amerykanin bierze POTEZNY kredyt hipoteczny splacany latami, nie wiem czego sie nasluchalas i gdzie ale USA to wcale nie kraina mlekiem i miodem plynaca. twoje szanse za oceanem wzrosna na leszoe zycie jak sobie jakiegos faceta z obywatelstwem zlapiesz. przykre ale prawdziwe.

Gość sukrei
a co do szkoly :D :D :D skad wezmiesz kase na studia dla dzieciaka ??? bo chyba nie mowisz ze bylejaka szkola w stanach jest lepsza ? :D :D

Gość jikol
pozwolenie na prace bede maila mam tam rodzine mieszkac sama nie bede, tylko w 3 pokojowym mieszkaniu w 4 os na florydzie mowiac o edukacji mialam na mysli podstawowke i liceum, sorry ale nie zdzierze jak mi dziecko przyjdzie i kaze pomagac w pisaniu wypracowania pt. Kim moglby zostac Janko muzykant jakby go nie stlukli?

Gość sparklebright
chodzac z dziciakami z biednej dzielnicy napewno sie duzo nauczy :O a na studia jak nie masz odkladanej juz kasy i tak nie ma co dzieciak liczyc :O sprzataczka w usa ma takie same mozliwosci co u nas i nie ma sie co oszukiwac :O do Stanow najlepiej wyjechac tylko jezeli masz zapewniona dosyc dobrze platna posade w innym wypadku bedziesz traktowana na rowni z meksykanami zwlaszcza (na boga !) na florydzie :O