Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

herbatniczek18

Jestem ze wsi i jestm z tego dumna.

Polecane posty

Natomiast przeraziło mnie to co ta 14 latka wie o Polskiej wsi.A raczej to czego nie wie... http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4107427 Czy teraz tak się wychowuje dzieci w miastach? Ludzie opamiętajcie się, przecież żyjemy w XXI wieku a nie w jakimś ciemnogrodzie! A tak poza tym to jestem tu nowa i chciałam się przywitać z wami[cześć]

Gość heheheheheeheh
Cześć :) są różni ludzie bardzo różni jak już zauważyłaś :) Dobrze że jesteś dumna z tego że jesteś ze wsi ... A przykład tej dziewczyny jest dowodem na to ze mamy XXI wiek a ludzie nadal nie używają większej części swojego mózgu. Nawet nie ma co dyskutować o inteligencji wrodzonej ale ludzie nie chcą nabywać wiedzy która ułatwia życie i nie widza nic poza końcem swojego nosa :) Pozdrawiam http://www.3dwhite.pl/?clk=695c39d4d6a6818b12daeb345a1fdf13 zapraszam

Gość
Moi dziadkowie pochodzą ze wsi:), dużo spędzałam wakacje, wspominam mile, chodziłam do zawodówki na wsi:).

Gość krzysztoświńska
JAK JESTES ZE WSI TO SPADAJ DOGLADAC OGRODU A NIE PRZESIADUJESZ CALY DZIEN NA KAFE

Moim zdaniem najlepsze wakacje jakie mogą zafundować dziecku rodzice to kilka dni na wsi. A już sytuacja gdy ma się dziadków mieszkających na wsi jest wręcz idealna. Szkoda mi dzieci, które uczą się snobistycznego podejścia w wielkich miastach, nigdy nie zjedzą świeżych truskawek prosto z krzaka, wiśni prosto z drzewa itd. A zwierzęta widziały tylko w podręcznikach.

Gość chopekzewsi
skarbie ja też jestem ze wsi i jestem z tego dumny, jesteśmy tu wielką rodziną, a nie jak ludzie z miasta. Oni żyją w swoich komunistycznych blokach i nawet nie wiedzą kogo mają za sąsiada. A w tamtym temacie odpisałem tej idiotce :p

Gość taaa i twoi sąsiedzi wiedzą
także kiedy pierdzisz , o której chodzisz spać , kto z kim dlaczego i po co :o

To jest kolejny stereotyp, oczywiście wszystko zależy od ludzi mieszkających w danym miejscu. A w mieście to może tak nie jest? Starsze panie siedzą na ławce pod blokiem i potrafią każdemu tyłek obrobić. Wszystko zależy od człowieka, a nie zaraz uogólniać

Gość taaa i twoi sąsiedzi wiedzą
stereotypy nie biorą się z powietrza 😴 ale broń swojej wioski , co mnie tam to obchodzi 🖐️

wiadomo ze nie biorą się z powietrza, tylko od ludzi którzy tak jak ty mają tendencje do wrzucania ludzi do jednego wora...

Gość pupa77
Jakby nie patrzec różnice między miastem w wsią pod względem mentalnym są znaczne. Tam wszyscy się znają. I cięzko o anonimowosc. Były zresztą robione badania, i dowiedziono, że np. osoby samotne na wsi są traktowane częściej jako zagrożenie dla rodzin niż w miastach. Wies jest znacznie bardziej konserwatywna, zawsze tak było. Nie wyobrażam sobie dwóch gejów mieszkających na wsi...

co do konserwatywności to i owszem racja. Na wsi nikt na wet nie śmiał by ujawnić, ze jest gejem lub lesbijką Ale to też się powoli zmienia z czasem, rośnie młode bardziej otwarte na świat i ludzi pokolenie. Jak ja na :)

rastamańka A ja właśnie wyszłam na dwór a tam cisza i spokój, ptaki śpiewają i ogólnie takie rześkie powietrze. Byłam dziś na spacerze w lesie i nie mogłam nadziwić się jak wszystko pięknie wygląda wiosną.

Gość wawelski
N wsi idą krowy i srają na ziemię a bandy prostaków czerwonych na ryju i wymieniających model gumiaków na zimowy lub letni ma brud za nieoberżniętymi paznokciami a wali od nich gównem i potem

Gość gość

i tytoniem

Gość Siuras

A ja jestem z miasta ale wolałbym mieszkać na wsi