Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 8507

Ciąża obumarła

Polecane posty

Gość 8507

Dziewczyny wiem, że to jest bolesny temat, ale mam pytanie, jakie miałyście objawy ciąży obumarłej? Czy w ogóle jakieś miałyście? Mi nic nie dolega, nic mnie nie boli, nie mam plamień, krwawień, nigdy nie miałam, objawy ciążowe mam i nie chce mi się wierzyć, że ciąża obumarła. Po prostu już wariuje. A lekarz stwierdził, że ciąża obumarła dwa tygodnie temu.

Ech, to raczej niemożliwe, to chyba nie lekarz, lecz kompletny partacz... :O :O Gdyby ciąża obumarła dwa tygodnie temu i dziecię pozostawało nadal w brzuchu, niestety zaczęłoby się rozkładać, a ty miałabyś silne objawy zakażenia organizmu :O Dlatego ta diagnoza nie wydaje mi się wiarygodna :O Teraz każdy debil może otrzymać dyplom lekarza i potem takie skutki :O

przez 3 tyg możesz nie mieć żadnych objawów, później już czułabyś się coraz gorzej, byłam w ciaży bliźniaczej, gdzie jeden bliźniak umarł a urodziłam 2 miesiące po tym zdarzeniu. Jeśli masz wątpliwości idź do innego lekarza.

Gość 8507
Nie wiem sama. W poniedziałek chcę iść do innego lekarza.

Gość 8507
Ja mam ciążę pojedynczą. Lekarz stwierdził, że zarodek jest za mały ma 5mm i nie słychać serduszka. Wg OM jestem w 9 tygodniu, a wg mnie 6, wiem kiedy zaszłam w ciąże i mam dłuższe cykle między 31 a 34 dni. Od razu miałam iść na zabieg, ale powiedziałam, że chcę jeszcze poczekać chociaż do wtorku. no i jak na razie jestem umówiona na zabieg na wtorek, ale chcę iść w poniedziałek do innego lekarza.

jesli jesteś w 6 tygodniu to niekoniecznie słychać byłoby już serduszko....ja miałam podobną sytuacje. byłam na usg i lekarz stwierdził ze nie widzi tętna mimo że od OM to byłby juz 8 tydzień!! po dwóch tygodniach jednak okazało ze się ciąża była późniejsza bo zaszłam w 35 dniu cyklu i stąd ten brak bijącego serca....teraz jestem w 12 tygodniu i wszytsko jest jak najbardziej żywe więc na Twoim miejscu również bym poczekala i zasięgnęła opini innego lekarza. Zwłaszcza że zazwyczaj gdy ciąża obumiera ustępują natychmiast objawy ciążowe a jeśli nei to po ok 2 tyg pojawia się plamienie...oczywiście to nie jest reguła, jednak ja bym jeszcze sprawy nie przesądzała....

u mnie jeden bliźniak zmarł w 28 tyg, więc już był n atyle duży, ze nie wchłonął się, dopiero po 3 tyg zaczęły się rózna nieprzyjemne objawy tego stanu

Gość usteczkamni
nie wiem jak to jest u ciebiie.Koleżanki dziecko przestało rozwijać sie w 10 tygodniu a ona dowiedziała sie w 18 i nadal bez plamień ani niczego złego.

Gość ja nie czuje
ruchow dziecka,choc w tym tygodniu 18 sie zaczyna,kilka dni temu i w zeszlym tygodniu bylo ok,czulam delikatne kopiecia ,a teraz kompletnie nic,to nie jest moje pierwsze dziecko i dlatego sie niepokoje ,bo wiem jak to powinno juz wygladac.ale nie mam goraczki,dobrze sie czuje

to juz i tak trochę pozno, ale u mnie była podobna sytuacja. Poszłam na usg i lekarz powiedział że jestem w 9 tygodniu wg. ostatniej miesiączki, nie widać akcji serca , płód jest za mały . poszłam do mojej pani doktor , powiedziała od razu że jest to pusta ciąża , ale jeszcze dla potwierdzenia zrobić za tydzień jedno usg. i umawiamy się na zabieg. Tak przypadkiem trafiłam do innego lekarza i on powiedział że jest tu wszystko ok. to wcale nie jest 9 tydzień tylko na wielkośc zarodka on szacuje na 6.Akcji serca jeszcze nie widać ale poczekać jeszcze troche zrobimy drugie usg i wtedy zobaczymy i tak było. Poszlam , bylam już w 9 tygodniu i faktycznie widać było jak bije serduszko. tak że trzeba takie informacje zweryfikować i na spokojnie to potraktować , bo to jedna opinia lekarza to jak dla mnie za mało.