Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość innie

OBYWATELSTWO AMERYKAŃSKIE

Polecane posty

Gość innie

jak zdobyć obywatelstwo amerykańskie???? gdzie zacząć, ile trwa, warunki jakie trzeba spełnić???? mam 16 lat, 17 rok czy pomógłby fakt że chce się zrzec(lub jakbym się zrzekła wcześniej) obywatelstwa polskiego????? jak to przeprowadzić szybko, koszta, jakie są pułapki, jakie kruczki prawnicze????? w razie czego jak obejść jakiś durny przepis dotyczący czegoś-tam?????

Gość sofi98
moze napisz do obamy a na serio to najpierw musisz ta mieszkac iles lat

Gość american dream się skończył
:(

Gość a to dobre noo faktycznie
Najprostszym sposobem to ożenić sie z amerykanką ! A tak to marne szanse...nie tacy jak ty próbują :D :D

Gość He he he he he
Jedyna legalna droga, to wylosowanie zielonej karty- a ta jest niedostępna dla polaków Mniej legalna to chajtnąć się z Amerykaninem... ale nawet wtedy musisz czekać (bodajze 3 lata) i jesteś notorycznie sprawdzana przez urząd imigracyjny, czy naprawdę jesteście małżeństwem- jeśli stwierdzą, że nie, to następuje automatycznie deportacja. Najmniej legalna to po prostu żyć i pracowac w USA przez całe swoje życie i modlić się o amnestię Ostateczny sposób, to po prostu kupić obywatelstwo- ale do tego trzeba mieć znajomości i duuuuuuużo pieniędzy 🖐️

Gość chyba z kosmosu spadles
ja mieszkam w USA juz 10 lat i nadal nie mam obywatelstwa amerykanskiego. Zacznij od zalatwienia wizy, pozniej wyjazd, zdobadz GC (GREEN CARD) i czekaj na cud. Teraz nawet malzenstwo z obywatelem nie jest takie proste, bo sprawdzaja przez 3 lata, SHOCK !!!!!!!!

Gość innieg
okej, czyli mogę wyjechać do USA, mieszkać 5 lat i zacząć się starać o obywatelstwo, tak???? a czy żeby mieszkać te 5 lat to muszę mieć wize, jeśli tak to jak ją zdobyć????

Gość innieg
a jak bym wzięła(jestem dziewczyną) ślub z kobietą to też się liczy normalnie????

Gość Monika34...
Tak na serio to są z tym straszne problemy.Moja koleżanka mieszka w Usa dziewięć lat.Wzieła atm ślub z Polakiem,pracuje ale nie ma obywtaelstwa i nie może tego załatwić .Sprawa leży u adwokata od pięci lat,ten pobiera tylko opłaty i od pięci lat nie może tego załatwić.Ona pracuje na biało,ma jakieś tam uzbezpieczenie ale nie dostanie ani grosza na emeryture,on na czarno się zachacza gdzie się da ,ale bardzo często jest oszukiwany na pieniądze i nic z tym zrobić nie może.Nie mają już prawa jazdy i boją się jeździć samochodem,bo byle jaka kontrola i będę deportowani.Myślą o powrocie do Polski ale to też trudne po tylu latach bo wracać nie ma do czego,w stanach kupili dom.Nie zadroszcze im sytuacji,jest opłakana.Mogą tam żyć nielegalnie,ale muszą nie używać samochodu no i na starość będą puszki zbierać bo od tylu lat nie mają składek na emeryture.

Gość promilek3
ja wylosowalam karte:P

Gość promilek3
Ona pracuje na biało Dobre:D:D Kolezanka jest tam pewnie nielegalnie, stad te problemy.

Gość pytankooo
moja siostra wychodzi za amerykanina,bedzie miala obywatelstwo..to jedyny sposob chyba jak na razie. ale po 1 wiza!

Gość He he he he he he
Jaka zielona karta? Przecież dla polaków niema losowania green card!

Gość noreska trolina z trolinowa
Tak na serio to są z tym straszne problemy.Moja koleżanka mieszka w Usa dziewięć lat.Wzieła atm ślub z Polakiem,pracuje ale nie ma obywtaelstwa i nie może tego załatwić .Sprawa leży u adwokata od pięci lat,ten pobiera tylko opłaty i od pięci lat nie może tego załatwić.Ona pracuje na biało,ma jakieś tam uzbezpieczenie ale nie dostanie ani grosza na emeryture,on na czarno się zachacza gdzie się da ,ale bardzo często jest oszukiwany na pieniądze i nic z tym zrobić nie może.Nie mają już prawa jazdy i boją się jeździć samochodem,bo byle jaka kontrola i będę deportowani.Myślą o powrocie do Polski ale to też trudne po tylu latach bo wracać nie ma do czego,w stanach kupili dom.Nie zadroszcze im sytuacji,jest opłakana.Mogą tam żyć nielegalnie,ale muszą nie używać samochodu no i na starość będą puszki zbierać bo od tylu lat nie mają składek na emeryture.

Gość promilek3.
W 2005 jeszcze Polacy brali udzial i pewnie za pare lat znowu dopuszcza Polske do losowania.

Gość innieh
w 2005 to mi nie w głowie był wyjazd do USA i nie potrzebne mi to było, a teraz jest, bardziej niż tlen...............

Gość Odnoszac sie do linka
" Później następuje okres oczekiwania na wezwanie do złożenia odcisków palców , oraz na egzamin i rozmowę z przedstawicielem urzędu \". Trzeba pamietac, ze odciski palcow skladasz juz w momencie starania sie o promese. I tam tez sa twoje wszystkie dane, jak rowniez data przylotu i czas pobytu na ziemi Amerykanskiej. Jezli przekroczysz ten czas pobytu (90 dni) to mozesz zapomniec o obywatelstwie- bo byles nielegalnie.

Gość pytankooo
to chajtnij sie z kims,zakochaj i juz..

Gość noreska trolina z trolinowa
tak ,oni są tam nie legalnie,zielona karta skończyła im się po dwóch latach pobytu.Teraz w żaden sposób nie mogą zalegalizować sowojego pobytu tam.Ona pracuje na biało ,bo niby płaci podatki i ma jakieś tam ubezpieczenie ale na składki emerytalne nie odkłada jej się nic.

Gość innies
a co z tą wizą????

Gość He He He HeHE
Generalnie TERAZ jest bardzo dobry moment na emigrację do USA. Prezydentem został ten czarny populista, który zapowiedział amnestię dla nielegalnych- i pewnie dotrzyma słowa, bo jakoś trzeba zając opinię publiczną... Oczywiście pewnie ogłosi dla tych, co są dłużej niż 3-5 lat, ale wyrabiasz lewe papiery które potwierdzają twoją obecną w usa na ten czas i na ich podstawie dostajesz prawo stałego pobytu- a to prosta droga do obywatelstwa.

Gość inniesd
a tak wgl do USA chce się dostać bez małżeństwa po jest tam osoba którą kocham ponad życia i to z nią chce ślubu, życia i dzieci!!!!!!!!!

Gość ta co wie o co kaman
Najpierw sprobuj wyjechac turystycznie zobaczysz, ze prawdziwa Ameryka rozni sie od filmow :). I zielone nie rosna na drzewach :). Co prawda wieksze miasta jak NY, CHICAGO, CALIFORNIA sa bardzo piekne i warte zwiedzenia. Zyje sie tutaj lepiej niz w PL, ale z relacji znajomych mieszkajacych poza Polska tak jest na zachodzie. Jak nadal bedziesz zakochany w US to wtedy zaczniesz sie zastanawiac odnosnie obywatelstwa. Ja mimo wszystko nie chce wracac do Polski, no moze tylko w odwiedziny do rodziny :)

Gość ta co wie o co kaman
Nie probuj zalatwiac lewych papierow !!!!!!!!!!!!!! To moze sie skonczyc -nie fajnie !!!!!!!!!!

Gość inniesdff
wiem że forsa nie rośnie na drzewach, jestem REALISTKĄ i traktuje życie poważnie tylko ja nie wyjadę za wiedzą rodziców i wgl ale zwieję i mam tylko jedne 3000zł na bilet i jedne 3tyś. $ na początek, nie więcej........i nie mam możliwości jechać turystycznie w tę i z powrotem mając tyle kasy ile napisałam

Gość He He HeHeHE
\"Co prawda wieksze miasta jak NY, CHICAGO, CALIFORNIA sa bardzo piekne i warte zwiedzenia.\"... ...Ciekawe co masz w tych spelunkach pięknego? Ćpuny, dziwki i korporacyjne szczury na amfetaminie?