Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 bzykbzykbzyk

czy facet 173 cm to niski facet??

Polecane posty

Go艣膰 byczekkk
malutkie to sa niemowlaczki a nie takie przydupasy :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dankeeee
Dla wszystkich co sie smuca i zakompleksiaja bo czytaja wypowiedzi niektorych kobiet ze za niski czy cus to olejcie to :D . Pisza wysoki = atrakcyjniejszy , ale nie wpadna ze za przystojnosc nie odpowiada wzrost tylko najwiecej przystojna twarz , potem proporcje i punkt 3 sylwetka (atletyczna , umiesniona).Przystojnosc to nie jedna cecha ale WIEEELE skladowych do czego dochodzi jeszcze styl bycia charakter itd. Gdyby postawic kolesia ok 175 z tymi trzema rzeczami w dodatku inteligentnego i o swietnym charakterze a obok kolesia 185 , ktoremu natura poskapila urody i jest nudny jak flaki z olejem a jedyny jego temat to gry komputerowe i alkohol wygrywa typ nr 1 i mimo p********ia jacy to nizsi sa feee od razu zlecialyby sie na goscia nr 1 :) I nie mowcie , ze jest inaczej bo widze w otoczeniu jak jest a na kolesi typu 2 mowia otwarcie pasztety . A i zeby nie bylo sam mam ok 172 d*****e airmaxiki i mam 176 i dziewczyne ktora jest wyzsza ode mnie w dodatku jest madra i ladna. Da sie?? Da. Wiekszosc zakompleksionych tego nie pojmie bo dla nich wzr=wyglad hahahah :)) .Zamiast wziac sie w garsc to jecza jak jakies lamusy jacy to sa beznadziejni.Od dzieciaka bylem nazywany ciachem i mialem duuze powodzenie o dziwo wieksze niz wielu moich znajomkow po 180 + wiec nie wiem o co halo z tym wzrostem tym bardziej ze amerykanskie badania potwierdzily ze twarz w stosunku do ciala (budowy takze i wzr) to jakies 3:1 . Ale to POlska tu wszystko jest na wspak aa jezeli dla jakiejs laski brzydki koles jest atrakcyjniejszy od nizszego ladnego tylko dlatego ze ten 1 ma oczy 5 cm wyzej czy tam 10 albo ma nieproporcjonalnie dlugie piszczele co mu dodaje cm to sorry z nia jest cos nie tak :D :D :D . Hejtuje tez laski piszace w necie ze taki fajniejszy bo do szpilek pasuje haha kobieto kieruj sie uczuciami i tym co partner ma w glowie a nie butami zalosne lepszy wysoki ktory bedzie pusty i bedzie sprawial CI przykrosc ale ladnie bedzie wygladal przy Twoich szpilkach na ulicy ?? A nawet jak bedzie nizszy jak bd miala szpilki to co ?? Facet ma byc zyciowa podpora czy Twoja ozdoba ?? Duzym polem do popisu jest sama osobowosc i to tez priorytet wiec nizsi wiedza juz jak pracowac by "nadrabiac" ;) ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kochani nie my艣lcie o wzro艣cie pomy艣lcie o tym, 偶e jeste艣cie zdrowi a nie 艣miertelnie chorzy, bo punkt widzenia zale偶y do punktu patrzenia. Gor膮co polecam http://www.elastyczna.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rosow
dobrze prawisz, dankeee! : )

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Same puste frajerki na tym forum.Nie ma to jak generalizowa膰 i szufladkowa膰 ludzi. M贸j M膮偶 ma 175 cm wzrostu - ja 174 :). Szpilki nosze raz wi臋ksze wyj艣cia i w og贸le nie mamy z tym problemu jak na jestem w nich od Niego wy偶sza. Mo偶e i dla niekt贸rych wzrost mojego M臋偶a jest wybrakowany, ale dla mnie najwa偶niejsze ze jest m膮dry, dowcipny, kochaj膮cy, odpowiedzialny i opieku艅czy. Jego wzrost w og贸le nie stanowi dla mnie problemu, nadrabia urod膮 :). Zreszt膮 nigdy nie zwraca艂am uwagi na wy偶szych (powy偶ej 1,80) m臋偶czyzn.A do za艂amanych swoim wzrostem: nie czytajcie tych wypocin durnych lalek, co to lec膮 tylko na "odpowiedni lakier na samochodzie, odpowiedni膮 fryzur臋, odpowiedni wzrost, odpowiedni stan konta" i co tam jeszcze sobie wymy艣l膮. To s膮 puste dziewczynki, na jeden raz. Co innego liczy si臋 w 偶yciu i na ca艂e zycie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak ktos ma poukladane w glowie i kieruje sie wartosciami a nie stereotypami i ogladaniem na innych,co powiedza,to wzrost bedzie najmniejszym problemem.Moj maz ma 173 ja 179,nosze tez obcasy i nie widze w tym problemu,ani on.Pokochalam go za szczerosc,lojalnosc,odpowiedzialnosc,opiekunczosc i troskliwosc.Zycze kazdej takiego meza,jakiego mam ja.Wyglad pieknisia biegajacego 5razy tyg na silownie,solarium nie dla mnie,co nie oznacza,ze ma o siebie nie dbac.Mezczyzna ma byc meski,w kazdym tego slowa znaczeniu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja jestem dziewczyna i mam 176, ale nie przeszkadza艂y mi taki wzrost

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
na pewno nie wysoki, ale typowo niski te偶 z pewno艣ci膮 nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Niski

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tadeo
Mam 173 cm wzrostu i jestem wy偶szy ni偶 wi臋kszo艣膰 dziewczyn/kobiet, z kt贸rymi w 偶yciu mia艂em do czynienia. Cho膰by 80% tych przypadk贸w to by艂y takie, w kt贸rych przewy偶sza艂em je najwy偶ej o 2 cm. Ale przewy偶sza艂em. Facet niski to taki, kt贸ry bardzo cz臋sto spotyka wy偶sze od siebie kobiety, a kobieta wysoka to taka, kt贸ra bardzo cz臋sto widzi ni偶szych od siebie m臋偶czyzn. Moim zdaniem w艂a艣nie od mojego wzrostu - 173 cm - zaczynaj膮 si臋 faceci standardowi. Od 173 cm do 185 cm. Powy偶ej mo偶na m贸wi膰 o wysokich, a poni偶ej o niskich. A nie, 偶e jestem niski, bo mo偶na znale藕膰 wy偶szych. Wszystko jest stopniowalne, ale w szerszym kontek艣cie 173-centymetrowy facet jest po prostu 艣redniego wzrostu, a nie, kur*a, niski...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak czytam niekt贸re posty to mi s艂abo. Ok, jestem kobiet膮, kurduplem (i z tym si臋 zgadzam :D ), 165cm. I powiem tak, ja wiem na 100%, 偶e m贸j facet nie b臋dzie niski, najwy偶ej umr臋 w samotno艣ci z kotami :D tak ju偶 mam, w mojej rodzinie wszyscy faceci s膮 wysocy, a je艣li nawet nie, to maj膮 tak膮 budow臋 cia艂a, 偶e wygl膮daj膮 jak zab贸jcy ;) Pr贸bowa艂am by膰 z ch艂opakiem lekko powy偶ej 170cm i po prostu si臋 nie udawa艂o, nie by艂o chemii. Zostali艣my dobrymi przyjaci贸艂mi. Oczywi艣cie obra偶anie kogo艣, 偶e jest "偶a艂osnym krasnalem", "艣mieciem", itd tylko dlatego, 偶e nie jest wysoki, jest dla mnie 偶a艂osne. OCZYWI艢CIE, 偶e cz艂owieka nie mo偶na ocenia膰 po wzro艣cie. Oczywi艣cie, 偶e liczy si臋 charakter. I oczywi艣cie, 偶e jak kto艣 si臋 zakocha, wzrost nie ma znaczenia. Problem w tym, 偶e ludzie s膮 r贸偶ni. I to, kto nam si臋 podoba, przy kim czujemy si臋 dobrze, kto nas poci膮ga i w kim si臋 zakochamy, nie zale偶y od nas. Nie mo偶emy sobie wm贸wi膰, 偶e "ok, teraz zakocham si臋 w tym facecie, bo jest warto艣ciowy", to tak nie dzia艂a. Teraz zwracam si臋 do m臋偶czyzn, kt贸rzy tak bardzo si臋 bulwersuj膮 i nazywaj膮 takie dziewczyny jak ja "pustakami", przy okazji przewiduj膮c przysz艂o艣膰, w kt贸rej na pewno nie b臋dziemy mia艂y prawa wybiera膰 partner贸w tylko bra膰 to co jest (?!). Jak by艣cie si臋 czuli, gdybym nazwa艂a was pustakami, tylko ze wzgl臋du na to, 偶e lepiej czujecie si臋 flirtuj膮c z kobiet膮 z d艂ugimi w艂osami, wi臋kszymi kr膮g艂o艣ciami, wy偶szym/ni偶szym wzrostem? Przecie偶 to normalne! Ludzie, to ma by膰 partner na ca艂e 偶ycie (przynajmniej z za艂o偶enia :D), nie przyjaciel, nie kolega. I to, 偶e kto艣 jest warto艣ciowym cz艂owiekiem nie ma tu nic do rzeczy. Przy okazji, nie rozumiem te偶 stwierdzenia "Dla kobiety 170cm facet 175cm b臋dzie za niski, ale dla 160cm b臋dzie ok". Nie, to te偶 nie tak dzia艂a niestety. Kobieta mo偶e mie膰 180cm i mie膰 g艂臋boko w d***e ile cm ma jej facet lub b臋dzie czu膰 poci膮g do ni偶szego, tak samo jak kurd**el 160cm moze czu膰 potrzeb臋 posiadania faceta 180cm. Troch臋 wi臋cej tolerancji, b艂agam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"Moim zdaniem w艂a艣nie od mojego wzrostu - 173 cm - zaczynaj膮 si臋 faceci standardowi. Od 173 cm do 185 cm. Powy偶ej mo偶na m贸wi膰 o wysokich, a poni偶ej o niskich." NO POWIEM CI FACET, 呕E POJECHA艁E艢 MOCNO PO BANDZIE ALBO STRACI艁E艢 KONTAKT Z RZECZYWISTO艢CI膭. Ty sobie w og贸le zdajesz sprawe, co to jest 185cm? m贸wisz tu o r贸偶nicy 12cm!!! to cholernie du偶o. Najlepiej spytaj laski niskiego wzrostu (co艣 ko艂o 164cm) czy ona widzi r贸偶nice. Dla niej Ty b臋dziesz prawie taki jak ona a do kolesia 185cm b臋dzie musia艂a si臋 wspina膰. Chyba, 偶e to by艂 偶art, to ca艂kiem si臋 uda艂 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tadeo
Do przedostatniej wypowiedzi: wiadomo, 偶e nie zmienimy swoj膮 wol膮 tego, co nas instynktownie podnieca. Problem w tym, 偶e chocia偶 seksualnie poci膮gaj膮 nas u kobiet takie a nie inne kszta艂ty, to nie przek艂ada si臋 to bezpo艣rednio na mo偶liwe uczucie do konkretnej kobiety! Przynajmniej u mnie. Gdyby faceci a偶 tak mocno kierowali si臋 swoimi instynktami w doborze 偶yciowej partnerki, jak robi膮 to kobiety (no, w艂a艣nie - to jednak one mniej panuj膮 nad instynktami :P ), to te偶 chrzaniliby pustactwa w stylu "nawet gdybym poczu艂 do niej co艣 wi臋cej, sam szybko bym to pohamowa艂, bo po prostu nie m贸g艂bym by膰 w zwi膮zku z lask膮, kt贸ra ma tak w膮skie biodra. Mo偶e nie ma przesadnie w膮skich, ale jednak zbyt w膮skie i nie czuj臋, by mog艂a urodzi膰 mi zdrowe dzieci". Brzmi absurdalnie? Ale analogicznie, jak wypowied藕 kobiety, kt贸r膮 kiedy艣 przeczyta艂em, a brzmia艂a co艣 w ten dese艅: "nawet gdybym poczu艂a co艣 do niskiego faceta, to bym si臋 sama powstrzyma艂a z tym uczuciem, bo po prostu nie mog艂abym by膰 z niskim. Musi by膰 przynajmniej o g艂ow臋 ode mnie wy偶szy, bo przy takim czuj臋 si臋 bezpiecznie". No przecie偶 to jest jasny dow贸d na to, 偶e kobiety s膮 mniej uczuciowe, a bardziej dzia艂aj膮 na zasadzie atawizm贸w! :D Czuje si臋... bezpiecznie? Irracjonalne, zakorzenione w DNA poczucie, niezale偶ne od wsp贸艂czesnych reali贸w, w kt贸rych wzrost m臋偶czyzny nie ma niczego wsp贸lnego z bezpiecze艅stwem czy jego brakiem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tadeo
Do ostatniej wypowiedzi: ale nie wnikaj膮c w szczeg贸艂y - zgodzisz si臋, 偶e 艣wiat nie jest czarno-bia艂y? Je艣li nie jest, to i je艣li chodzi o wzrost, mo偶na m贸wi膰 przynajmniej o trzech, a nie dw贸ch podzia艂ach. Niscy, 艣redniego wzrostu i wysocy! I tak na przyk艂ad, Leszek Miller czy Jaros艂aw Kaczy艅scy s膮 niscy. A np. Bronis艂aw Komorowski (1,74) jest 艣redniego wzrostu. I tu nie trzeba wcale encyklopedyczno-filozoficzno-akademickiego podej艣cia. Wystarczy spojrze膰. Nie ma tak, 偶e s膮 niscy i wysocy. S膮 jeszcze ci pomi臋dzy :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
pewnie, 偶e 艣wiat nie jest czarno-bia艂y. Moim zdaniem powinno by膰 wi臋cej podzia艂贸w nawet! <170cm - bardzo niski do 175cm - niski 176-178- 艣redni 179-185- wysoki >185- bardzo wysoki 2 metry - mutant xD Ja jestem kobiet膮, mam 162 i uwa偶am si臋 za nisk膮, nie u偶ywam tu jakich艣 dziwnych stwierdze艅, bo widz臋, co si臋 dzieje na ulicy i jak kobiety teraz wygl膮daj膮. Ale bardzo lubi臋 sw贸j wzrost, jest super :D I skoro uwa偶asz si臋 za 艣redniego to te偶 super, najgorsze co mo偶e by膰 to zakompleksiony facet :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tadeo
Nie. "Bardzo niskie" s膮 liliputy, a "bardzo wysocy" to z Twojego przedzia艂u mutant贸w. :P Nie uwa偶am si臋 za 艣redniego wzrostu. JESTEM 艣redniego wzrostu. A Ty, jak na dziewczyn臋/kobiet臋, te偶 jeste艣 艣redniego. :) "Nie ma nic gorszego ni偶 zakompleksiony facet" - czyli jednak? Bezwzgl臋dnie pewny siebie i bezkrytyczny buc nie jest gorszy? ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Facet zaczyna si臋 od 180 cm :-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hmm no to powiem tak, dlatego te subiektywne podzialy nie maja kompletnie sensu. Ja mam 182 i od mojej dziewczyny kiedys uslyszalem ze jestem niski, a to dlatego, ze jej poprzedni mial 198 :-D i chociaz sie z tego smieje, to wiem, ze slowo "niski" wznudza negatywne emocje i dziala na facetow jak plachta na byka. Chociaz jak juz chcemy byc tak poprawni to gdzies widzialem ze w polsce sredni wzrost wynosi 177,4 a to dane z 2001 roku! Teraz na pewno jest wiecej. Takze jezeli juz to taki wzrost jest wlasnie sredni, no ewentualnie od biedy te 175. Lekko powyzej 170 ma wiekszosc moich kolezanek, takie czasy :-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
170 to ja mam us obcasy 180 wiec facet jest kurdulep

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ju偶 w d***e mie膰 te liczby i k艂贸ci膰 si臋 czy 艣redni wzrost si臋 zaczyna od 175 czy nie, ale czego艣 tu nie rozumiem. Wypowiadaj膮 si臋 FACECI na temat, jaki facet jest atrakcyjny dla kobiet. "Poczucie bezpiecze艅stwa, pfff przecie偶 to nie o to chodzi, to nie ma nic do rzeczy w dzisiejszych czasach, blablabla" A przepraszam bardzo wy siedzicie w g艂owach tych kobiet, 偶e tak膮 wiedz臋 posiadacie? Skoro laska m贸wi, 偶e lubi jak facet jest wi臋kszy od niej (i to si臋 tyczy og贸lnie te偶 proporcji cia艂a, bo WIADOMO, 偶e dryblas 2 metrowy, chudy jak patyk nie sprawi, 偶e kobieta b臋dzie si臋 czu膰 bezpieczniej. Ale ju偶 taki 180cm, fajnie zbudowany, no kurde, oczywi艣cie, 偶e tak. Przy go艣ciu 173, kt贸ry ma st贸pki i r膮czki jak kobieta. Rozumiem leczenie kompleks贸w, ale dajcie kobietom mie膰 swoje zdanie. Posiadanie swojego gustu i zdania a fakty to te偶 dwie r贸偶ne sprawy. To tak jakby laska 160cm m贸wi艂a g艂upoty typu: "no ja nie wiem dlaczego nie moge by膰 modelk膮, te kobiety 175cm wcale przecie偶 nie maj膮 d艂ugich n贸g, wcale nie chodzi o sylwetke(...)" NO TAK PO PROSTU JEST. Niekt贸rych rzeczy si臋 nie zmieni i koniec :D A na pytanie w tytule niech ka偶dy sobie sam odpowie i te偶 koniec tematu hahah :D

Udost臋pnij ten post