Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość **nie wiem co

czy wasze dziecko przyłapało was

Polecane posty

Gość mowcie co chcecie
ale inaczej odbiera sie seks rodziców a inaczej obcych ludzi.:O

Gość nie wyobrazam sobie
uprawiac seksu przy niezamknietych na klucz drzwiach gdy ktos jeszcze jest w mieszkaniu.

Gość kiedyś myslałam
moje dziecko nie ale ja moich kiedys tak to było coś strasznego płakałam poem okropnie bleeeeee... ale myslez ejezlei chodzi o nasze dzieci to powinnodzieckoo znac granice i nie widze w tym nic dzwnego ze 6 musi zapukac do drzwi to juz duze dziecko musi wiedziec co dobre co złe tak samo ajk co mu wolno a czego nie! kiedy bedziece go tego uczyc! w 18ste urodziny :o

Gość **nie wiem co
tak a komu się chce wstawać i otwierać drzwi po wszystkim??? a wątek po to żeby się dowiedzieć jak inni do tego podchodzą i, czy i jak rozmawiają z dziećmi

Gość dokladnie kiedys myslalam
w tym wieku dziecko juz powinno wiedziec co mu wolno a co nie. Co to za gadanie, że ma prawo wchodzic do sypialni rodziców kiedy chce?

Gość kiedyś myslałam
ale nie kazdy ma drzwi na klucz ja nie mam i co mam kupic nowe zeby był konieczne klucz paranoja

Gość a po co otwierac
potem drzwi? jak dziecko bedzie chcialo wejsc (choć to nie jest normalne żeby 6latek ciagle przychodzil do sypialni) to sie zwyczajnei otworzy i juz.

Gość jak członkowie rodziny
znają elementarne zasady, co im wolno a co nie to i klucz jest niepotrzebny.

Gość **nie wiem co
nie wiem mi się wydaje że wtedy pokazuje się dzieciom że seks to coś złego, ale to nie znaczy że mamy się kochać przy dzieciach bo pewnie zaraz takie opinie będą. Mamy jeszcze 3 letniego synka i co jak się 6 latek będzie czuł jeżelion musi pukać i czekać na pozwolenie żeby się przytulić a trzylatek może kiedy chce?

dziecka to ja bede bronic.myslicie ze jak 6 latek sie czegos wystraszy to stanie pod drzwiami i bedzie pukac???nawet jak ma wpojone zasady to bez zastanowienia wparuje do rodzicow...

Gość to wasze dzieci łażą
w nocy do was i żadają przytulania? :o

Gość **nie wiem co
mój syn nie przychodzi często do nas ale czasem się zdarzy ia ja nie chcę żeby musiał pytać o pozwolenie.Każdy stosuje inne zasady ale nie o to pytałam w temacie, pytałam czy wasze dziecko przyłapało was podczas seksu

Gość ludize 6 latek
dziecko chodzace do przedszkola a za chwile do szkoły! skoro w domu wszystko mu wolno to ciekawe jak w szkole. też wszedzie wchodzi bez pukania i robi co chce?!

Gość **nie wiem co
a co jak wasze dziecko kończy ileś tam lat to koniec z okazywaniem uczuć? Tak chcą żeby ich przytulić bo jeżeli mają złe sny albo coś boli to do kogo mają iść????????????

Gość do nie wiem co
ale tu nikt do jasnej cholery nie pisze o nieokazywaniu uczuc! gdzie to wyczytałas?! czy dla ciebie uczucia wobec dziecka okazuje sie tylko w sypialni rodziców?

Gość **nie wiem co
bez sensu to waszee gadanie i tyle, to że dziecko może do nas przyjśc w nocy nie znaczy że mu wszystko wolno. a mój syn chodzi do przedszkola i nikt na niego nie nażeka

Gość no to wspolczuje
że caly czas maja złe sny i ciagle je cos boli.😴

Gość **nie wiem co
też bo tu chodzi o poczucie bezpieczeństwa. a wy tak piszecie żę jeżeli dziecku w nocy wolno przyjść bez pytania do rodziców to jest brak zasad i wogóle masakra

Gość no nie wiem ja w wieku
6 lat wiedziałam co mi wolno a co nie i jakos nie czułam sie niekochana czy coś a i rodzice okazywali mi uczucia. jak czytam kafe to wychodzi na to, że jesli nie pozwolisz dziecku na coś tam to krzywdzisz je w ten sposób, nie kochasz wystarczająco itp. :O

Gość **nie wiem co
nie pisze że cały czas je coś boli. Zdażyła sie taka sytuacja a nie inna i myślałam że czegoś mądrego tu się dowiem

Gość **nie wiem co
i nie mówie że tak jest cały czas.

Gość no dobra wracajac
do tematu - widok kochajacych sie rodziców nia jest dla dziecka zbyt fajny wiec raczej unikaj powtorki tego.

Gość ha przypomnialo mi sie
jak kiedys gadałysmy sobie na te tematy w babskim gronie i kolezanka mói, ze pamieta widok gołego tyłka swojego ojca jak weszła do sypialni rodziców a miala wtedy 5 lat. ale sie usmialysmy. niemniej mowi, ze do dzis czuje jakis niesmak na wspommnienie o tym.

Gość **nie wiem co
ja przecież nie napisałam że zrobiłam to specjalnie. każdemu się może zdarzyć, a moim zdaniem najważniejsze jak się do tego podejdzie

Gość **nie wiem co
ale nasi rodzice inaczej podchodzili do tematów seksu, dawniej to był temat zakazany w niektórych domach. ja przecież nie chce wyjasniać synkowi na czym seks polega nie chce tylko żeby myślał że to coś złego

Gość po tym powinniscie sie
zachowywac naturalnie bo w przeciwnym wypadku dziecko wyczuje, ze było cos nie tak i moze drążyc temat.

Gość po tym powinniscie sie
a jesli bedzie o cos pytac to starac sie mowic bez zmieszania itp. generalnie - jesli dziecko nie bedzie poruszac tematu wy tez nie ruszajcie jak zacznie to musicie to jakos załatwic.;)

Gość sama nie zaczynaj rozmowy
z dzieckiem na ten temat bo pomysli że probujesz sie tłumaczyc, usprawiedliwiać a co za tym idzie "to musi byc złe",podobnie nie probuj unikac tematu gdy dziecko samo zacznie o tym mowic...musisz podejsc do tego naturalnie, tak jakby "mimochodem"...dzieci w tym wieku są naprawdę "łebskie" i rozumieja o wiele wiecej niz nam sie wydaje.

Gość **nie wiem co
oj wiem bo jak byłam z drugim dzieckiem w ciązy a starszy miał wtedy 3 latka to ja znim o tym co tam w brzuszku jest dużo rozmawiałam, zagiął mie tylko pytaniem którędy dzidziuś z brzuszka wyjdzie:) ale powiedziłam mu że pan doktor mu droge zrobi i to wtedy wystarczył, ale masakra myślałam że nie wybrne z tej sytuacj a nie chciałam mu pozostawiać wątpliwości:)

Gość no ja w wieku
6-7 lat myslalam, ze dziecko wychodzi przez pępek.:classic_cool: