Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość **nie wiem co

czy wasze dziecko przyłapało was

Polecane posty

Gość **nie wiem co
no wreszcie jakieś słowa otuchy:) ja wiem że z dzieckiem trzeba dużo rozmawiać. Nauczyłam się tego niestety na błędach moich rodziców

Gość **nie wiem co
mam też taką książkę dla dzieci, "czym się różnią chłopcy od dziewczynek" i jak chce sam to mu czytam i tłumacze trudne to jest ale do przejścia:)

Gość flue3
Mi mala, jak mozna 6latka obarczac taka wiedza?:O Tu nie chodzi o zadne tematy tabu, ale psychika 6latka to nie psychika doroslego czlowieka i nie powinno sie zabierac takiemu czlowieczkowi swojego niewinnego swiata. Jak zaczniesz tlumaczyc mu na czym polega seks, to on o tym bedzie myslal, bedzie coraz bardziej ciekawy, a 6 lat to zdecydowanie za wczesniej na takie rozmyslania:O

Gość nie ma co ukrywac
niektorych spraw przed dzieckiem jeśli o coś pyta tylko nalezy mu to przekazac w sposób odpowiedni do jego wieku.

Gość **nie wiem co
no tak ale mówimy dzieciom "kocham cię" i one często mówią że mama z tatą się kochają tylko że 6 latek już rozróżnia to że mama z tatą kochają się trochę"inaczej" że ta miłość na swój sposób jest troche inna

Gość **nie wiem co
a nie uważacie że jeżeli dziecko coś "zauważy" to będzie się po prostu wstydziło zapytać?? i może to naszą rolą jest wtedy żeby nie czuło się nieswojo?

Gość **nie wiem co
mi mała- masz rację -a może ty jakiś pedagog z wykształcenia:)?

Gość mi mala to kafeteryjna
moralizatorka, ktora wszystko wie najlepiej - nią sie nie sugeruj. 😴

Gość **nie wiem co
ja się nie sugeruję, bo wiem co dobre dla mioch dzieci. założyłam ten temat bo było strasznie głupio przed moim synem i chciałam się dowiedzieć czy ktoś jeszcze tak miał i co wtedy zrobił i to wszystko. ale mi mała poniekąd ma rację bo jeżeli się z dziećmi dużo rozmawia wtedy one czują się bardziej akceptowane, i wiedzą że to co czują jest dla nas rodziców ważne

Gość mamamamamamamaa
Głupi jest ten temat ale wypowiem się skoro to taka trudna sprawa jest dla niektórych. Po pierwsze i najwazniejsze: zamek w drzwiach albo uprawianie seksu pod nieobecność dziecka .ps. co niektórzy mają w domach łazienki-w nich spokojnie mozna się kochać-szczególnie gdy z kranu leci woda :) Po drugie: jak wam ciężko lub zatrudno założyć zamek w drzwiach to nie narzekajcie,że dziecko was widzi po trzecie: rozwaliła mnie wypowiedz osoby,która pisze,ze po wszystkim to im się nie chce wstawać i otwierać drzwi-ciekawa jestem czy ta osoba pomyślała,że jej syks może obrdzydzić dziecku sferę intymną nie znam osoby,ktora cieszalaby sie z widok swoich rodzicow,ktorzy własnie się bzykają to jest ochydne dla kazdego dziecka mlodsze sie wystraszą,starsze nabiorą wstrętu ale starzy lubią wygodę i potem zadają głupie pytania na forum see ya!