Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

Ludzie jaka sukienka. MOJE CHORE WYMIARY.

Polecane posty

Otóż się załamałam, przeszłam milion sklepow, przymierzyłam milion sukienek! KAŻDA za luzna w talii o jakies ja wiem?10cm? Moje wymiary to 91/57!!!!!/90. Wszytskie sukienki ktore mierzylam to S-ki. Ale i tak o ile w talii za duze!!!! Mam dość, dość krawcowych, zweżania-> a co za tym idzie spieprzenia sukienek. Ok, zweza w talii ale to i automatycznie jakby na biodrach sie marszczy! SZOK. Czy kiedys kupię sukienkę IDEALNĄ? BEz potrzeby "zwezania" jej?

aha:( nie podobaja mi sie takie.. Zawsze z zazdroscia patrzalam na kobiety w obcislych kieckach:(( Czyli albo rozszerzana.. albo bedzie problem:(

Gość chyba zwariowalas
kobieto-masz fenomenalne wymiary i narzekasz?!! niestety bez krawcowych sie nie obejrzie-tylko musisz znalezc taka ktora potrafi niestety producenci szyja kretynsko ubrania bo zapominaja ze przecietna kobieta ma cos takiego jak talie ja mam niezbyt duza-moje wymiary to od gory to 84/65/92 (klasyczna klepsydra) i tez wszystkie ubrania mi odstaja w talii, ewentualnie sa za waskie w biodrach lub biuscie (sic!) a sposobem na szybko na podkreslenie talii jest np pasek zapiety w niej, kiecki odcinane pod biustem szkoda zakladac jak sie ma taka super talie

Chyba zwariowalam-> to nie jest tak że nie lubie swojej figury, lubię. Z bluzkami i resztą nie ma problemow, czesto zakladam szeroki pas na talie, i jest super. Niestety ta talia mnie dołuje... Bo naprawdę, nie ma sukienki ktora by dobrze leżała. A sprzedawczyni jeszcze mnie dolują i mowią "no nie kupi pani sukienki dobrze lezącej" z miną jakbym była jakims UFO.

Gość wkladaj szeroki pasek

Gość wkladaj szeroki pasek
aha i ciesz sie poki masz te wymiary. Ja tez mialam taka fenomenalna talie - niestetey to juz wspomnienie - zostalytylko wlasnie te szerokie paski....

Gość chyba zwariowalas
sprzedawczynie jak nie maja odpowiedniego asortymentu zawsze staraja sie wmowic nam ze mamy dziwna figure/nie taki biust/dziwne wymagania i w ogole jestesmy z innej planety a prawda jest taka, ze to producenci i sklepy maja byle jakie zaopatrzenie:O polecam zapoznac sie z tym sklepem (jakies sukienki tez maja) http://www.biubiu.pl/ tam ciuchy oprocz standardowego rozmiaru np 36, 38 itp maja oznaczenie wielkosci biustu np BB to jest srednio duzy, BBB to bardzo duzy itp moze rozwiazaniem twojego problemu byloby kupienie rozmiaru 34 BBB?;) bylby wtedy odpowiednio waski w talii a jednoczesnie miescilby reszte

Gość SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
Dokładnie, najpierw gdy poprosilam o rozmiar S babecka do mnie \"ale pani sie w zyciu w to nie zmiesci\"... stwierdzialam ze jednak sprobuje, nie dosc ze weszłam, to jeszcze ciut za duza ( wbiodrach) a w talii to namiot;D Zostalam prawie zabita wzrokiem..

Gość te wymiary to raczej w snach
:D

Gość arramandda
Oj, znam ten ból... mam tyle samo w talii (56/57), tyle, że mam sporo mniejszy biust, ale i tak wszystkie bluzki itp. odstają mi w talii... Współczuję z suknią, Ale taka idealnie dopasowana może troszke skarykaturować Ci proporcje, wąska talia i spory w porównaniu do niej biust oraz biodra...

Gość gagagahjajancuc
SSSSSSSSSSSSSSSS w bravissimo pewnie bys cos znalazla-wszystkie ich ciuszki sa dopasowane do rozmairu biustu, czyli mozesz miec np. duzy biust i szczupla talie a nie musisz kupowac ogromnej sukienki. Moze gdzies sa w PL... http://www.bravissimo.com/products/clothing