Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o opinie ...

rożnica w wykształceniu...... problem?

Polecane posty

czy to może być problem w związku, jak kobieta jest po studiach i myśli o doktoracie, a chlopak nie ma studiów w ogóle?

Gość kasiulka77
a co tu ma do tego wiek co on jest od ciebie duzo starszy??

4 lata starszy

Gość jjkko
jak sie kochacie to wiek, wyksztalcenie nie ma znaczenia.

Gość weida
mam znajomych, gdzie ona ma 2 tytuły naukowe, a on jest po zawodówce są szczęśliwym małżeństwem od 20 lat

a może coś więcej o tej parze? 2 tytuły?

Gość Bezmiłości
Rożnica w wykształceniu to nie problem, ale poziom inteligencji to straszny problem. Ja żyję z takim od 20 lat - koszmar i jest coraz gorzej. nie ma oczym porozmawiać, zero wspólnych zainteresowań, dodam, że gdy sie pobieralismy nie widziałam tego, no cóż milość jest slepa!

up

Gość do bezmilosci
prosze napisz cos wiecej, bo ja mam 2 fakultety, moj facet zawodowke i... sama nie wiem. widze, ze sie stara :o

Gość tiaaa
ja kończę studia a mój facet nie ma matury ... dla mnie to problem ale nie ze względu na to, że jest mało inteligentny ale na opinię środowiska między innymi mojje rodziny

Gość jest to problem ale
ze 20 topikow o tym było, wiec nie chce sie powtarzac, poszukaj. Przy czym kazdy ma inne wymagania i czego innego od partnera oczekuje

Gość efASEQW
wykształcenie to nie problem!!!! ale różnica w poziomie inteligencji tak.

Gość tiaaa
tak się tylko wydaje, że to nie problem a jest to duży problem ze względu na opinie otoczenia, przynajmniej w moim przypadku

Gość ale na ogol inteligentny
człowiek chce zdobyc wyksztalcenie, poszerzyc wiedze, byc w fajnym srodowisku, miec wieksze mozliwosci. Czesto inteligencje myli sie z umiejetnoscia zarabiania kasy - niekoniecznie w satysfakcjonujacy sposób.

Gość czy mozna byc inteligentnym
majac maly zasob slow i robiac bledy jezykowe w wypowiedziach ustnych i pisemnych?

Gość bdffpo
Zgadzam się różnica w wykształceniu, to nie aż taki duży problem, gorzej z ta różnicą intelektualną, ogólną wrażliwością...

poza tym ludzie po studiach inaczej mysla, sa bardziej otwarci... bardziej rozwinieci intelektualnie, po tylu sesjach przeczytanie ksiazki w 1 dzien nie robi przeraza, a osoba z zawodowym badz nawet srednim... coż... ktos wyzej madrze napisal, jak ktos jest inteligentny dazy do rozwijania sie... w dzisiejszych czasach studia to nie problem.

Gość mam znajomych
Ona skończyła UW, on zawodówkę. Ale nie dlatego, że jest mało inteligentny, ale dlatego, że jest z bardzo biednej rodziny, w dodatku repatrianci. Musiał wcześnie iść do pracy. Ale bardzo dużo czyta, mają wspólne pasje i są od kilkunastu lat bardzo udanym małżeństwem :) Nie zawsze brak formalnego wykształcenia oznacza brak inteligencji.

Gość ja tez po uniwerku startuje
do mnie facet po zawodowce o niesamowicie dobrym sercu. Boje sie troche, poniewaz czuje sie z nim czasem jakbym gadala z obcokrajowcem, ma braki w wiadomosciach dla mnie podstawowych, malo sie od niego ucze

Gość nie moge
To różnica pójść na jakieś sutida i je skończyć - dobry wybór. Wkrozystać to w karierze - jasne. Ale mówić, że dzięki temu jest się wyjątkowym, że sam fakt studiowania na dowolnym kierunku ma cudowny wpływ na człowieka, na jego umysł - to już chyba żarty.