Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaayk

Drzewko awokado

Polecane posty

Gość Kaayk

Witam! Choduje drzewko awokado od chyba dwóch lat, wcześniej się nim tak bardzo nie zajmowałem ale od kwietnia troche to zmieniłem. Wystawiłem je z kąta na parapet, w południowym oknie. Zacząłem podlewać nawozem do roslin zielonych zgodnie ze wzkazowkami na opakowaniu. Podlewam wodą z kranu wymieszaną z wodą przegotowaną w proporcji 1:1 (W takiej wodzie rozcieńczam nawóz). Po pewnym czasie awokado zaczęło puszczać dużo zielonych liści i zaczęły wyrastac nowe małe gałązki z łodygi. Bardzo sie z tego cieszyłem ale od jakiegoś czasu zaczęły odpadać z niego liście. Ale nie takie zeschnięte, lub nadeschnięte (takie z bokami brązowymi troszke), tylko ładne całe zielone liście. Nie wiem co robić aby te zielone liście przestały opadać... Jak temu zaradzić? A może to naturalna sprawa przy awokado i nie należy podejmować żadnych kroków... Proszę o odpowiedzi i z góry dziękuje.

Gość Najna_RN
Ja też mam awokado od jakiegoś roku jest piękne, duże, zielone i nie używam niczego specjalnego do podlewania ani żadnych nawozów po prostu wodę z kranu i rośnie pięknie. Może to wina jakich chemikali które dodajesz ale za często ją dotykasz albo jest narażona na wstrząsy albo podmuchy wiatru?