Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszy raz mama

wyprawka dla dziecka

Polecane posty

Gość pierwszy raz mama

Witam! Jestem w ciąży i chciałabym zacząć kompletować wyprawkę dla mojego dziecka jednak nie wiem co powinnam kupić! Czy ktoś mógłby mi napisać? Dodam, że jest to moje pierwsze dziecko i nie mamy z mężem nikogo kto mógłby nam doradzić. Będę wdzięczna za każdą radę.

jest tego sporo, proponuję wpisać w wyszukiwarce googole wyprawka i tam jest mnóstwo list poczytać przeanalizować co będzie potrzebne Tobie i w razie wątpliwości postaram się pomóc

Gość elka morelka
Jeśli chodzi o ciuszki, to wszystko zależy w jakiej porze roku urodzisz.... napisz to podpowiem. Co do reszty: - łóżeczko - przewijak - butelki (jeśli będziesz karmić piersią to przez pierwsze miesiące Ci się nie przydadzą, chyba że trzeba podać herbatkę albo lekarstwo) - smoczek - kilka tetrowych pieluch - z kosmetyków: krem na odparzenia np sudocrem; krem do smarowania po kąpieli, dla chętnych: emulsja do kąpieli, tzw emolienty; krem do smarowania przed wyjsciem na spacer - ręczniki (2 szt) - pościel (2 kompl) - kocyki (jeden grubszy, drugi cienki) - frida do nosa To tak z grubsza. jak mi się coś przypomni do dopiszę. pozdrawiam