Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca24

połóg, krwawienie, seks

Polecane posty

Gość pytajaca24

chciałam zapytac jak długo krwawiłyscie i kiedy wrocilyscie do wspolzycia, jakie metody anty zastosowalyscie, czy dopuszczalny jest seks podczas pologu tzn w pierwszych 6 tygodniach jezeli sie przestało krwawic?

ja krwawiłam ok 2 tygodni. później czasem drobne plamienia się zdarzały. współżyć zaczęłam 7 tygodni po porodzie. najpierw chciałam iść do ginekologa (równo 6 tyg po byłam na fotelu :P ) i zaczęłam brać tabletki - Azalię (bo karmię piersią). później tydzień odczekałam zeby być w pełni zabezpieczoną i już :) nie bolało, było bardzo fajnie :) teraz już nie biorę tablet. mam założoną spiralkę. u mnie wcześniejszy seks absolutnie odpadał! dopiero 4 tyg po porodzie usiadlam na pupie (dużo szwów miałam i strasznie sie to wszystko babrało).

Gość ja 1987
ja mialam cc i krwawienie zakonczylo mi sie ok 2tyg i nie moglismy sie powestrzymac ;) tak wiec ok 2 tyg po :) nie karmilam piersią wiec stosowalam anty

Gość pytajaca24
a czy toprawda ze jak sie karmi piersia to w jakis sposob chroni przed wpadka?

Gość ja 1987
niby tak twierdza ale ja mojemu gin powiedzialam ze i tak chce anty bo potem bedzie akuku i rodzenstwo w tym samym roku ;p bo maly z lutego jest;p

Gość ja to sobie nie wyobrażam
żeby tylko polegać na samym karmieniu i to ma być niby antykoncepcja??? przed ślubem jak chodziłam na nauki i ta kobita co je prowadziła, to powiedziała, że 3 tygodnie po urodzeniu możesz zajść ponownie... Ja sama za kilka miesięcy rodzę i jak będę karmić, to na pewno się dodatkowo zabezpieczę!!!

Gość pytajaca24
dzieki za odpowiedzi

Gość dzis dni pologu