Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłamamam

urlop wychowawczy - prosze o odpowiedź

Polecane posty

Gość przyszłamamam

witam Was :) dziewczyny potrzebuje porady na temat urlopu wychowawczego . Za miesiąc kończy mi się umowa w pracy , a za 2 miesiące rodze. Umowe mam przedłużoną do dnia porodu. Moja następna umowa byłaby 3 i już na stałe, ale wyszło że jestem w ciąży. Pierwszą umowe miałam na 1 rok ,drugą na 3 lata. Czy należy mi się urlop macierzyński ? Czy należy mi się urlop wychowawczy ? Bardzo proszę o odpowiedź jeśli ktoś się orientuje bo ja już się pogubiłam w tym wszystkim i z góry dziękuje za odpo :)

hej, ja jestem w podobnej sytuacji, tyle, ze rodze w lipcu, a umowe mam do konca sierpnia- gdyby mi przedluzyli, to tez juz na nieokreslony, ale wiadomo- kobieta na wychowawczym tylko \"blokuje\" im miejsce...Otoz wyglada to tak, ze macierzynski dostajesz z zus-u, nie wiem tylko, czy w takiej wysokosci, w jakiej dostawalabys normalnie z zakladu pracy, ale przypuszczam, ze tak. Wychowawczy-niestety- jest nieplatny, wiec po prostu pozniej mozesz ewentualnie poszukac czegos innego. Pozdrawiam :)

Gość dziewczyny dziewczyny
Urlop wychowawczy jest uprawnieniem pracowniczym, więc nie można z tego korzystać po zakończeniu umowy o pracę.

Gość przyszłamamam
agawerka dzięki za odpo tylko kwestia tego czy należy mi się ten urlop wychowawczy skoro umowa mi się skończy , jestem zielona w tym temacie

Gość przyszłamamam
no własnie tego się obawiam że on poprostu mi sie nie należy :(

Gość dziewczyny dziewczyny
Urlop macierzyński też nie. Nalezy ci się zasiłek macierzyński (100%), płatny przez ZUS.

tez mi sie tak wydaje, ze masz zasilek macierzynski, ktory sie nie wlicza do stazu pracy i nie masz juz wychowawczego

Gość przyszłamamam
oki dzięki za wszystkie odpo

Gość Urlop
wychowwczy płatny przysluguje osobom ,które uyskały zgodę od pracodawcy na jego przejscie .Z tym ,ze dochód zarobków taty dziecka nie może przekroczyc 504 zł na osobe bo w takim wypadku nici z wychowawczego Twoich dochodow sie nie wlicza bede uznane jako dochód utracony w momencie prejscia na urlop.