Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karioka1111

Książki, które trzeba przeczytać!!!

Polecane posty

jeśli lubicie sensacje to polecam Harlana Cobena - nie można się od nich oderwać (przeczytałam wszystkie i tylko dwie miał średnie - reszta fenomenalna :)) Szczególnie jego serie o Myronie Bolitarze są fantastyczne, także polecam ;) Oczywiście Sparksa, jeśli chodzi o romanse i polecam książkę "Intruz" Stephanie Mayer (to ta babeczka, która napisała serię "Zmierzch" i muszę przyznać, że jej "Intruz" jest dla starszych czytelniczek (opis na okładce książki jest prawdziwy, ale napisany beznadziejnie, także nie zrażajcie się nim :))

jeszcze widzę, że koleżanka powyżej poleciła Cecylię Ahern - też bardzo ją lubię - polecam jej książkę "Gdybyś mnie teraz zobaczył" :)

Gość zdecydowana1977
OTO JEST KASIA Mira Jaworczakowa ---ogromnie proszę o pomoc szukałam na niemal calym necie ,potrzebuje tej lektury dla mojej slabo widzacej coreczki, drukowana ksiazka ma stalą wielkosc liter ,w ebooku wielkosc liter mozna powiekszyc i dziecko nie bedzie mec problemu z czytaniem----baaaardzo proszę o podanie linku lub przeslanie mi na maila tej ksiązki

Gość sobiesam
Opowieść ojca. To reportaż. Ale trzeba przeczytać tę książkę. Jest po prostu piękna.

Gość Miśkaaaaaaaaaaaaaaaa
120 dni sodomy - Markiz De Sade i tegoż Julietta oraz Justyna;)

Gość Sasia15
Jeśli jeszcze nie czytaliście tej książki to ja polecam Małgorzety Budzyńskei "Ala Makota - Maksymalnie Ja" - książkę super się czyta i jeśli mieliście już do czynienia z książkami jej autorstwa, to na pewno ci się spodoba i bez obaw możecie sięgnąć po książkę:)

Gość kirrrrrra
Markiz de Sade "120 dni sodomu", "Julietta czyli powodzenie występku", "Justyna, czyli nieszczęścia cnoty. Tutaj link do drugiej części artykułu o de sadzie, na stronie znajdziecie odnośnik do pierwszej części - tam jest dużo cytatów, a książki są tak napisane, że niektórym same cytaty wystarczą. A może zachęcą? http://www.portalwww.eu/pl/artykuly/2011/2/7/oh-cz2/

Gość ceny do negocjacji
Gość natalia od urodzenia
Trylogia czarnych kamieni- Bishop pomimo ze nie lubie fantasy, dziecko krwawych, dziedziczka cieni a pozniej krolowa ciemnosci pochlonely mnie calkowicie;) moje wspollokatorki rowniez:D

Gość denverostatnidinozaur
ken follet - filary ziemii i świat bez końca pat conroy - książę przypływów jonh irving - świat według garpa jonathan carroll - kraina chichów donna tartt - tajemna historia stied larsson - saga milenium camilla lacberg - seria kryminałów od księżniczki z lodu haruki murakami - kronika ptaka nakręcacza daniel tammet - urodziłem się pewnego błękitnego dnia neil gaiman - nigdziebądź stephen king - ręka mistrza camus - obcy i. falcones katedra w barcelonie łysiak - flet z mandragory john fowles - mag

Gość eureka120
"Souad-spalona żywcem", nie pamietam autora, ale kiazka swietna

Gość eureka120
wczoraj sie zabralam za kolejna ksiazke "Khady-okaleczona". jak narazie mam za soba kilka stron i mysle ze jak dzisiaj siez niapoloze to nie zasne dopoki nie dczytam do konca.

Gość weronika_1987
Ja ostatnio czytałam "Dlaczego jestem ateistą" Marka Lipskiego. Bardzo ciekawa książka. Zupełnie inne spojrzenie na kwestię wiary. Polecam! Nie tylko osobą wierzącym.

Umberto Eco - ,,Imię róży'' Dan Brown - ,,Kod Leonarda da Vinci'' Wiem, że już było, ale dodaje z własnego szacunku, mistrzowskie kryminały. Fiodor Dostojewski - ,,Zbrodnia i kara'' Bolesław Prus - ,,Faraon'' Michaił Bułhakow - ,,Mistrz i Małgorzata'' lektury obowiązkowe, ale porywające, mnie poruszyły!

Polecam książkę Marka Lipskiego "Dlaczego nie jestem ateistą" Bardzo miło mnie zaskoczyła. Nie pamiętam kiedy przyjemniej czytało mi się książkę. Ciekawa i humorystyczna pozycja.

Jeśli macie ochotę na przeczytanie interesującej i lekko napisanej książki na temat odkrywania siebie w świecie Boga bez żadnego krytycyzmu ateizmu, polecam książkę "Dlaczego nie jestem ateistą".

Gość romeczeek
"Dlaczego nie jestem ateistą" Marek Lipski. Tytuł może z lekka kontrowersyjny ale za to treść lekka, pełna humoru i uroku, a także szczerych i osobistych przemyśleń na temat Boga. Polecam :)

Gość owca vel owca
Grzesiuk-5 lat kacetu

A proszę: Caleb Carr - Alienista - całkiem fajny, miejscami trochę masakryczny kryminał

Trylogia Czarnego Maga Trylogia Era Pięciorga Oraz Misję Ambasadora i ŁOTRA z Trylogii Zdrajcy To tak dla miłośników Fantasy;-)

Ja mogłabym dodać tutaj praktycznie wszystkie książki Marqueza oraz "Małego Księcia" :) Z polskich autorów warto też czytać B. Schulza oraz O. Tokarczuk - ale jak już widzę, gusta tutaj mamy najprzeróżniejsze ;)