Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sienka

Czy 15latka może być dobrą matką?

Polecane posty

Jak juz wpadna to niech stawia temu czola.Ja ponioslam wszelkie konsekwencje bycia mama w tak mlodym wieku Jeleli moga wybrac to nirch to ich macierzynstwo bedzie swiadome:0 Bohaterka sie nie czuje ale udzwignelam ciezar zbyt wczesnej doroslosci:)

Ja znałam pare kobiet, które zostały mamami w bardzo młodym wieku i wiem, że to jak sobie dadzą radę w życiu zależy w głownej mierze od ich rodziny. Mam w rodzinie kobietę, która została matką w wieku 16 lat. Uwierzcie mi, to bardzo dobra rodzina, jej rodzice zadowoleni nie byli, ale postanowili pomóc. Dziewczyna poszła do szkoł wieczorowej, w dzień zajmowała się dzieckiem, oni utrzymywali ją i dziecko- taki była umowa. Jej rodzice nie pozwolili związać się z ojcem dziecka dopóki oboje nie zdobędą wykształcenia. I udało się. Zrobili matury, poszli na studia, potem do pracy. Dziś są razem, dobrze im się wiedzie, ich syn to już nastolatek i naprawdę bardzo wartościowy, zdolny chłopak. Dużo zalezy także od dziewczyny, wiele pomimo wpadki mają często konkretne plany na przyszłość, czegoś chcą, dążą do tego i takim dziewczynom się udaje. Natomiast są i patologie, posiadające 3 dzieci w wieku 23lat i to jest tragedia.