Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farba D

Mity i prawdy o farbowanu włosów w ciąży...

Polecane posty

Gość farba D

Jestem prawie w 24-tym tygodniu ciąży i mam pytanie dziewczyny, bo ostatnio farbowałam szamponem z palety, ale mam pytanie czy mogę włosy farbować trwałą farbą i nie zaszkodzę maleństwu??? Szampon zmył mi się po dwóch tygodniach i wyglądałam koszmarnie, w ogóle mi się nie trzyma na włosach... Jakich farb używacie??????????????

Gość zxcxzczx
Jeżeli chodzi o farbowanie to nie ma żadnych przeciwwskazań przecież farba nie przenika do organizmu także przez cały okres ciązy możesz farbować ja tak robiłam a tez miałam wątpliwości czy można i dlatego pytałam sie o to mojego gina

Gość farba D
Dzięki 👄 A jaka farba jest najlepsza??? Jakiej firmy, żeby była dość delikatna, bez amoniaku.

Gość farba D
?????????????? pomoże mi ktoś??? :D:D:D:D:D:D:D

Gość nhdtgdg
Polecam farbowanie w salonie fryzjerskim w którym pracują na farbach CHI firmy Farouk, są to trwałe farby bez amoniaku i pochodnych amoniaku, są bardzo delikatne dla włosów i nie uczulające skóry głowy

Gość fryzjereczkaniunieczka
W czasie ciąży można farbować włosy delikatnymi szamponami koloryzującymi. Najlepiej unikać trwałych, mocnych farb oraz rozjaśniaczy, ponieważ w tym okresie często wywołują one uczulenia a także nie jest wskazane ich długotrwałe wdychanie. Polecamy naturalne metody farbowania takie jak henna oraz inne naturalne, roślinne środki, delikatnie działające. Zawsze w czasie ciąży zanim zaczniemy stosować kosmetyk, powinniśmy przeprowadzić próbę uczuleniową. Nawet, jeśli wcześniej nie byłyśmy uczulone na dany szampon, czy farbę to teraz może się okazać dla nas alergizująca.

Gość farba D
dziękuję za odpowiedzi 👄 a jakieś firmy napiszcie, które stosowałyście i polecacie :D

Gość jhjjjj
Jeśli nie masz siwych włosów możesz używać szamponów koloryzujących,ale nie takich saszetek z drogerii,tylko u fryzjerskich (np. wella). Są lepsze niż farby: nie wnikają tak w strukturę włosa,kryją znakomicie, mają ładne kolory i wypłukują się lepiej niż farby, ok. miesiąc-dwa.Przy czym wypłukują się stopniowo,tak,że nie widać odrostów, zaś gdy ja np. używałam farby znikała z moich włosów szybciej, a po miesiącu wyglądałam już źle.Do tego szampon jest w 100% bezpieczny dla kobiet w ciąży (farby zresztą też

Gość nvvnng
Ja maluje L'oreal Casting. Jest troche droższa, chyba 22 zl ale jest bez amoniaku i tak strasznie nie śmierdzi. Skoro można farbowac włosy w ciazy, to chyba nie ma znaczenia jakiej farby użyjesz, mi tylko zapach jakos bardziej teraz przeszkadza. Pozdrawiamy serdecznie

Gość kukuleczkaaaa66
Jest taka firma farouk oni robią np. jedwab do włosów i wiem że mają farby do włosów i lakiery do paznokci bezpieczne dla kobiet w ciąży. Z tym że nigdy farb nie spotkałam w sklepach tylko w salonach fryzjerskich.

Gość nannaanszanatania
Color Touch Welli, z tym że nie ma ich w sklepach, ja kupuję w hurtowni fryzjerskiej (ok 30zł). Nie jest to farba a "intensywny środek tonujący" bez amoniaku i na bazie naturalnych czegoś-tam. Kolor trzyma ok miesiąca.