Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roksana211

Opłata za mieszkanie

Polecane posty

Gość roksana211

Zastanawiam się czy właścicielka pokoju wynajmowanego przeze mnie do maja jest w stanie zrobić mi coś jeżeli jej za owy miesiąc nie zapłacę. Nie podpisywałam z nią żadnej umowy o najem, a nie chce jej zapłacić z tego względu iż ona sama nie raz mnie oszukiwała (nie pokazywała opłat, opłaty przychodziły za dany miesiąc w połowie miesiąca i było ich aż ponad 200 zł za 2 os/1 pokój, i najprawdopodobniej ją utrzymywaliśmy bo też mieszkała w tym mieszkaniu... ) Czy mogę ponieść jakieś konsekwencje skoro nie ma umowy? Wiem wredne to, ale trzeba sobie radzić w życiu jako tako :)

Gość ella ellea
a nie lepiej usiasc, poprosic o wszystkie rachunki, przeliczyc, zapytac ile ona sie dokladala i ogolnie jakos po ludzku to zalatwic?

Gość podbijaaaaammm
upp :)

Gość roksana211
Nie da rady. Wyszły by jej kłamstwa. Zawsze jak ją o to pytaliśmy reagowała krzykiem i robiła awantury... :]

Gość roksana211
Mówiła że jak się nie podoba to sobie kogoś innego na nasze miejsce znajdzie heh, więc poważna rozmowa z tą kobietą odpada. :)

Gość aby aby
jak nie ma umowy to ona nie ma wlasciwie prawa wymusic od ciebie pieniedzy ale ty tez nie masz zadnego prawa zeby przebywac w tym mieszkaniu:o ona moze wystawic twoje rzeczy na zewnątrz albo wyniesc do smietnika, moze tez zglosic na policje ze siedzisz w jej mieszkaniu bez jej zgody, a moze ma wnuczka który jest łysym pakerem i który cie wyprosi?

Gość słuchaj ja mam swoje
mieszkanie i za samą wode (ciepla zimna scieki podgrzanie) za 2 osoby na miesiąc płace 100zł. dolicz sobie inne media typu ogrzewnanie, prąd, gaz, wywóz śmieci i sensacji sie nie doszukuj. a to ze rachunki przychodza w srodku mies to zalezy od spłodzielni

Gość roksana211
Od 30 maja mnie tam nie ma :)

Gość roksana211
Wywóz śmieci - bez zameldowania nie mam obowiązku płacić. Dziw, iż teraz w czwórke płacimy 220 może mniej czasami Czekam na rady :) Ktoś jest w stanie mi doradzić?

Gość pooooooodbijjj
Czy ktoś pomoże?

Gość własciciel ma obowiązek
płacic za kazdą stale przebywajaca osobę, nie musi być ona zameldowana. czesto na zebranich szczegolnie mniejszych wspolnot ten temat jest poruszany. to co zamierzasz zrobic to jest zwyczajne chamskie oszustwo. jak ci wysokość rachunków nie pasowała to języka w gębie brakowało ?

Gość pooooooodbijjj
Oszustwo hmm może i tak, chciałam się dowiedzieć tylko o konsekwencjach prawnych . Bez umowy chyba nikt mi nic nie udowodni. Moja droga nie chodzi tylko o rachunki do tego przyczyniło się też kilka innych czynników.

Gość zalezy czy kobieta gramotna
czy nie jakbys na mnie trafiła to bym cię upierrdoliła, oczywiście zgodnie z prawem i wyrokiem sadu

zalezy czy kobieta gramotna - zastanów się co piszesz :) z wyrokiem sądu? bez umowy o najem?:d możesz sobie w tyłku pogrzebać :)

Gość to ci się tak tylko wydaje
.na na:)