Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bu3o

problem z moja dziewczyna pomocy

Polecane posty

Witam mam taki problem w sumie nie ja tylko moja dziewczyna czasami mozna znia normalnie porozmawiac milo spedzic czas a nie kiedy to w momencie bierze ja taka furia wyzywa kazdego od najgorszych mnie swoich rodzicow krzyczy zachowuje sie dziwnie a po jakims czasie jej przechodzi przeprasza wie ze zrobila zla ale nie potrafi tych zlych emocji opanowac jak jej pomoc?

Gość MichaelXx
moze jest tzw. dwubiegunowa? na zmiane - napady furii, depresji, normalnosci etc.

sam nie wiem jak tylko pojawia sie jakis problem jakas przeszkoda typu egzamin czy cos to potrafi tak czlowieke zmieszac z blotem ze szok

Gość fdggdfvbn
ja też tak mam, że czasami jest wszystko ok, a czasami tak mnie wszystko wku.rwia, że kłócę się z moim chłopakiem, choć jest bogu ducha winny. I on też czasam mówi dokładnie to o czym ty napisałeś

Gość bjk
po prostu nie potrafi konstruktywnie poradzic sobie ze stresem i reaguje agresja radze isc do psychologa

Gość MichaelXx
ja tez tak czasem mam, ale z powodu tego co napisalem wyzej. ale moze u Twojej dziewczyny to nic takiego powaznego. a od zawsze tak ma czy jakiegos czasu dopiero?

Gość fdggdfvbn
MichaelXx o co chodzi z tą dwiubiegunowością

ale ona mnie zostawia mowi ze nie chce ze mna byc ze jestem beznadziejny ze do niczego sie nie nadaje! co tylko chce dostaje nowy ciuch dostaje psa dostala kase dostaje wszystko co potrzebuje dostaje a placi mi za ta geba! rodzicow tez ma za nic wyzywa od szmat itd ja nie wiem czy ja do psychiatry zaprowadzic

Gość a co z watą
zupęłnie jakbym czytała o swojej siostrze . Jesli mamsz na imie tomek to sie zgadza :-)

Gość fdggdfvbn
czy takie zachowanie kwalifikuje się do wizyty u psychologa?

zawsze z tego co wiem byla nerwowa rodzice ja trzymali krotko a gdy poznala mnie dostawala wszytsko na talerzu i sie zmienila o wszytsko ma pretensje o wszystko sie drze zawsze musi byc na jej szantazuje bije jak jest w tym amoku ja ja kocham ale nie wiem jak jej pomoc

Gość bjk
z tego co piszesz jest rozwydrzona wszystko ma na talerzu a odplaca chamstwem, jak najbardziej do psychologa ludzie jak ktos ma problem z noga idzie do lekarza a jak z emocjami to do psychologa a psychiatra jest od chorob psychicznych nie mylcie pojec

Gość swetrs
może ma napięcie przedmiesiączkowe? Ja tak mam że wpadam w furie i wszystko mnie wkurza przed okresem.

Gość MichaelXx
fdggdfvbn, pozwol, ze wkleje fragment ze strony, bo nie chce mi sie opisywac wszystkiego "Zaburzenie afektywne dwubiegunowe, (zaburzenie maniakalno-depresyjne, psychoza maniakalno-depresyjna, cyklofrenia lub potocznie i błędnie depresja dwubiegunowa) – zaburzenie psychiczne charakteryzujące się cyklicznymi, naprzemiennymi epizodami depresji, hipomanii, manii, stanów mieszanych i stanu pozornego zdrowia psychicznego."

Gość sjkadhnkabajhkdf
Ja mam tak samo, że wrzeszczę na niewinnych ludzi, nie mogę tego opanować, choć bym chciała :(

Nie wiem sam co mam myslec poprostu chce jej pomoc ale do niej nic nie dociera zawsze musi byc na jej a jesli nie jest to potrafi najgorsze rzeczy wygadywac na druga osoba zyczyc mu smierci idz sie powies jest taki a taki i w ogole ja nie wiem co mam robic kocham ja i chce byc przy niej jak najdluzej chce byc zawsze kolo niej ale ona w tych nerwach zawsze zrywa zemna wyzywa itd a ja zawsze staram sie ja udobruchac i nigdy sie na nia nie zloszcze choc mowi najgorsze rzeczy na mnie na moja matke czy rodzine ale to wszystko wygaduje bez powodu poprostu jak ma zly humor

prosze o jakies rady albo cos chce jej pomoc!

Gość nie chce mi sie juz sprzatac
za malo szczegulowy ten opis to moze byc nawet borderline ...tutaj mozesz o tym poczytac ... http://bpd.szybkanauka.net/ mysle ze bez psychiatry i terapii u psychoterapeuty sie nie uda

Gość MichaelXx
Moze ma po prostu taki charakter? Wiesz, na sile nie ma po co cpac czlowieka lekami etc. Rady chcialbym jakies dac, ale nie latwo, bo nic mi w sumie nie przychodzi do glowy. Probowales z nia porozmawiac o tym?

zaburzenia afektywne dwubiegunowe tez ciut pasują tak czy siak sam nic nie zrobisz...dziewczyna ma ze soba problem i powinna podjac leczenie

momentami zachowuje sie jak "wariatka" placze kiwie sie zlosci tak na przemian jestem bezradny do psychologa jej nie wyciagne bo gdy zaproponowalem to zostalem wyzwany od najgorszych

Gość przykomichlopczeee
ja jestem taka sama mam wrazenie ze czytam o sobie

bardzo wielu ludzi czytajac o borderline ma wrazenie ze na to cierpi...jest to z reszta bardzo prawdopodobne bo wiele osob na to rzeczywiscie choruje i nawet nie zdaje sobie z tego sprawy...zwalaja wszystko na swoj trudny charakter

ona zawsze mowi ze to przez rodzicow ze ja tak wychowali ze ma taki wzor itd ale nic nie robi by sie zmienic nic kompletnie nic a co miesiac jest znia gorzej a gdy mowie ze trzeba cos z tym zrobic smieje sie ze mnie i mowi ze jestem nienormalny ile wytrwam przy niej to wytrwam ale wiem ze mnie zostawi predzej czy pozniej ale poki moge chce jej pomoc jak najwiecej

Gość MichaelXx
Nie wiem, czy sama sobie ona z tym poradzi, bez specjalisty... Wiadomo, malo kto dobrowolnie chce pomoc od psychiatry, psychologa, ale czasem niestety trzeba. Nawet jakbysmy chcieli, to za bardzo Ci przez internet nie mozemy pomoc... Ale wiesz, Twoja dziewczyna ma szczescie, ze ma takiego faceta jak ty, z osobami ktore maja jakies problemy typu napady agresji, czy sklonnosci do samookaleczania jest naprawde cholernie ciezko wytrzymac.

skoro ona nie chce sie leczyc to dlugo ten wasz zwiazek nie pociągnie poniewaz pograniczne zaburzenia osobowosci ..nieleczone pogarszaja stan psychiczny...rownia pochyla...lepiej samo z siebie sie nie zrobi...a jesli bedziesz tkwil w takim zwiazku szybko sie okaze ze sam potrzebujesz pomocy psychologa...osoba z tym zaburzeniem krzywi psychike osoby z ktora jest w zwiazku