Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elizkaizka

Problemy ze szczeniakiem

Polecane posty

Gość Elizkaizka

od kilku dni mam psiaka. w dzień śpi i wcale nie chce sie bawić. na mój gust tez bardzo mało je- suchej karmy wcale się nie chce chwycić. zjada pół parówki i miske wody i to wszystko. W nocy piszczy i chce się bawić. nie moge go przestawic na tryb dzienny bo nie idzie go dobudzić w dzień. co mam zrobić?

Gość MichaelXx
ja tak mialem z malym kotem, sporo nocy nieprzespanych przez to bylo. ale zaczalem robic w ten sposob - w dzien budzilem go 'sila', zmuszalem do zabawy, zwlaszcza na wieczor. a w nocy bralem go do lozka i ze mna spal, byl spokoj :P ale cos faktycznie malo je, ile ma?

Gość Elizkaizka
nie mam pojecia ile ma. martwie sie ze moze za wczesnie wzieli go od matki. wogóle to sie calkiem nieźle zachowuje. bawi się, nawet zaczyna szczekać. nauczył sie chodzić po schodach. Tylko to spanie jego mnie dobija. Niestety nie uznaje zwierzaków w łóżku więc nie ma mowy o spaniu ze mną.

Gość roballe
to przejdz sie z nim do weta, on oceni wiek, da proszki na odrobaczenie i powie kiedy trzeba go szczepic na wirusowki. moze byc osowialy i nie chciec jesc jesli ma robale

Gość Elizkaizka
podobno był odrobaczony, ale pewnosci nie mam. ile takie szczepienie kosztuje?

Gość roballe
proszek na robaki ok. 5zl, szczepienia na wirosowki roznie w zaleznosci od skladu, powinien dostac pierwsze szczepienie jak ma 6 tyg i potem jeszcze dwa w odpowiednich odstepch czasu. Dopoki nie dostanie ostatniego szczepienia na wirusowki nie powinien wychodzic z domu. Jak będzie mial okolo 0,5 roku szczepienie przeciwko wsciekliznie

koniecznie idz z nim do weterynarza tabletka przeciwko robakom to koszt max 7 zl, szczepienie na wscieklizne u mnie kosztuje 20 pln. dowiesz sie w jakim pies jest wieku, czy dobrze sie rozwija. spanie w dzien nie jest specjalnym odchyleniem od normy, male dzieci tez przeciez duzo spia :) wraz z wiekiem bedzie spal coraz dluzej w nocy, troche cierpliwosci

Gość MichaelXx
Moglabys wrzucic zdjecie pieska? Sprobujemy ocenic. Co do spania - może masz jakiegoś dużego pluszaka? Mogłabys mu go odstapic ;) Pamietam tez, ze jak kiedys czytalem, ze moze pomoc wlozenie tykajacego budzika pod koc, legowisko zwierzaka. Jak chcesz, to sprobuj, kto wie czy nie pomoze. Szczepienie... Nie pamietam juz dokladnie, ale mysle, ze ok 30-50 zlotych?

Gość Elizkaizka
jak 30 zł to mnie chyba stać. a jak on byl jednak odrobaczany to druga dawka mu nie zaszkodzi? dałam mu pluszaka. pies to zwykły kundel taki okrągły jak pileczka i puchaty.

Gość milus_ka
sorry za szczerosc ale jak sie bierze psa to trzeba byc swiadomym obowiazkow i konsekwencji, w tym rowniez finansowych... szczepienie przeciwko chorobom wirusowym kosztuje około 50 zł i musi je dostac 3, szczepienie na wscieklizne to około 20-25 zł

Gość Elizkaizka
a wcale tego psa nie chcialam. pieniedzy nie mam krucho z kasa. dziecko mam nie zasczzepione na pneumokoki bo nie mam za co. byłam na targu po zakupy i zaczepił mnie pijany facet opowiadał ze ma szczeniaka i mi go odda za 10 zł zeby miał na piwo a jak mu nie dam to go utopi. pewnie by nie utopil tylko próbował gdzie indziej ale popatrzyłam na to malenstwo i tak mi żal sie zrobilo ze sobie obleśny dupek zebra na niego dałam tą dyche i wziełam psiaka. Taki był przestraszony ze nawet nie wiecie. nie wiem czy ten dupek go karmił wogóle i skad go ma. Belkotal ze odrobaczony ale kto by pijanemu bydlęciu wierzył. Nie chcialo mi sie dyskutowac nawet. Psiaka wziełam. jedzenia mu napewno nie zabraknie a i gdzie biegać ma bo podwórko ogrodzone, ale chwilowo na nic wiecej mnie nie stać. Nie chce o swojej sytuacji finansowej pisać ale poprostu nagle straciliśmy płynnosc finansowa jak sie to ładnie mówi.

Gość milus_ka
to odrobacz go przynajmniej - to akurat grosze kosztuje, pijak pewnie nawet nie wie co to znaczy. oby nie zlapal ajkiejs nosowki czy innej parvo bo bedzie po szczeniaku :(

Gość Elizkaizka
a jak jednak był juz odrobaczany to mu taka druga dawka nie zaszkodzi?

Gość milus_ka
nie zaszkodzi jesli zostanie zachowany odpowiedni okres czasu, ale nie wiem jaki, musisz zapytac weta, za szybko nie mozna

Gość Elizkaizka
no to sie wybiore i popytam. w lipcu napewno bede miala wiecej pieniedzy i bede moga zaszczepic małego. mam nadzieje ze przetrwa ten miesiac i nie zachoruje.