Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alerianna

dlaczego testy skórna robi się od 3 r.ż??

Polecane posty

Gość Alerianna

Nasza alergolog powiedziała mi a właściewie jej pomocniczka czy jak to tam- babeczka która z nią siedzi w gabinecie, że testy skórne u nich w gabinecie wykonują dopiero od 3 r.ż.ale nie miała czasu na wytłumaczenie( bo to była rozmowa tel) .Idziemy na wizytę w przyszłym tygodniu to się dowiem.Z tym, że bardzo mnie to ciekawi DLACZEGO.Czy testy u młodszych dzieci są mniej wiarygodne??Mówiła tez że w szpitalu robią juz od 1 r.ż MOże któraś z Was wie???

po 1 są małowiarygodne i te w wieku 3 lat tez czasem nie wykazują nic a dziecko i tak ma alergie po 2 wyobrazasz sobie dziecko siedzace min 15 minut z kropelkami od alergenow i przekutymi lapkami, bo ja nie bardzo;/

Bo wczesniej sa one mniej wiarygodne. Spokojnie mozna zrobic dziecku wczesniej testy. Nakluwanie i nakladanie alergenow na raczke trwa chwilke (choc jest nieprzyjemne), potem dziecko sie moze bawic i robic co chce przez 10 min. a potem sie sprawdza odczyn i to juz nie boli. Moja corka miala juz 3 razy (w 6m, 12 i 15m).

my przeszlismy testy z krwi kiedy moj syn mial 1,5 roku wg mnie bardziej trafione, ale jezeli mialabym pewnosc ze testy skorne wyjda tak samo pewnie wybralabym skorne