Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boriana

Pytanie o menu

Polecane posty

Gość Boriana

Dziewczyny, co myslicie o tym menu? OBIAD 19.30 1. Rosół z makaronem 2. Kurczak nadziewany 3. Kaczka faszerowana 4. Udka z kurczaka w boczku 5. Polędwice niespodzianki 6. Polędwice lordowskie 7. Kotlet po królewsku 8. Zraz wołowy zwijany 9. Karkówka po cygańsku 10. Cielęcina z kurkami 11. Kotlet schabowy z pieczarkami 12. Filet książęcy 13. Kotlet devolai z pieczarkami 14. Fileciki w sosie myśliwskim 15. Ziemniaki z wody 16. Ziemniaki pieczone talarki 17. Kluski śląskie 18. Zestaw surówek 19. Kapusta biała zasmażana 20. Kalafior z masłem 21. Zestaw wiosenny PO OBIEDZIE 20.30-21.00 22. Kawa lub herbata 23. Ciasto 24. Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną PRZYSTAWKA 22.00 25. Łosoś w galarecie w całości faszerowany 26. Sandacz w galarecie z sosem tatarskim 27. Schab po meksykańsku 28. Galantyna z brzoskwinią 29. Tatar z jajkiem 30. Szynka molo (?) na sałacie 31. Rożki szynkowe ze szparagiem 32. Polędwiczki w sosie greckim 33. Platery wędlin 34. Chleb mieszany 35. Sałatka grecka 36. Sałatka gyros 37. Herbata z cytryną GODZINA 23.00-23.15 38. Flaczki staropolskie 39. Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym 40. Indyk faszerowany GODZINA 24.00-0.30 41. Tort piętrowy 42. Ciasto 43. Kawa 44. Herbata z cytryną KOLACJA GODZINA 2.30-3.00 45. Barszcz czerwony 46. Golonka po bawarsku 47. Golonka peklowana gotowana 48. Stek z cebulą 49. Szaszłyk mieszany 50. Bigos staropolski 51. Chrzan z musztardą 52. Chleb 53. Herbata z cytryną ŚNIADANIE GODZINA 5.00 54. Żurek staropolski z szynką i jajkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Boriana
Pomijam fakt, że cały czas jest jedzenie, a przerwy są krótkie. Zdziwiło mnie to, ale szefowa kuchni to doświadczona kobieta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 21 dań na pierwszy
obiad?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ona wam dała chyba
te dania do wybory zebyscie wybrali i zdecydowali co z tego chcecie bo nie mozliwe zeby wszystko mialo byc podane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Boriana
własnie o to chodzi, ze to wszystko ma byc ;-). Jak to przepisalam sobie na komputerze to sie "przerazilam" iloscia. Do tego jeszcze oczywiscie alkohol, owoce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie nie. musialas ja zle zrozumiec. ile placisz od osoby? to ci zaraz powiemy czy to wszystko bedzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 21 dań na pierwszy
a może każdy dostanie na talerzu co innego. Wtedy miało by to jakiś sens. Niewielki co prawda...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Boriana
princessaa- dobrze zrozumiałam. Mam menu i wyliczone porcje. Czyli nie wszystko będzie w takiej ilości jak liczba gości. Placimy po 150 zł od osoby (alkohol, owoce, ciasto własne)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dalera
U na w Wielkopolsce robi sie wesela z podobnym menu. Autorko skąd jestes?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Boriana
Też z Wielkopolski

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziwnie macie
w tej wielkopolsce...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Boriana
a co sądzicie o jakości tego menu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewewe
swietne jest! brawo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Boriana
Mi też się wydaj za dużo. Choć z drugiej strony jak patrzę na porcje to chodzi o to, że jest różnorodność,ale porcje są wyliczone w sensowny sposób. Może to tylko wrażenie, że jest tego tak dużo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mikakak
a pomyślałaś o wegetarianach będziecie mieć takich gości. mnie osobiście wkurza jak idę na wesele i nie mogę nic zjeść na ciepło bo wszystko to mięso

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Boriana
Pomyslałam. Nie będzie wegetarian.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Boriana- jestem na wezwanie ;) a więc uważam, że propozycje do menu sa świetne, natomiast jest ich ZDECYDOWANIE za dużo.... to, ż ekobieta podała tyle mozliwych "składników" nie ozbacza, że musisz wszystkimi uraczyć gości. Dajmy na no: OBIAD 19.30 1. Rosół z makaronem - ok, to zupa która większość je 2. Kurczak nadziewany 3. Kaczka faszerowana to albo jedno albo drugie, kurczak brzmi banalnie, ja bym zostawiła samą kaczkę 4. Udka z kurczaka w boczku znowu kurczak? niepotrzebne 5. Polędwice niespodzianki 6. Polędwice lordowskie wybierz jedną opcję 7. Kotlet po królewsku 8. Zraz wołowy zwijany 9. Karkówka po cygańsku 10. Cielęcina z kurkami 11. Kotlet schabowy z pieczarkami 12. Filet książęcy 13. Kotlet devolai z pieczarkami za duzo tego mięsa! pamiętaj że jest jeszcze kaczka, polędwice, a teraz jeszcze tyle tych kotletów? ludzie sie z miejsca nie ruszą jesli tyle by zjedli, musisz usunąć CONAJMNIEJ połowę z tych mięs 14. Fileciki w sosie myśliwskim 15. Ziemniaki z wody 16. Ziemniaki pieczone talarki 17. Kluski śląskie 18. Zestaw surówek 19. Kapusta biała zasmażana 20. Kalafior z masłem 21. Zestaw wiosenny ten kalafior z masłem to każdy w domu może sobie zrobić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
p.s. 11 i 13 to niemalże to samo, więc ja bym nie powtarzała już, niech każde danie będzie inne, iekawe, do wyboru. Kotleta schabowego również każdy może sobie w domu usmażyć, za to każdy zapamięta danie, które było jakies inne, nowe, proste ale wyszukane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Boriana
Dzieki sękata za opinię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PO OBIEDZIE 20.30-21.00 22. Kawa lub herbata 23. Ciasto 24. Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną ok PRZYSTAWKA 22.00 25. Łosoś w galarecie w całości faszerowany 26. Sandacz w galarecie z sosem tatarskim ja bym wybrała jedna rybę, goście to nie królowie że musza miec i łososia i sandacza jednocześnie 27. Schab po meksykańsku znowu te "schaby"...na ciepło na zimno...odrzuciłabym 28. Galantyna z brzoskwinią ciekawe 29. Tatar z jajkiem ryzykowne i nie każdy lubi 30. Szynka molo (?) na sałacie 31. Rożki szynkowe ze szparagiem 32. Polędwiczki w sosie greckim 33. Platery wędlin 34. Chleb mieszany 35. Sałatka grecka 36. Sałatka gyros 37. Herbata z cytryną reszta ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Boriana
Tatar ma być z mięcha lub z łososia, ale myslę, zeby to w ogole wyrzucic, bo wesele w czerwcu,wiec moze byc ciepełkp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
GODZINA 23.00-23.15 38. Flaczki staropolskie 39. Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym 40. Indyk faszerowany a na co ten indyk???? tyle mieli mięsa na obiad że o tej godzinie w ferworze zabawy nawet te flackzi pewnie nie pójdą, GWARANTUJĘ GODZINA 24.00-0.30 41. Tort piętrowy 42. Ciasto ??? tortem każdy się zapcha i o innym cieście mowy nie ma 43. Kawa 44. Herbata z cytryną KOLACJA GODZINA 2.30-3.00 45. Barszcz czerwony 46. Golonka po bawarsku 47. Golonka peklowana gotowana 48. Stek z cebulą 49. Szaszłyk mieszany akróć o połowę, ludzie o tej porze naprawde głodni nie będą 50. Bigos staropolski 51. Chrzan z musztardą 52. Chleb 53. Herbata z cytryną ŚNIADANIE GODZINA 5.00 54. Żurek staropolski z szynką i jajkiem ok, ale wątpie, żeby ktoś miał jeszcze siłę coś jeść, każdy będzie spylał do domu się przekimać, jak będzie glodny od 3:00 to na stole będzie tyle tych pierdół że coś na zeba weźmie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Boriana
Dzieki za rady. Musze pozmniejszac, bo goście mi popekają ;-).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Didijo
sękata jak zwykle przesadasz. Indyk? A dlaczego nie, inni o tej porze mają pieczone prosię, a Boriana indyka. Żurek nad ranem? Rewelacja dla umęczonego żołądka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Boriana
Ten indyk to prezent od restauracji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to są moje propozycje, ja po tylu mięsach naparwde nie miałabym ochoty jeśli nie tylko indyka, a i żaden jeleń czy inne danie by mi nie weszło, będzie gorąco kto będzie jadł gorace zapychające dania jesli zbawa będzie dobra i to tka późno w nocy po takim późnym obiedzie?? Rozumiem, gdyby obiad był w okolicach 16:-17:00. Ale on się zaczyna o 19:30!! czyli ostatni goście dostaną jedzenie o 20:00, do 23:00 znowu myslisz, że coś załadują mając tyle przystawek i innych pierdół?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Didijo
Większość osób idzie na wesele po to żeby porządnie zjeść. I przede wszystkim mięso. Uwazam, ze menu jest atrakcyjne. Przynajmniej dziewczyna nie oszczedzala na tym, zeby zadbac o zoładki swoich gosci.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja też uważma, że menu jest atrakcyjne i jesli w cenę wliczone są te wszytskie dania, to ostatecznie może przeciez to wszytsko zostać, nie ma problemu!! Tylko że niektóre dania sa bardzo podobne do siebie tylko przedstawione w nieoc innej formie, ja bym nie pchała tyle na stół mimo wszystko. Owszem, mo ebyc innyk, prosiak czy Bóg wie co tam restauracja Wam prezentuje, ale wteyd nalezy pomysleć czy ktokolwiek to tknie, skoro wczesniej nażarł się niemal tegoś sameog mięcha tylko w nieco innym wydaniu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×