Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diamencikk

pierścionek z CYRKONIĄ zamiast DIAMNETU - ALE CHOOJNIA

Polecane posty

Dla mojego faceta 500zł to dużo. Student a poza tym jest z dość ubogiej rodziny. I patrze na to z tej strony ;). Nie pracuje, to niby skąd miałby mieć kasę... Chociaż kto wie, może chomikuje coś od dawna. :) Ostatnio ciągle zaczyna temat małżeństwa, domu itp. I co mi się podoba. Ach umarłabym ze szczęścia gdybym dostała pierścionek z szmaragdem. :)

Gość a ja uważam że autorka ma
Do - tak sobie myślę Nie chodzi o to czy miał. Bylismy parą trzy lata zanim się zaręczyliśmy. Miał MNÓSTWO czasu, żeby kupić coś porządnego. A następne lata pokazały, że kupił mi byle co nie z braku pieniędzy, tylko z powodu charakteru i stosunku do mnie (gdy tak przeanalizowałam swój związek, to się okazało, że ja zawsze kupowałam mu dużo lepsze rzeczy niż on mnie). Jak facet naprawdę kobietę kocha, to nieba by jej przychylił i chce jej dać najlepsze na co go stać. A jak tak kombinuje i kantuje, to BARDZO ŹLE o nim świadczy. I możecie tu sobie autorkę wyzywać od materialistek, ale kant w takim momencie powinien dziewczynie dać do myślenia. Wiadomo, że wartość pierścionka powinna być uzależniona od możliwości faceta. I jeśli gość zarabia np 3 tysiące a kupuje pierścionek za 5 stów, to sorry, ale trzeba przemyśleć, czy się chce za takiego wyjść. Bo może się zdarzyć, że po urodzeniu dziecka kobieta usłyszy od małżonka takie hasło jak moja koleżanka (na wychowawczym, bez własnej kasy) - co ty te podpaski żresz, że tyle na nie wydajesz? I zaczął jej sam kupować - 2 paczki podpasek z lidla na okres.

Gość olaola89
jak przeczytalam tego posta, to chcialam zbesztac autorke za materializm, ale po zastanowieniu sie chyba przyznaje jej racje, przynajmniej czesciowo. kazda kobieta by pewnie chxiala miec swoj wymarzony pierscionek, jak facet nie ma kasy o mowi o tym otwarcie to ok, ale jak sa rozmowy na temat pierscoinka a potem on sobie idzie na oszczednosc i jeszcze sciemnia to nie fajnie..

Gość tja....
ale tu nie chodzi o kasę, ale o olanie gustu przyszłej żony!! facet olał że dziewczyna nie lubi cyrkonii i że wolałaby skromny pierścionek, ale z diamentem. kupiłby taki o jakim autorka marzy za tą samą cenę z mniejszym kamieniem, a tak autorka ma pierścionek pt wieś tańczy i śpiewa. wystarczyło by pamiętał "białe złoto, diament, rozmiar". cztery słowa zapamiętać dla ukochanej, to takie trudne? dołożyć do nich "do xxx złotych" stojąc przy ladzie u jubilera i wybrać z tego co ekspedient podsunie pod nos. żal dno i pół metra mułu nie umieć zrobić, czegoś tak prostego z powodu tak ważnego jak zaręczyny. autorko ja bym bez ceregieli powiedziała, że chciałabym aby wymienił ten pierścionek, argumentując że to na całe życie. jak przyjmie z pokorą i wymieni to będą ludzie, jak nie to coż...ja bym mu te cyrkonie w dupę wsadziła :P

Gość Agrypicha
kupta se na odpuscie, co bedzieta kupowac od jakiej lichwy piercionki, no coz tez teraz tej modziezy po glowach sie tlucze, udzie sami powiedzcta czy to ma dobrze w glowach?

no cóż...coś w tym jest, że faceci, którzy się nie wysilą nawet przy takiej okazji jak zaręczyny, nie są warci zachodu...Poza tym mnie byłoby bardzo przykro, gdyby mój wieloletni partner nie znał albo tym bardziej miał w poważaniu mój gust i to, co mi sie podoba.

Gość choojnia
to pierścionek ze ścinkiem diamentu którego tam nawet nie widać no ale można się chwalić że to diament.

Gość lepszy ścinek diamentu
niż cyrkonia wielkości pięści. Przecież gość jedzie na pozory i chce uchodzić za chojnego a tak naprawdę to powierzchowne skompiradło i na dodatek ma w doopie co narzeczona mysli i czego chce.

Gość o rzeszty
robicie larum jak male dzidzie. faceci sie przeciez nie znaja na pierscionkach, diament, cyrkonia, tak samo sie blyszczy. a bazowac opinie o czyjes milosci na tym, jaki pierscionek kupi to juz zenada.

Gość Choojnia z Grzybnia
O kuuuurffffa! Ale swinia, cham, medna, lajza, pinda, psia srakaa! Cyrkonie to niech sobie w DPe wsadzi chamisko jednenn, co to za zyd, szkot, rusek, nemiec,padalec jakis angielski, chlejus, obszczymur, moczymorda, psibrzuch, fleja, ogor!

Gość izaaaaaaa
Na początku też pomyslałam ,że to jakiś żart albo że ktoś tu ma nie halo w głowie :).Jednak po dłuższym zastanowieniu...... to fakt ,chyba żadna z nas nie chciałaby dostać byle czego ,nie w swoim guście. W końcu nie codzień dostaje się pierścionki zaręczynowe i nie codzień wychodzi się za mąż . Ja chyba bym powiedziała swojemu facetowi że nie o taki pierścionek mi chodziło i poszłabym go wymienić . Z resztą to ja bede go nosić przez reszte życia (prawdopodobnie :P) a on po jakimś czasie i tak zapomni jak ten pierścionek wyglądał.

Jak dla mnie to temat założyła tępa, pusta kobieta, a reszta takich samych jak one przyznaje jej rację. Co wy kurwa myślicie, że jak facet kupi wam droższy pierścionek to znaczy, że was bardziej kocha? Nawet to przeliczacie na pieniądze? Nie wspomnę już że np dla mnie i dla większości facetów nie robi to żadnej różnicy w wyglądzie. Boże- strzeż mnie w przyszłości od takich tępot.

Gość dżin z tonikiem
autorka ma racje ze jest jej przykro i doskonale rozumiem.Pierscionek zareczynowy powinien byc z diamentem i koniec kropka,zwlaszcza ze naprawde nie sa drogie,mozna kupic juz od kilkuset zl...Kurcze,nie zazdroszcze,to faktycznie porazka...Ja tez nie cierpie cyrkoni...

Gość solutionssssssss
prowokacja a jesli prawda to jestes niewdzieczna

nawet jesli prowokacja to takich panien jak autorka tego topiku jest mnóstwo :) i nie wiem czy jest to nagminne i powszechne takie zachowania ? ale jedno jest pewne wszystkie te panny posiadaja psiapsióły, kolezanki , zawistne kuzynki , itd,itp dla których owy pierscionek jest kupowany i to dla nich jest noszony ... wiec z drugiej strony rozumiem autorke i jej frustracje zwiazane z nadchodzacymi WIELKIMI KROKAMI konfrontacja ze swoimi powierniczkami ... moze im sie cyrkonia spodoba, a jesli nie to sie nie przejmuj tymi chichotami za plecami :P

Gość złotosrebrodiamenty
droga autorko myślę, że twój facet potraktował cię tak, jak sobie na to zasługujesz i moim zdaniem...miał rację... Sądząc po twoich agresywnych, napastliwych wypowiedziach do subtelnych i ...zbyt mądrych nie należysz. Widocznie ocenił cię - głupiutka pewnie się nie pozna...a tu patrzcie koneserka poleciała do fachowca...i masz! Taaaaki wstyd sztuczny brylant! Głupia babo niech zgadnę - ten pierścionek i inne tego typu (tak naprawdę nie bardzo istotne) sprawy to treść twojego życia, bo innego nie masz. Czy chodziło o świadomość posiadania brylancika? Jeśli tak to sobie go po prostu kup!...no przecież jak tu piszą znawczynie tematu można kupić już za ....200 zeta. Dziewczyneczki za 200 zł to brylant takiej samej wartości jak...wy! Ktoś tu słusznie napisał - zajmijcie się jakąś robotą, a nie pierdołami... A na miejscu twojego faceta autorko kopnęłabym cię po prostu w doopę, a pierścionek wrzuciłabym do Wisły...

Gość łojojku
a kiedy ślub? :]

Gość diamencikk
nie chodzi o pieniądze a raczej o zmarnowane pieniądze bo za 600 zł to naprawdę można kupic juz ładny, klasyczny pierścionek z diamencikiem - może i małym ale takie własnie mi się podobają jako zaręczynowe i byliśmy z 10000 razy oglądac itp wiedział o tym doskonale a teraz co? wydał 600 zł bo obrączka jest z białego złota i dosyc gruba no ale jak sie ma cyrkonia do bialego zlota? :o porazkaaa

Rozumiem, za pierścionek z większym brylantem połowa przyprawi mężowi rogi? Targowisko próżności...

Gość diamencikk
no cóż każda z nas ma inne wymagania i oczekiwania - za 180 zł to na gwiazdkę mogłabym dostac a nie na zareczyny

Gość kokoszki
extra,jesli dla Ciebie wazna jest kasa i drogie prezenty to facet bedzie Ci kupowal pierscionki za 1800zl a chwile pozniej bedzie Cie walil w rogi,bo znudza mu sie Twoje chore zachcianki, i przejrzy na oczy!!ja dostalam pierscionek z diamentem i co ??mam na nim metke z cena ??roznicy i tak nie widac czy to cyrkonia czy diament!!dla mnie to moglby dac pierscionek z odpustu bo to i tak nie zmienia faktu jak mocno i szczerze mnie kocha!!oj puste lafiryndy,pewnie kasa nie smierdzicie ze takie wymagania macie,wyrwalyscie sie niewiadomo skad i panie z siebie robicie.

Gość karoleka
a mnie bez roznicy jaki .... ale dostalam z malutki diamentem za 600 zloty... http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,kolekcje,Pierscionki_zareczynowe,399 wiec mysle ze WIELKI pierscionek z WIELKA cyrkonia kosztowalby tyle samo.