Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rantes

Jakie jest Wasze pokazowe danie?

Polecane posty

Gość rantes

Jaką potrawę, ciasto, przekąskę robicie dla gości żeby było smacznie i niebanalnie? Ja lubię domowe hotdogi, z ogóreczkiem, kapustką,,mniam mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość atrakcyjna Irenka
jajecznica:classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rantes
lazania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość qrwa mać
jajecznica z serem i pomidorami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piwo(marka powyżej 2 zeta) Plus paluszki, zamiennie z orzeszkami ziemnymi. :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ryż und fix z knorra do potraw chińskich muffinki jabłko z cynamonem i cukrem z mikrofali :D babka z kisielu i tyle chyba :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
robaczek41 Porażka.. idę spać i oby mi się to nie przyśniło.. :o Kobity teraz to w ogole zatraciły umiejętność gotowania. :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hurul
zapiekanka z mięskiem mielonym, szynką, pieczarkami, sosem pomidorowym i serem i na deser tiramisu... mniammmmmmmmm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość makabreska
Myrevin------> a mezczyzni zatracili szcunek do kobiet traktujac je jako bezdyskusyjne kuchty, ciekawe co ty potrafisz ugotowac co do tematu to ja podpatrzylam u kolezanki brokuly z serem feta, czosnkiem i migdalami prazonymi na dobrej oliwie (ja uzywam oleju z orzechow wloskich, dobrze sie komponuje z migdalami), dla wytrzymalych meskich zoladkow :) mam karczek po krolewsku, dla kobiet lzejsza potrawe "prawieze" po chinsku z piersia z kurczaka i swiezymi warzywami, z salatek to zwykla salata z pomidorem, ogorkiem, cebula czerwona, czosnkiem i opcjonalnie tunczykiem lub pieczonym kurczakiem z lekkim sosem jogurtowym....ze slodyczy to pieke zwykle cista, najbardziej lubie z owocami moje ulubione to gruszki a i tak najbardziej wszyscy lubia budyn wiec mnie sciagaja na "niziny" kulinarne ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lazania,makaron z sosem carbonara,zupa krem z groszku,kluski slaskie ze skwarkami:P nie sa pokazowe ale smaczne;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rantes
makabreska - te brokuły to wcześniej gotujesz w osolonej wodzie? i potem dodajesz ser feta i czosnek? I skąd nazwa prawieże? Twoje propozycje brzmią smakowicie. Moje ulubione ciasto jakie pamiętam z dzieciństwa to był tort gruszkowy, ale nie znam przepisu :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rantes
laddy_glutter? kluski śląskie sama robisz? masz jakies sprawdzone proporcje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rantes
i do hurul :D w zapiekance łączysz mięso mielone i szynkę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
od babci mam- ziemniaki (ja z 2kg :P) gotujesz i przez praske czy jak to sie tam zwie przeciskasz.potem ja wrzucam na dno garnka uklepuje i z tego okręgu wycinam 1/4 odladam na bok i w to miejsce wsypuje make ziemniaczana.mieszam,dodaje jedno jajko i tyle. zawsze wychodzily do tej pory;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przepis... ok, jest bardzo prosty... cycki z kurczaka pokroić w kostkę ok. 2x2 cm, przyprawy jak kto lubi, ale oregano obowiązkowo, duuużo oregano :classic_cool: kawałki kurczaka trzeba pomoczyć w cieście jak na naleśniki i smażyć na głębokim oleju. Podawać z ryżem i brzoskwiniami z puszki, takie w syropie, pycha! Smacznego ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość makabreska
rantes----> tak brokuly najpierw gotuje a w sumie to jak sa mlode to jedynie blanszuje w osolonej i lekko oslodzonej wodzie (nie traca wtedy koloru), w tym samym czasie na rozgrzany olej/oliwe wrzucam platki migdalow i jak sie juz zrumienia delikatnie to na chwile przesmazam czosnek przecisniety przez praske, z olejem/oliwa trzeba ostroznie, bo potem caloscia polewam brokuly, wiec jak jest za duzo do smazenia to potem brokuly w nim plywaja. Na koniec rozdrabniam w palcach ser feta, rozkruszam na wierzchu :) proporcje dowolne, jak kto lubi ale ja robie tak: 1 sredni brokul 1/4 opakowania sera feta 1/3 paczki migdalow w platkach (takiej standardowej, nie wiem ile gr ;) ) czosnek to juz na prawde do smaku ja lubie, wiec daje 5-6 zabkow oliwy tyle, zeby platki nie moczyly sie w nich cale, nie maja sie w nim ugotowac tylko przesmazyc :) nazwa prawieze to dlatego, ze z zadnego przepisu tylko sama wymyslilam i nadalam jej inna nazwe od mojego nazwiska :) moje autorskie danie z ktorego jestem dumna :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×