Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale że jak

2 pytania o NOCNIK

Polecane posty

Gość ale że jak

Od kiedy uczyć? Czy jak dziecko jeszcze nie woła i nie bardzo rozumie to jest sens żeby je sadzać? Od kiedy zaczynałyście i z jakimi skutkami? Jak często i na jak długo sadzać? Jeśli siedzi x minut i nic to czekać do skutku?

Gość ale że jak

wcale nie sadzać od momentu jak kuma, że sika puścić z gołym tyłkiem i wytłumaczyć jak się korzysta, to szybko załapie jak zaczniesz sadzać i oczekiwać efektów to szybko go znienawidzi nie każdy umie sikać na żądanie :D a raczej większość nie umie ;)

Gość ale że jak
ja posadziłam i normalnie się bawiłyśmy, zrobiła siku po jakiś 10 minutach, bez marudzenia, ale to rano, wiedziałam po prostu że będzie siku teraz zrobiła kupę w pieluszkę, wolałam nie sadzać jeszcze żeby mieszkania nie zasrała;)

Gość ale że jak
10m

Gość ale że jak

za mała... zanim dorośnie do tego, zdąży znienawidzić nocnik bo będzie kojarzył się tylko z bezsensownym siedzeniem z którego nic nie wynika teraz możesz po prostu posadzić ją na nocnik i złapać siki ale nic więcej póki nie kontroluje zwieraczy teraz pewno jeszcze nawet nie zauważa, że sika odłóż całą imprezę na 6-8 miesięcy i wtedy dopiero zacznij nauczy się w 2 tygodnie, jeśli będzie w stanie powstrzymać mocz choć na chwilę bez tej umiejętności nie da rady czy zaczniesz naukę teraz czy później, skończysz ją w tym samym momencie chyba szkoda czasu na bezsensowne zajęcia :)

Gość ale że jak
no właśnie wiem że teraz ta nauka to jeszcze nie nauka tylko takie bardziej oswajanie z nocnikiem, po prostu boje się że zacznę za późno

a z czym tu oswajać? raczej zdąży jej zbrzydnąć większy sukces osiągniesz, jeśli jak będzie miała około 1,5 roku dopiero pozna nocnik jako nowością będzie zaciekawiona i bardziej zmotywowana do sprawdzenia, jak się z niego korzysta a tak zacznie go traktować jak bezsensowny mebel albo wiaderko na klocki i jak przyjdzie czas, to za cholere nie bedzie chciała na nim siedzieć wspomnisz moje słowa :) miałam znajomych, którzy tak robili porażka potem była a moje dzieci uczyły się korzystania w 2 tygodnie, bo ich wcześniej nie zmuszałam pieluchy tanie, szkoda czasu i nerwów

Gość dksls
ja zaczelam sadzac mała jak nauczyla sie siedziec wiec kolo 7 miesiaca , wiem ze nie rozumie ale zrana sadzam na nocnik i robi siusiu i kupke oczywiscie nie zawsze, wiec jak nawet zauwaze ze tylko chce kupke to jakniose nocnik to az "skacze" z radosci

Ja mam ten temat na świeżo bo mój dwuletni syn od niedawna pieluchę nosi tylko na noc,W dzień śpi bez i wytrzymuje no i w ciągu dnia woła na nocnik.próbowałam go sadzać jak miał około 18 miesięcy ale wtedy nocnik traktował jak fotel,mógł na nim siedzieć pół godziny i nigdy nic nie zrobił :O odłożyłam więc naukę na pózniej i jak skończył dwa latka to wziełąm sie ponownie.Poczekałam aż będzie ładna pogoda i puszczałam go bez pieluchy, w samych majtkach i koszulce.Najpierw robił siku bo prosiłam żeby zrobił tak sisi aż zagra melodyjka bo bardzo bym chciała posłuchać ;) (mamy nocnik grający i uważam że to jest super sprawa) no więc Michał sikał aż zagra a potem były brawa:D:D 3 dni go wysadzałam co jakieś 15-20 minut jeśli nie było siku a jak zrobił to gdzieś za 40 minut.4-tego dnia sam zaczął wołać jak mu się chciało siku.Teraz jest trzeci tydzień jak Misiek chodzi bez pieluchy i pięknie woła siku :D

no właśnie Magda, ja robiłam tak samo, cały dzień latał w samej koszulce, żeby nie tracic czasu na zdejmowanie gaci :D bo w nauce ważny jest sukces poza tym był dumny, że jest samodzielny i nie potrzebuje matki, żeby sobie siąść na nocnik i zrobić co trzeba ;)

ja swoją sadzałam od 10 mca po spaniu, przed kąpielą lub jak widziałam, ze kombinuje gdzie tu sie schować by kupę zrobić :D Marudziła - nie sadzałam na siłę by nie zrazić. Teraz ma 17 mcy i kupę w 9 przypadkach na 10 sama zawoła. Czasami uda sie też z siku (ale to gorzej, bo wsiąka w pieluchę i w tyłek nie gryzie :D Ale juz kuma - wczoraj jak ją przebierałam to popusciła siusiu i zdziwiona - ooo.. sisi... zapytałam, czy chce nocnik, wiec powiedziała - tak i usiadła, dokończyła. Zwieracze zadziałały, bo jak poczuła, ze po nóżkach leci to zatrzymała.

Gość marcelinda
ja tez syna sadzalam na nocnik jak mial 10 mies ,nie wolal,sadzalam co 30 min.Jak mial rok i 7 mies to latal bez pieluchy i wolal.Teraz ma 20 mies i spi tez bez pampka,w nocy wola siku.Moja rada to jak najwczesniej dziecko sadzac na nocnik.

no ale nie szkoda wam tych 8-10 miesięcy czasu które wasze dziecko przesiedziało bezsensownie na nocniku? przecież i tak niczego się nie nauczyło ;) jakbyście zaczęły uczyć w wieku 16 miesięcy to w wieku 17 też by już samo sikało... ja tam wolałam ubrać pampka a czas i energię przeznaczyć na zabawę no ale każdy robi jak lubi :)

Rafinka nie masz racji.Moj synek mial 14 miesiacy jak juz zapomnialam jak pieluchy wygladaja nawet na noc!!! Mial wlasnie 10 miesiecy jak go zaczelam sadzac i sie nauczyl jak mial rok ale zanim calkiem przeszly jakiekolwiek wpadki minely 2 miesiace takze mial 14 jak byl juz calowity koniec i zadne siedzenie bezsensowane mialo BARDZO wielki wplyw

Gość ale że jak
ja się boje że zacznę w tym 16m i ona nie zechce a później będę jak te niektóre tutaj zakładać tematy \" dziecko ma 2/2,5 roku a samo nie sika\" :( Boje się że jak nie zacznę teraz to później kicha. Jednej udaje się tak innej tak, szkoda że tak mało mam się wypowiedziało:(

Gość ale że jak
fretka gratuluje, też bym tak chciała szybko pampki odstawić

nieskromnie to powiem ale nawet lekarz rodzinny byl w szoku w dzisiejszych czasch roczne dziecko bez pieluchy...Ale zapytajcie wasze mamy jak szybko nas uczyly bo byla tylko tetra i KUPPPPPA roboty z tym...I potrafilysmy sie nauczyc wiec czemu by nie nasze dzieci???

bogata w milosc ja tobie udawadniac nie musze...:O ale po co bym miala klamac??nie jestem bajkopisarzem:O

Moj syn ma 9 miesiecy,od 4 siada juz sam i od tamtej pory ucze go na nocnik Efekty sa takie,ze kupy juz mi od 2 miesiecy w pampersa nie robi.Jak zaczyna ja robic to sie patrzy na mnie i ja juz wiem,ze musze isc po nocnik. No w nocy robi siku w pampersa.Zgadzam sie z opinia wyzej .Ja mialam 7 miesiecy jak juz wolalam...Tetrowki byly lepsze,bo czulo sie wszystko i dziecko szybciej sie uczylo.Przyzwyczajaj dziecko juz,bo potem bedzie sie balo.

Moj syn ma 9 miesiecy,od 4 siada juz sam i od tamtej pory ucze go na nocnik Efekty sa takie,ze kupy juz mi od 2 miesiecy w pampersa nie robi.Jak zaczyna ja robic to sie patrzy na mnie i ja juz wiem,ze musze isc po nocnik. No w nocy robi siku w pampersa.Zgadzam sie z opinia wyzej .Ja mialam 7 miesiecy jak juz wolalam...Tetrowki byly lepsze,bo czulo sie wszystko i dziecko szybciej sie uczylo.Przyzwyczajaj dziecko juz,bo potem bedzie sie balo.

magda;) ja też walczę, jedna z bliźniaczek po 2 tygodniach załapała o co chodzi natomiast druga... hmmmm jak posadzę to zrobi, ale wiadomo że nie o to chodzi. dziewczynki miały dokładnie 2 lata jak zaczęłam naukę, teraz mija 4 tydzień i większa wciąż nie zawoła sama.... to prosty dowód na to że dzieci są różne;) moim zdaniem jeśli jesteś w domu to zacznij powolutku przyzwyczajać ale nie licz na szybki sukces.

jakoś cięzko mi uwierzyć ze 7 czy 10 miesieczne dzieci wołają siku na nocnik czy 14 miesieczniak śpi bez pieluchy :P na wiele dzieci w mojej rodzinie i wśród znjaomych nie ma takiego przypadku:( przecież dziecko 7 czy 9 miesięczne dopiero co porządnie siedzi a już woła siku i kupę na nocnik :O Mój syna nauczył się wołać siku na nocnik będąc już zupełnie świadomym dwulatkiem a zajęło mu to 4 dni nauki więc po co się męczyć miesiącami jak można dać dziecku po prostu do wszystkiego dorosnąć :D nie mogę pojać po co wśród matek taki wyścig szczurów i przymuszanie dzieci do pewnych zachowań :O