Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rixo

problem z dziewczyną

Polecane posty

Gość rixo

Prawdę mówiąc nie do końca wiem co robię na tym kobiecym forum ale mam delikatny problem z dziewczyną i chyba już tylko kobiety mogą mi pomóc :) Moja dziewczyna uważa że jest brzydka (oczywiście wcale nie jest, no może trochę przy kości, ale to tylko dodaje jej uroku:) ale ile mogę jej to powtarzać?? Normalnie tragedia. W kółko i w kółko jest to samo, tu mi wystaje, tam mi wisi, tu za dużo, tam za mało. Ostatnio staram się już puszczać jej marudzenia mimo uszu ale też źle, bo niby „olewam” Drogie panie, może jakiś pomysł, jak mam ją przekonać?? Czy dziewczyny po prostu lubią użalać się nad swoim wyglądem?? Jak jej powiedzieć że naprawdę mi się podoba skoro normalnie nie słucha?? Bo gotów jestem dla świętego spokoju w końcu powiedzieć jej, że i owszem jest paskudna ale i tak ją kocham ;)

Gość masz racje dziewczyny tak
zwykle robia. Za nic w swiecie nie mow jej, ze "jest paskudna ale i tak ja kochasz". Powtarzaj do znudzenia "wcale nie kochanie, ladna jestes". Az takie duze poswiecenie dla Ciebie? ;)

hahahaha ostatnie zdanie jest super ! Powinieneś jej powiedzieć,że skoro z nią jesteś to znaczy że Ci się podoba taka jaka jest i że męczy CIę ciągłe przekonywanie jej że jest inaczej niż ona uważa. Komplement czasem tak od siebie samego też pomoże!

Gość masz racje dziewczyny tak
no, sugestia dobrze sugeruje ;)

Raczej nie mów że jest paskudna bo sie zamknie w sobie... a co do tego że kobiety mówią że są brzydkie to standardowo (u każdej tak jest)... chodzi o to żeby facet jej słodził tzn. komplementami sypał... Jeśli niechcesz się powtarzać to kiedy ona to mówi zmieniaj szybko temat, np o pogodzie.. takie tematy mało ważne, wtedy ona zauważy że po prostu niechcesz o tym rozmawiać aż wkoncu jej przejdzie :)

Gość miskaaaaaaaaaaaaaaaa
no to mow jej czesto ze pieknie wyglada, ze ma sliczne wlosy, delikatną buzie, jest cudowna, itp. przestanie na pewno miec kompleksy, tylko musiz to mowic czesto i zeby to nie bylo sztuczne...

Ten typ tak ma. I radzę psychicznie się przygotować na wieczne prawienie komplementów. Bo to, że przestanie gadać o swoich kompleksach, to jak jeden do miliona... nieee, miliarda. A na serio - sama radziłabym pogadac o tym z nią - że uważasz ją za najładniejszą, ble ble ble, najcudowniejszą, że kochasz ją taką, jaka jest etc., ale niech cię nie zamęcza tym, bo zdania i tak nie zmienisz. Powinna po jakimś czasie przestać jęczeć ;)

Gość a ja powiem tak 11
mialam ten sam problem i moj men komentował to tak \"ile razy mam Ci mowić nie obrażaj mojej kobity! bo jest piękna!\" ale zmartwie Cie, ja dalej kłapałam dziobem i nie wytrzymał odszedł

Gość równiez blondynkaaa
może spróbuj podczas pieszczot komplementować jej krągłości wtedy powinna uwierzyć :)

Gość bleblable
Wiesz, ja się nie dziwie twojej dziewczynie, w dzisiejszych czasach jak kobieta nie jest super lalą to po prostu ma ciężko – w szkole, pracy, wszędzie po prostu. To naukowo potwierdzone, że jak ktoś nie wygląda dobrze to ma gorzej: http://interia360.pl/artykul/czy-brzydkim-ludziom-zyje-sie-gorzej,22282 Wszędzie wiszą plakaty, reklamy, wiesz jak jest, jak ma wyglądać przepisowo „atrakcyjna” kobieta, jak się ubierać. Jeśli twoja dziewczyna odbiega od standardów to normalne że będzie jej z tym źle, zwłaszcza jeśli nie ma silnego charakteru. Może dowiedz się co jej przeszkadza najbardziej w jej wyglądzie – może właśnie że nie ma figury topmodelki? To pobiegajcie razem, niech zadba o formę, od razu lepiej się poczuje.

Ja bym powiedziała otwarcie. Kobieta sama powinna znać swoją wartośc a nie wymagać od faceta aby ciągle ją komplementował! Poza tym od takiego ciągłego słuchania jaka jest fajna może to przestać być wiarygodne! i znów będzie kłopot.

Gość miskaaaaaaaaaaaaaaaa
ale facet musi mowic komplementy...

Gość DDDDDDD
może miłosć cię zaślepiła i naprawde jest brzydka :D

Gość biedronaxxx
ja powiem tak: są trzy typy dziewczyn:świadome swojej urody i ją eksponujące,dziewczyny olewające to i dziewczyny jej nie świadome i cierpiące z tego powodu.Twoja jest z tej 3 kategorii.Każda dziewczyna jest ładna, tylko trzeba pomóc jej w to uwierzyć. Bądź dzielny i jej to powtarzaj, aż się do tego przekona.Nawet kłamstwopowtarzane regularnie staje się prawdą po pewnym czasie ;) I to bzdura co tam pisząw tym artykule że wszystkie małe dzieci są ładne,małe dzieci to paskudztwa!!!

Gość Edunia.
komplementy ?:)

Gość jaheira
musisz po prostu sprawić by zapomniała o swoim wyglądzie :) może jakiś romantyczny wyjazd tylko we dwoje w jakiejś dzikiej głuszy? jak będziecie tylko we dwoje to może nie będzie się tak zamartwiać jak wygląda i co myślą o niej inni :)