Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sok porzeczkowyONA

pomocy, jak przemowic przyjaciolce do rozsadku?

Polecane posty

Gość sok porzeczkowyONA

Witam, moja przyjaciolka wpadla majac 17 lat. Wspieralam ja caly czas, facet ja zostawil, od tego czasu minely 4 lata. Studiujemy razem. Rozumiem, kazdy popelnia bledy, bylam przy niej i jestem nadal. Myslalam, ze jest rozsadna, ale... Poznmala faceta. A jesli znowu wpadnie? Co wtedy? Rozmawialam z nia o tym. Na pewno dojdzie miedzy nimi do zblizenia. Nie powinna miec teraz nikogo, bo z drugim dzieckiem nie poradzilaby sobie. Boze, co ona wyprawia :( Dalej sie z nim spotyka i co najgorsze chyba sie zakochuje. Co mam zrobic? :(

Gość strzelić sobie lufę
i przypalić coś odprężajacego

Gość 1234567.........
nie jesteś Ty aby zazdrosna o przyjaciółkę że ma faceta i być może to ten jedyny ? uprawianie seksu nie znaczy zaraz ciąża myślę że po tych doświadczeniach co ma chyba jest już mądrzejsza a i antykoncepcja nie jest jej obca to co wg Ciebie ma żyć jak zakonnica ?

Gość bam bam jam
a co to wogóle za gadanie, że nie powinna mieć nikogo? A może ona właśnie kogos potrzebuje? Może zmądrzała i nie wpadnie?

Gość sok porzeczkowyONA
Nie, ale powinnan ajpierw skonczyc studia, zeby jak cos miec finanse na to wszystko... Antykoncepcja nie jest 100%. Martwie sie bardzo. Ja jej nie bede mogla pomocj ak cos. Sama ledwo ciagne od 1 do 1

Gość bam bam jam
i co w tym złego, że się zakochuje, no ludzie... daj dziewczynie żyć tak jak chce

Gość bam bam jam
\"Nie, ale powinnan ajpierw skonczyc studia\" ależ to jest jej sprawa!!! A ona WYMAGA czy OCZEKUJE od ciebie że jej pomożesz finansowo, skoro mówisz, że sama ledwo ciągniesz? Mowila ci, że jak coś to ty płacisz?

Gość sok porzeczkowyONA
Ale ona juz ma dziecko z facetem, ktory ma ja w dupie. Przeciez ona nie przezyje tego drugi raz...

Gość angela_angela
sok -> nie wtrącaj się w nie swoje sprawy, jak skończy studia to co, będzie iała kasę? wtedy sobei będzie mogła pozwolić na dziecko\\? nie ma prawa do miłości? to, że się zakocha i pojdzie z facetem do lozka tzn ze marnuje se zycie bo moze zajsc w ciaze? opanuj sie kobieto

Gość sok porzeczkowyONA
Nie mowila, ale jak cos ja jej nie zostawie przeciez. Jestesmy jak siostry!

Gość pfoooska
mój przedmówca ma rację,ona sama dobrze wie co to znaczy mieć dziecko i teraz na pewno będzie ostrożniejsza,pogadaj z nią szczerze,powiedz że boisz się o nią, co Cię trapi i wsio a nie wypytujesz się na forum co z tym zrobić

Gość sok porzeczkowyONA
Mowilam jej zeby nie szla z nim do lozka... Mowila, ze wie o tym. Ale wiadomo jak to jest, zakocha sie no i moze sie to stac :(

Gość 1234567.........
niech sama podejmuje odpowiedzialność za swoje życie ...Ty za nią tego nie zrobisz ....co najwyżej możesz z nią pogadać żeby uważała itd...ale nie że masz jej robić wymówek ....przyjaciele są od radzenia a nie wymuszania podejmowanej decyzji

Gość jesteś jej mamusią
czy co?

Gość angela_angela
sok, masz kogos?

Gość a to moje zdanie
a kim ty do cholery jestes zeby za nia decydowac????!!!!! jesli dziewczyna ma ochote spotykac sie z facetem to tobie nic do tego!!!! A co do studiow to chyba tez jej sprawa czy je skonczy czy nie!!!

Gość sok porzeczkowyONA
Martwię się po prostu, nie jestem zazdrosna ani nic z tych rzeczy. Wiecie jakie teraz są czasy, bez studiów nie utrzyma siebie samej i 2 dzieci. Taki scenariusz też trzeba założyć. Sama wcześniej twierdziła, że znajdzie sobie kogoś po studiach, gdy już będzie samodzielna. Okazała się jednak mniej rozsądna :(

Gość dfgvbbtfh
kup jej prezerwatywy zaloze sie ze nawet w takiej dziurze gdzie mieszkacie w jakiejs aptece sa. i wierz mi seks nie musi konczyc sie ciaza.

Gość sok porzeczkowyONA
tak mam i wspoklzyjemy

Gość Ty jakaś dziwna jesteś
dziewczyna raz popełniła błąd, bo może się nie zabezpieczyła. Więc ma nauczkę. Myślisz, że każde jej współżycie skończy się ciążą? A Ty skoro sama współżyjesz to ciąży się nie boisz? Wiem, pewnie napiszesz, że Twój by cię nie zostawił. Ale wiesz tak zawsze też twierdzą te zostawiane w ciąży:P Więc zajmij się swoim życiem.

mysle, ze twoja troska o kolezanke wyszla juz poza ramy i granice rozsadku to dorosla kobieta raz popelnila blad co nie oznacza ze popelni go drugi raz to nie jest twoja sprawa, ani twoja odpowiedzialnosc

Gość 1234567.........
Sama wcześniej twierdziła, że znajdzie sobie kogoś po studiach, gdy już będzie samodzielna. Okazała się jednak mniej rozsądna .....a co to za zdanie że okazała się mniej rozsądna ? miłość nie wybiera ...a facet z którym zamierza być może okazać na prawdę fajnym facetem który poważnie myśli o związku z Twoją koleżanką każdy z nas uczy sie na swoich własnych błędach ważne żeby wyciągnąć później odpowiednie wnioski

kup kolezance pas cnowy zeby nie sypiała z facetami nawet jesli sie zakocha i bedza uprawiac sex to nie ejst poiwedziane ze od razu beda z tego dzieci autorko: LECZ SiE jakbym była na miejscu twojej przyjaciółki to kazałabym ci spadac:D