Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abotak

pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość abotak

Nie krytykujcie mnie tylko:(bo i tak mam wielki problem:(prosze powiedzcie czy są jakieś tabletki na poronienie? oprocz 72H po? ktore dzialaja po dluzszym czasie>tylko nie piszcie ze jedyne wyjscie co aborcja

a uważasz, że wywołanie poronienia nie jest aborcją?:O a więc uświadomię Cię, jedynym wyjściem jest ABORCJA i aborcją będzie zawsze bez względu czy dokonasz tego tabletkami czy przez skrobankę. Innym słowem zabijesz to co w sobie nosisz, bądź tego świadoma

A wywołanie PORONIENIA to nie aborcja? Celowo przerywa się ciążę, więc jak inaczej to nazwać? Pytanie, czy JESTEŚ w ciąży czy MOŻESZ być (bo zawiodła np. prezerwatywa, etc.) ? I jakie jest prawdopodobieństwo, że dojdzie do zapłodnienia? Jeśli od stosunku nie minęło więcej jak 72h, możesz wziąć Escapelle lub Postinor. Są na receptę. Jeśli minęło więcej niż 72h, to już za późno na tabletkę "po". Mogło dojść do zapłodnienia. Czy doszło - dowiesz się najwcześniej za dwa tygodnie, jeśli wykonasz test lub badanie poziomu hbcg. Teraz chyba nie możesz nic zrobić... Jeśli jednak okaże się, że ciąża (musi to potwierdzić lekarz) to zostaje Ci urodzić albo usunąć. Wtedy tylko aborcja - na czarno. W gabinecie lekarskim lub farmakologiczna. Wóz albo przewóz, nic innego nie wymyślono.

Gość magdaleena
I tak nie ma co krytykować po fakcie. Trzeba przed uswiadamiać. Kobiety, czy Wy nie możecie mysleć wcześniej? Wiem, że to chwila uniesienia itd. ale litości! To nie jest przedmiot, którego się pozbedziecie jak Wam bedzie zawadzał czy też przestanie Wam sie podobać. A za swoje czyny należy ponosić konsekwencje. Jedni nie mogą mieć dzieci, a inni je wyrzucają po urodzeniu albo usuwają przed. Zastanowiłaś się nad tym? A wiesz, że przez takie "pozbycie" się dziecka być może ponownie nie bedziesz mogła zajść w ciążę? A co jeśli spotkasz swojego mężczyznę i za wszelką cenę będziesz chciała mieć dziecko? Ja absolutnie nie krytykuję i nię potepiam. Ale uwazam, że jednal ktos powinien się zająć lepiej edukacją seksualną w naszym kraju :/

Gość masz racje magdaleena
traktują tą małą istotę przemiotowo,bo ktoś im nawciska im kitu że to jet coć takie nic co nic nie czuje nie warte miłości. radzę przed podjęciem decyzji poszukać strony o aborcji, są tam filmy i fotki z przebiegu aborcji...warto zobaczyć zanim zrobisz coś złego i będziesz miała wyrzuty do końca życia....ale myślę że nie starczy ci odwagi :(......smutne