Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Muller

Zawód aktor. Marzenia czy rozsadek?

Polecane posty

Potrzebuję pomocy i rady. Niedługo stanę przed dużym wyobrem życiowym. Od zawsze pasjonował mnie teatr i aktorstwo. Ucze sie w szkole teatralnej. Nigdy jednak, nie potrafiłam postawic na swoją pasję wszystkiego na jedną kartę. Boję się tego, że teatr jako instytucja biedna, nie zapewni mi bezpiecznego życia. W przyszłym roku przygotowuje sie do licencjatu z kierunku, ktory studiuje zaocznie. Niestety, studia magisterskie z dwoch kierunkow nie wchodza juz w gre, niestety. Chcialabym dowiedziec sie, jezeli jest tu ktos kto ma podobne doswiadczenia, staje przed trudnym wyobrem - marzenia czy rozsadek, badz jest aktorem i moze sie ze mna podzielic doswiadczeniem. Z góry, bardzo dziekuje.

:O :O :O W wielu przypadkach marzenie... ale nie zawsze jest to rozsądny wybór.... jest potrzebna duża siła przebicia :O :O :O co może byc czasem nie możliwe.... i można klepac biede :( :( :( .... chyba że od razu potem zamierzasz podbijac Holly Wood :D :D :D :D

Gość tak sobie mysle fvdbsb
jestes męzczyzną czy kobietą aktor to bardzo nie pewny zawód zwłaszcza w polsce jesli juz zaistniejesz to sława moze krwac krótko tak to w polsce jest nieznam zadnego polskiego aktora który by był na topie pszez dłusz szy czaa teatr jest biedny ale to jak się juz z jakimś związesz to git

życze ci duzo szczęscia które w tym zawodzie potszebne jak nic innego i pamiętaj na jedno miejsce jest kilkuset chętnych

Nie interesuje mnie Hollywood:) Ani troche. To w 90% nie jest aktorstwo. Wlasnie to jest problem, ze ja nawet nie aspiruje na kariere filmowa, tylko od razu teatr i koniec. Nie mieszkam w Polsce, ale nie sadze by to duzo zmienialo. Ale nienawidze siebie za to, ze jestem takim tchorzem. Tylu ludzi idzie na ASP i studiuje rzezbe, i maja w dupie co bedzie dalej, wazne ze robia co kochaja. Ja tak nie moge. Jestem kobieta.

ogromnej ilosco,aktorów zadko trafia się rola i na ogól prawie wszyscy mają normalna prace bądz na to pszygotowana

dzieki, czytalam to juz sto razy, i tym podobne strony, ale najcenniejsze sa ludzkie doswiadczenia i opinie, dlatego tu napisalam. a z tego co pamietam, w tym, artykule nie zamiescili, jednej bardzo waznej informacji, ze oprocz niskich zarobkow, do teatru i tak ciezko sie dostac, bo przecietny polski teatr przyjmuje do 4 aktorów rocznie. a ilu konczy szkoly co roku?