Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZachcialoSieStudiow86

Jak rozumiecie ten cytat?

Polecane posty

Gość makabreska
jakbym patrzyla pod katem pierwszego cytatu to ma ogromne znaczenie ze byl gejem...z tego punktu widzenia, kobieta, ktora wie ze jest komplementowana przez geja podejdzie do tego rzeczowo, poniewaz wie, ze nie ma u niego szans i on nie mowi jej komplementu aby zaciagnac ja do lozka...natomiast mezczyzna w tej syutuacji...coz...komplement od geja wprawia ich w zaklopotanie (po cichu w domu przezywaja a w ich towarzystwie sa oniesmieleni i nie wiedza jak sie zachowac) a wiec...sa rozbrojeni, nie wiedza co powiedziec...to mi teraz calkowicie pasuje!!!

Gość makabreska
musze na chwilke zniknac, ale dalam temat do ulubionych i tak za pol godziny, moze wczesniej wroce i skrobne jak nikt nie napisze lepiej niz ja :)

Hehehe.. no tak - Oscar stwierdzil ze komplementy rozbrajaja facetow bo jak jako gej im je mowil to oni robili sie albo czerwoni i uciekali albo dawali mu w zeby :)

wroc wroc.. bede czytac uwaznie

Moja interpretacja do tego cytatu: Contemplation often makes life miserable. We should act more, think less, and stop watching ourselves live / N. de Chamfort People who think and analyze too much may be more miserable than those who are simpple and just live their life. Intellectuals are often very miserable people and we have proofs for that in many biographies. Perhaps they often prefer to think less but they cannot change it. Animals are creatures that act a lot and don't think at all and it seems that they lead a happy life. However, the price for their emptiness and lack of contemplation is the point in which they stopped in the process of evolution. Ostatnie zdanie chyba przesadzone heh

Gość makabreska
no jestem :) poszlas ostro :) ja bym jeszcze dodala ze ciagle rozpamietywanie nie prowadzi do niczego dobrego poniewaz czlowiek wpada w bledne kolo, analizuje swoje bledy i z jednej strony chcialby je naprawic ale z drugiej boi sie ze znow popelni kolejne i tak w kolo nie wyjdzie z matni i bedzie wiecznie nieszczesliwy a powinien podejsc do zycia lzej, zostawiac bledy z przeszlosci za soba i isc przez zycie biorac z niego to co najlepsze

Gość makabreska
a chcialabym sie jeszcze zapytac jakbys doslownie przetlumaczyla ten cyctat z wolnoscia bo nie wiem czy dobrze rozumuje - ze wolnosc to jedna z cenniejszych rzeczy jakie posiadamy we wlasnej wyobrazni?

Chodzi glownie o to (ja to tak rozumiem) ze wolnosc jest bardzo cennym skarbem ale istnieje tylko tylko w wyobrazni. Czyli ze moze nie ma czegos takiego jak wolnosc tak naprawde, bo wszyscy podlegamy jakims ograniczeniom. Musimy sie dostosowac do prawa panujacego w kraju albo do norm spolecznych.. Kiedys istniala cenzura, nie bylo wolnosci slowa. Prawdziwie wolni mozemy byc tylko w wyobrazni

Gość makabreska
ooo to tez fajne ja to wzielam z innej strony - ze wolnosc jest pojeciem abstrakcyjnym, stworzonym przez ludzi i dla ludzi, za tak na prawde nie da sie jej jednoznacznie zinterpretowac (podobne do tych faktow i interpretacji), kazdy czlowiek ma swoje wyobrazenie wolnosci i to jedno uwaza za idealne (np. dla nas wolnosc to jak mozemy kogos zbluzgac i czuc sie bezkarnym a dla takiego chinczyka czy afrykanczyka wolnosc to po rpostu mozliwosc samodzielnego myslenia i podejmowania decyzji dotyczacych samych siebie)

Tez dobre.. dla jednych wolnosc moze oznaczac co innego niz dla drugich.. O komplementach juz mam duzo :) A kolejny Wilde'a: As for begging, it is safer to beg than to take, but it is finer to take than to beg. Begging is humiliating. It's safer than stealing but it steals something from you - your dignity. I think that people beg when they reach the bottom ar perhaps they reach the bottom when they begg. Those who steal are more damaging to the society but they do not make the society a society of people without dignity (???)

Gość makabreska
dobre to jest ale mimo wszystko nie stawialabym na piedestale zlodzieji :) moze pomin to ostatnie zdanie? bo poczatek jest swietny, moze jeszcze ze tak branie jak i blaganie jest upokarzajace, ciezko przychodzi jednak te dwa pojecia nabieraja innego znaczenia w roznych okolicznosciach, jest uzaleznione od tego w jakiej sytuacji zyciowej sie znajdujemy, i nawet w tak ciezkich momentach jak koniecznosc brania lub blagania probujemy zachowac resztki godnosci

Gość makabreska
probujac jeszcze wartosciowac te slowa ( bo tak na prawde to taka gra slow a nic nie zmienia w samym fakcie ze trzeba sie ponizyc)

Ostatnie zdanie tez mi sie teraz glupie wydalo.. To tak jakbym chciala powiedziec ze lepiej miec w kraju zlodziei niz zebrakow.. To apropo tego co Ty napisalas: Both, begging and taking can be humiliating but to what extent they are it depends on the circumstences. There are situations when people beg even though they are completely healthy and are able to earn money and as we know - there is no such thing as an honest job that is humiliating in contrast to begging. There are albo situations when people are almost forced to beg because of sickness or being completely alone. And those circumstances are justified.

Gość makabreska
super, bardzo mi sie podoba :) poczulam sie jak belfer :)

Failure is only the opportunity to begin again more intelligently / Henry Ford

Gość makabreska
ooo duzo jeszcze tego masz? :) ja mialam nieprzespana noc i troche padam na nos ale chce ci pomoc, bo pamietam jak to bylo na studiach kazda pomoc (nawet taka byle jaka jak moja ;) ) sie przydala :)

Gość pula
TROCHE NIE NA TEMAT...OTWORZYŁAM GABINET MOGĘ WAM WYMASOWĆ CIPECZKI, JEŚLI CHCECIE. PICZCIE!!!!!!!!!!

Gość makabreska
porazki w zyciu sa tak samo potrzbne jak sukcesy - a moze nawet bardziej, poniewaz czlowiek czesto go osiagajac osiada na laurach, nie stara sie juz, uwaza ze doszedl juz wystraczajca wysoko...natomiast porazka mobilizuje nas do dzialania, wiemy ze MUSIMY bo nie mamy nic wiecej, kazda kolejna porazka pozostawia po sobie pewien dyskomfort ale i wiele nauki, dzieki ktorej kolejne przedsiewziecie bedzie pozbawione juz "przerobionych" bledow

I kolejny raz mi bardzo pomoglas:) Dzieki. Sorrki ze zaniemowilam ale mnie nie bylo przy kompie. To nie zawracam juz glowy.. A mam jeszcze tego troche z tym ze juz to pewnie po łebkach opracuje. Mam na rano wiec tez planuje sie wyspac. Jeszcze raz dzieki!

Gość makabreska
no to wrzuc hurtem ja tu jeszcze chwile posiedze :)

Gość makabreska
kurcze no jak pech to pech...ja zawsze zarywam noce, siedze do switu a akurat dzisiaj nie polozylam sie wogole spac po calej zarwanej nocy :) ale jeszcze dam rade a ile w sumie tego mialas? ps. widze ze tak jak ja wszystko na ostatni moment, ja tez sie zawsze uczylam dzien dwa przed :)

No dokladnie - ja zawsze na ostatni moment. Za to wszystko mam na swiezo i lepiej pamietam na drugi dzien.. W sumie mam tego 30 sztuk. Oto jeszcze kilka: We are all inclined to judge ourselves by our ideals; others, by their acts / Nicolson Nothing in life is to be feared. It is only to be understood / M. Curie A man's face is his autobiography. A woman'f face is her work of fiction / O.Wilde

You never really know a man until you've divorced him / Zsa Zsa Gabor A little sincerity is a dangerous thing, and a great deal of it is absolutely fatal / O.Wilde A man can be happy with any woman as long as he does not love her / O.Wilde

Albo to: fashion is a form of ugliness so intorelable that we have to alter it every six months /O.Wilde

Gość makabreska
oo ten Wilde nie lubil kobiet :) zaczne od tego: A man's face is his autobiography. A woman'f face is her work of fiction Jako ze pisze to Gej zinterpretuje to inaczej niz mysle :) w twarzy mezczyzny mozna odczytac cala prawde o nim, o jego zyciu, o przeszlosci, mozna czytac jak w ksiazce natomiast z twarzy kobiety wyczytamy tylko to co ona sama chce dla nas "napisac" krotko ale chyba tresciwie ;) ps. wychodze sobie na chwile na balkon zeby odswiezyc mozg a tu siwy dym!! jakis debil sfajczyl nam smietnik przed blokiem...ludzie to sa debile...brak slow

Gość makabreska
Nothing in life is to be feared. It is only to be understood najgorszy strach to strach przed nieznanym, dopoki czlowiek czegos nie pozna to twierdzi ze jest to glupie, niepotrzebne a przemawia przez niego strach, a tymczasem nie ma takiej dziedziny zycia, ktorej powinien sie obawiac - niech tylko odwazy sie ja poznac, wszak swiat jest stworzony po to by go pozanawac poprzez zrozumienie czy nie za bardzo zaczynam pieprzyc? przystopuj mnie jakby co :)

Ooo niezle.. jakis piroman w okolicy. A skad jestes bo chce wiedziec czy moge czuc sie bezpiecznie;) Ja Krakow. Ja jeszcze dodam co tego, ze mezczyzni zwyczajnie nie robia makijazu, dlatego ich twarz nie kryje praawdy o nich, o ich wieku, bliznach idt. Kobiety chca wydawaac sie piekniejsze i mlodsze niz sa w rzeczywistosci dlatego ta rzeczywistosc jest troche w ich przypadku przeklamana.