Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradźcie boli

Pomóżcie dziewczyny...

Polecane posty

Gość doradźcie boli

Staramy się o dziecko. Już myślałam, że się udało, że będzie dzidziuś (zrobiłam testy bo było 5 dni spóźnienia i wyszły pozytywnie) a dzisiaj strasznie zaczał mnie boleć brzuch i dostałam okres... Dziewczyny tak jak mnie boli to nigdy nie bolało, zażyłam 3 no-spy i 2 ibupromy max, nic nie pomogło ( a zawsze pomagało, ale to były dużo mniejsze bóle), normalnie się czuje jakbym miała zdechnąć za przeproszeniem, a krwawienie bardzo skąpę. Nie wiem co mam myśleć i co robić? To było wczesne poronienie? :( Wziąć więcej tabletek czy jechać do szpitala? Doradźcie, pomóżcie...

Gość kolaxx
konieczne musisz pojsc do ginekologa

Gość oj joj joj
jak masz mozliwosc jedz do szpitala... z tym nie ma zartow

Gość doradźcie boli
ale chyba nie teraz nie? Boje sie brac wiecej tabletek, bo moze to tylko plamienie, no ale nie wydaje mi sie. Tak bardzo chcialam tego dziecka ze wszystkie opcje juz biore pod uwage. A brzuch boli tak jak podczas okresu tylko jakies 10 x bardziej :(

Gość oj joj joj
ja bym pojechała już... skoro ani tabletki nie pomagaja... ani nic... poza tym te pozytywne testy... umarłabym ze strachu ;/

Gość doradźcie boli
tylko, ze musialabym sie tluc autobusem do tego szptala, przeciez na pogotowie nie zadzwonie... Moze dotrzymam do jutra. Z drugiej strony te pozytywne testy. Czytałam o tych wczesnych samoistnych poronieniach, biorac to na zimno to nic groznego ... A patrzac normalnie, to prawdopodobnie stracilam dzidziusia. Albo histeryzuje. Mam taki mętlik w głowie, ze sama juz nie wiem co pisze.

Gość znalazłam gdzies w sieci
Trudno bowiem zauważyć kobiecie poronienie bardzo wczesnej ciąży. Szczególnie, jeżeli nastąpi ono w pierwszych 5-6 tygodniach jej trwania, a kobieta nie podejrzewa, że jest w ciąży. Krwawienie i ból podbrzusza będące podstawowymi objawami poronienia, w takim przypadku zostają potraktowane przez kobietę jako miesiączka. Z reguły objawy te są znacznie bardziej nasilone i występują po terminie spodziewanej miesiączki, lecz dla kobiet miesiączkujących nieregularnie najczęściej nie stanowi to żadnej anomalii. W przypadku wystąpienia tak wczesnego poronienia nie ma konieczności ingerencji lekarskiej polegającej na wyczyszczeniu jamy macicy. Macica najczęściej oczyszcza się samoistnie.

Gość doradźcie boli
pojade jutro... Dziekuje dziewczynki za pomoc bardzo, poloze sie, sprobuje usnac... Dobranoc :*

Nie ma innej rady - musisz do szpitala. Skoro dwa testy wyszły pozytywnie, to nie ma prawa być krwawienia ani takich dolegliwości. Być może to poronienie, nie czekaj. Do lekarza marsz!