Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plastusiowa narzeczona

Ludzie urodzeni w latach 70 jak wspominacie ?

Polecane posty

w domino , w skoczki , piłkarzyki na spręzynki, chińczyka , super monopol ,bierki :) 🖐️ miłego popołudnia dla ludzi PRL-u ;)

No tak, np. złą stroną obecnych czasów jest to, że już nie mamy dwudziestu kilku lat. ;-) dobrze przynajmniej, ze ja się załapałam jeszcze na ten duży wybór w branży odzieżowej, bo moja mama np. już nie zdążyła

Gość ubrane fakty
patrzcie co znalazłam w necie:D http://wiadomosci.wp.pl/gid,11730987,title,Niezawodne-choc-z-PRL-u,galeria.html (wykasować spacje)

Gość hophophohphp

Gość Upiorny
Upiornie cicho tu.. Uuuu, uuuu, uuuuu.... hm... więc myk, myk...

Gość o ja
widocznie malo jest osob na forum z tego rocznika :)

Gość o ja
bez jakiejkolwiek ilosci , nie mozna mowic o jakosci ;)

bez jakiejkolwiek ilosci , nie mozna mowic o jakosci sluszna uwaga, to byl skrot myslowy, gdyz w zdaniu: widocznie malo jest osob na forum z tego rocznika nie dopatrzylem sie okreslenia - ilosc = 0 ;-)

Gość o ja
a propos tematu pamietam z lat szkolnych dlugopisy "zenit " i zaciekawiło mnie czy one nadal bywaja/sa w sprzedazy ?

i zaciekawiło mnie czy one nadal bywaja/sa w sprzedazy ? najprostszym w obecnych czasach sposobem na zaspokojenie ciekawosci jest wpisanie odpowiedniej kwestii w google.com ;-)

Gość o ja
fakt , co w obecnych czasach byśmy zrobili bez google ;)

fakt , co w obecnych czasach byśmy zrobili bez google jeszcze lepszy jest wniosek w druga strone: jak sobie radzilismy kiedys bez? ;-) dodaj komorki, maile, gps itd :-)

Telewizor byl od 16 :D czy 13 :D

Gość o ja
śmiem twierdzic , ze bylismy bardziej zaradni od obecnej mlodziezy co by stalo sie , gdyby teraz odebrano mlodym ludziom udogodnienia wymienione przez ciebie ? jak dawaliby sobie radę? czy nie byłoby to dla nich rownoznaczne z "koncem swiata" ;)

Gość o ja
brum tego nie pamietam aby tv byl od 13 lub 16 ale pamietam , ze alkohol sprzedawano wlasnie od godz 13 ;)

śmiem twierdzic , ze bylismy bardziej zaradni od obecnej mlodziezy smiem twierdzic, ze mozesz miec racje:-) nie tylko bardziej zaradni, ale i obdarzeni sila rzeczy wieksza wyobraznia :-)

brum tego nie pamietam aby tv byl od 13 lub 16 bo brum nie napisala czy chodzi o kg czy godziny stania w kolejce

Chodzi mi o to, że tv zaczynało nadawać program od popołudnia. NIe pamiętam dokładnie godziny.

Gość o ja
jesli chodzi o godz stania w kolejkach na kupno np tv byly zapisy , ludzie "koczowali" pod sklepem dzien i noc ;) co nie znaczylo , ze na pewno go kupia zamiast tv wychodzili ze sklepu z maszyna do szycia marki Łucznik z czego rowniez byli zadowoleni :p