Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdf

gdzie upiac welon-nad czy pod kokiem?

Polecane posty

Gość sdf

mam problem,bo juz widzialam tyle mozliwych kombinacji,a nie wiem jak powinno sie go upiac. jedni maja na koku-inni pod kokiem.czy welon powinien okalac ramiona? co lepiej wyglada? co optycznie wyglada lepiej i czy jest jakas funkcja jaka welon powienien spelniac? czy po prostu ma byc przypiety bylegdzie i wystarczy? dodam ze nie chce przewyzszyc faceta-czy jak go dam na koku to mnie optycznie skroci? jak wy mialyscie??

Gość halinaaaa
chyba pod kokiem wtedy nie zasłoni on fryzury i bedzie sie ładnie okładał ___________________ http://tnij.org/djwj

Gość sdf
a gdy kok konczy sie na karku? ma byc hiszpanski,wiec welon moze ladnie nie okalac ramion..?moze po prostu splywac luzno i sie nie trzymac.

mi sie bardziej podoba chyba nad kokiem zresztą to zależy jaka jest suknia, jaka fryzura

Gość pod kokiem w
wygląda wieśniacko :) mimo wszystko. Będziesz pięknie wyglądać a tym welonem pod kokiem sobie spieprzysz wszystko . Niech fryzurka jest lekko ukryta pod welonem - potem i tak o północy zrzucisz welon i wszyscy zobaczą Twoją piękną fryzurkę :) Pozdrawiam mężatka z welonam nad kokiem

Gość nad kokiem
przecież welon i tak jest prześwitujący więc fryzura będzie widoczna

Gość sdf
hm no a zobaczcie tu: http://forum.trojmiasto.pl/6-6-2009-i-juz-porelacja-Tajkiii-t111099,1,11.html laska ma upiety nizej,ale kok ma dosyc maly..a wyglada bardzo OK. ja bede miala wiekszy kok. welon mam mgielke,wiem,ze bedzie widoczna fryzura spod koku.chodzi o to co sie lepiej prezentuje. czy welon pod kokiem to faktycznie wiesniacko wyglada? niczym lamowka i rekawiczki?

dziewczyna ma piękną suknię ale ten welon brzydko wygląda ładniej by się prezentował na nad kokiem

Gość wanda z warszawy
Dla mnie welon pod kokiem to straszne ohydztwo. Koszmarnie to wygląda. Według mnie powinnas albo upiąć welon normalnie nad kokiem, albo zrezygnowac z welonu i wpiąć we włosy biale kwiatki

Gość sdf
welon byc musi. dodatkowo po boku bedzie maly zywy storczyk. kwestia gdzie ma byc welon. czyli twierdzicie ze pod kokiem jest beee?

Gość zalezy ale
jesli pod, to trzeba uwazac, zeby efektu zwisajacej szmatki nie bylo.

pod kokiem to jest dopinka jakaś a nie welon no chyba że ma się bardzo wysokie upięcie

Gość dokładnie welon POD kokiem
to tak zwany ścierka look, paskudna pozostałość mody z lat 80-tych... I wyraz ambicji "polskich księżniczek prowincjonalnych" - że dziło fryzjerki MUSI BYĆ WIDOCZNE w całej okazałości!!! I musi jeszcze byc widać kolczyki, bandażyki, naszyjniczek, bransoletkę, kwiatki we włosach, etc. etc... Upnij welon NAD kokiem, lub W KOK (potocznie - "tak w połowie") i zobacz, np. w dwóch lusterkach, jak to wygląda. A potem podepnij po - i zobacz, jaki to żałośliwy widok, smutny ścierkowaty zwis, który w dodatku skróci Ci optycznie korpus i zlikwiduje szyję (będzie wyglądała jak facet z ABS : ) ). Pomyśl, jak będzie to wyglądało na zdjęciach z kościoła, gdzie często sa ujęcia z tyłu... będzie wyglądałajak kopka tiulowego siana... Tak więc - welon NAD kokiem lub W KOKU, wersji ścierkowatej mówimy stanowcze nie!!!

Gość sdf
rozumiem.. w koku nie,bo to mi kok zniszczy, a fryzure i tak bedzie widac spod tiulowej mgielki. o to sienie martwie. jesli scierka skraca korpus optycznie,to czy welon nad kokiem wydluza?czy niekoniecznie?ja wlasnie myslalm,ze moze skrocic? nie chce byc jesczze wyzsza niz jestem od mojego faceta.

Gość welon nad kokiem
nadaje sylwetce jednorodność. Nie chodzi o dodanie Ci wzrostu, tylko ogólną smukłość sylwetki - welonowy ścierko-puchacz nad karkiem (czyli pod kokiem) sprawi, że nie będziesz miałąaw ogóle szyi, i zaczniesz wyglądąc (zwłaszcza od tyłu) jak kiepska podróbka Schwarzeneggera... Ciężko i przysadziście. Dobrze upięty W (dobrze uczesanym!) KOKU welon nie zniszczy Ci fryzury, zapewniam :)

Gość sdf
hm ale wpiety w kok to takie pol na pol ze niby sie chce pokazac fryz takie 2 w 1. juz chyba elegantszy jest minimalizm,danie go nad kokiem,gdzie przykryje kok.cos w rodzaju zagadki,jaka to ta fryzura co sie okaze po zdjeciu na oczepinach ;) cos z tajemniczosci..jakby druga odslona panny mlodej? dobrze rozumuje? moja mgielka ma dwie warstwy,wiem ze spod 1 widac fryz pod 2 nie mam doswiadczenia..

Gość 100 pewnosci
nad - pod juz jest passe

Gość mogłabym Ci przesłać
na maila zdjęcia fryzur albo ewentualnie linki wątków fryzurowych z innych forów, tak, byś obejrzała sobie różne wersje... Wersja NAD kokiem jest najbardziej klasyczna i najbezpieczniejsza. Wersja "w połowie" - uściślijmy - sprawdza się wprzypadku skromnego koka w stylu hiszpańskim. To prawda, że jesli wepniemy welon w pół koka z loczków (takiego w stylu lat 80-tych) to będzie to wyglądało conajmniej... dziwnie ;)

Gość sdf
to poprosze o te linki :) mozesz je tu podac? chetnie zobacze roznice.trudno sobie to wyobrazic..

Gość prosze o maila
postaram się wieczorem wysłać Ci linki + konkretne zdjęcia

Gość prosze o maila
http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,3191.75.html Spójrz na post dziewczyny o nicku "cumberland" - chodzi mi o trzecią fryzurę przez nią wklejoną. Ewidentnie "w pół koka". Tylko żeby obejrzeć, musisz się choćby zalogować na tamtym forum... W ogóle jest to ciekawy wątek, bo dziewczyny przekonywały do dziewczęcości i prostoty, a przyszła Panna Młoda uparcie usiłowała z siebie zrobić orkiestrę na-dętą ;) a w końcu z wielkim fochem opuściła forum ;)

Gość prosze o maila
kika postów niżej jest zdjęcie promiennej panny młodej z welonem POD loczkami, diademikiem + pulchnym ciałkiem wylewającym się znad gorsetu ;) takiemu lookowi zdecydowanie mówię nie ;)

Gość sdf
OK zerkne dzieki! to czekam na dalsze linki :)