Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nici555

odstawienie tabletek antykoncepcyjnych w polowie opakowania

Polecane posty

Gość Nici555

Witam! musiałam odstawic tabletki antykoncepcyjne w połowie opakowania( po 11 tabletce) poniewaz dostałam zapalenie pecherza. teraz po trzech dniach dostalam krwawnienie, strasznie boli mnie podbrzusze czy to normalne??? czy jest to cos zlego??? robiac wyniki moczu mialam bardzo podwyższone bialko(20) czy to przez tabletki??? Błagam pomóżcie nie wiem co robic!!!:(

to było zalecenie lekarza żeby odstawić? odstawienie tabletek zawsze jest szokiem dla organizmu, a odstawienie w środku opakowania tym bardziej. trochę poczekasz zanim cykl się unormuje. ból brzucha może występować bo w końcu jajniki zaczynają pracę od nowa, a co wyników badań, to chyba lepiej żeby lekarz Ci je zinterpretował

Gość Nici555
No to nie bylo zalecenie lakarza ale to bylo dopiero pierwsze opakowanie tabletek. a czy to normalne z tym krwawieniem??? słyszalam ze okres wystepuje po kilku dniach od odstawienia tabletek w polowie opakowania...

Gość hmmmm szczerze powiedzcie
z krwawieniem to normalne głupio zrobiłas ze odstawiłas bo tabletki anty nie wpływaja na skutecznosc antybiotyku natomiast antybiotyk na skutecznosc tabletek anty juz wplywa...natomiast podwyzszone białko w moczu nie ma nic wspolnego z tabletkami antykncepcyjnymi...moze ono wskazywac jedynie na problem z nerkami...na to na ogol pomagaja antybiotyki...radze juz sie nie brac za pigulki bo nie dojrzałaś do nich.

Gość Nici555
a czy to krwawienie to miesiaczka i mam od dzis odliczac dni to nastepnego okresu czy to cos zumiepnie innego????

Gość frufru
to że masz krwawienie po odstawieniu pigułek to normalne. białko w moczu, zapalenie dróg moczowych i ból brzucha sugerują problemy z nerkami. ból brzucha moze tez byc efektem ruszających jajników. mozesz to krwawienie uznać za miesiaczkę, oczywiscie. pytanie brzmi po co odstawiałaś pigułki, bo nie moge zrozumiec?...

Gość Nici555
odstawilam poniewaz caly czas zie zle czulam po nich bylam senna mialam migreny i stwierdzilam ze zapalenie pecherza moze byc spowodowane pigulkami bym bardziej ze jak bralam pigulki kiedys rok temu to sytuacja sie powturzyla!!!

Gość frufru
a to może trzeba bylo sie skonsultowac z lekarzem?... mialaś jakies badania robione przed pigulami? moze nasz po rpostu jakies problemy z nerkami, ktore - obciążone pigułkami dodatkowo - tak sie manifestują?... ale piguły same w sobie zapalenia pęcherza moczowego jako takiego nie wywołają.

Gość Nici555
a moze byc spowodowane to tym ze sie sluz zmienia po pigulkach i szybciel mozna zlapac bakterie pod czas stosunku??? a u lakarza bylam kazal mi zrobic posiew i powiefdzial ze jestem juz bardziej sklonna na zapalenie pecherza i musze sie nuczyc z tym zyc...

Gość Nici555
a padan przed pogulkami nie mialam zadnych...:/

no zamiast odsatwiac tabletki na własna reke mogłas isc do lekarza i sie z nim skonsultowac, poza tym ta sennos migreny itd to sa skutki uboczne, ktore (jak pisze w ulotce) moga wystepowac do nawet 3 opakowania a pigułki nie miaja nic wspolnego z zapaleniem pecherza teraz twoj cykl to loteria, i mozesz sie spodziewac miesiaczki w kazdym czasie

Gość Nici555
no miesiaczke dostalam dzis tak mi sie wydaje ze to miesiaczka bo leci jak z kranu czyli po trzeb dniach od odstawienia...;(

Gość frufru
nie, raczej nie jest to tym spowodowane. oczywiscie mogłaś podłapać bakterię od partnera - zwłaszcza jesli wczesniej zabezpieczaliście się prezerwatywą i nei odczuwałaś problemów. równie dobrze moze to byc tzw "syndrom miesiąca miodowego". trochę za mało wiemy żeby wyrokowac w jakikolwiek sposób.

Gość frufru
"Nici555 - no miesiaczke dostalam dzis tak mi sie wydaje ze to miesiaczka bo leci jak z kranu czyli po trzeb dniach od odstawienia...;(" no to dobrze przeciez, nie?...

Gość Nici555
nigdy nie zabespieczalismy sie prezerwatywa a wspolzyjemy ze soba juz poltora roku i zawsze wszystko jest ok tylko jak zaczne brac tabletk to cos sie zaczyna dziac nie dobrego

Gość Nici555
no w sumie dobrze tylko boje sie co bedzie z nastepns czy wystapi normalnie po ok 28 dnaich czy moze byc opuzniona

Gość frufru
wniosek - nie bierz pigułek. nie kazdy moze, nie kazdy musi. PS. bez piguł, bez prezerwatywy... jak sie w takim razie zabezpieczacie?

Gość frufru
moze wystąpić, ale nie musi. ten jeden cykl musisz miec to na uwadze.

Gość Nici555
stosunek przerywany...wiem ze to nie jest zbyt madre ale nie mam innych pomyslow na antykoncepcje tabletek nie moge ani globulek prezerwatywy nie nawidze!!! i nie wiem co teraz zrobic jak ten cykl bedzie rozregulowany kiedy bede miala dni plodne a kiedy nie

Gość frufru
miesiąc wstrzemięźliwości :)

to teraz poczekaj aż Ci się trochę unormuje, bo ten okres to z odstawienia, następny będzie nie-wiadomo-kiedy. przy okazji opowiedz lekarzowi o tych skutkach ubocznych tabletek, może wystarczy je zmienić na inne? tylko nie na oko ale na podst. badań, skoro już 2 razy takie sensacje miałaś. bo to chyba nie te same tabletki brałaś?

Gość Nici555
heheh no najlepiej ale to tak nie nie da tym bardziej lato i wogole... a mam do ciebie jescze jedno pytanko jaka jest mozliwosc ze jednak kolejna miesiaczka bedzie sie spozniac ???

teraz musisz bardzo uważać!a poza tym po 3 miesiącach można dopiero stwierdzić,że tabsy były niedobre.Nie dałaś szansy organizmowi,żeby się przyzwyczaił.Proponuję konsultację z ginekologiem i jeszcze 1 próbę, tym razem 3 miesięczną przynajmniej.

Gość Nici555
no inne bralam i te same objawy...:( porostu dam sobie z tabletkami spokuj teraz tylko martki mnie ten moj cykl co z nim dalej i jakiej antykoncepcji uzyc...

Gość Nici555
nie NOVYNETTE

Cytuję "i jakiej antykoncepcji uzyc..." Moja odpowiedź : NuvaRing :P hahaha bez kitu :D:D:D

NuvaRing to taki pierścień antykoncepcyjny, fajna sprawa jednak nie dla wszystkich niestety:( Brałaś inne, ale czy któreś dłużej niż 1 opakowanie?Jeśli tak to musisz zrobić badania na poziom hormonów i dobrać te właściwe.Drogi eksperymentów nie polecam-tylko się zniechęcisz, a właściwie zniechęciłaś.

Gość Nici555
aha:)

Gość Nici555
no bralam poprzednie 5 miesiecy a powiec mi cos wiecej o tym pierscieniu