Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nici555

odstawienie tabletek antykoncepcyjnych w polowie opakowania

Polecane posty

Gość frufru
"Nici555 - heheh no najlepiej ale to tak nie nie da tym bardziej lato i wogole... a mam do ciebie jescze jedno pytanko jaka jest mozliwosc ze jednak kolejna miesiaczka bedzie sie spozniac ???" nikt Ci tego nei powie. nie mam pojęcia. mozesz miec regularnie jak w zegarku za 28 dni, a mozesz miec okres za dwa tygodnie. właśnie dlatego nei powinno się tak sobie o brać i odstawiac piguł. trzeba było dołykac do końca opakowania. a teraz - cóż. naprawde albo miesiac na wstrzymaniu, albo na gumie.

NuvaRing to pierścien zawierający hormony, działa jak tabletki, ale omija przewód pokarmowy.Aplikuje się go do pochwy-1 starcza na cały cykl.Jest tu cały topik o nim.

Gość frufru
NuvaRing także zawiera hormony...

NuvaRing jest to dopochwowy pierścień który pod wpływem odpowiedniej temp wydziela hormony. Nosi się go przez 3tyg i tydz przerwy. Jest on elastyczny, o średnicy 5 cm i nie powoduje dyskomfortu. Ja go mam od poniedziałku:P No nie wiem coś jeszcze?

zawiera, naprawdę zrób badania na poziom hormonów,zresztą może sięokazać,że nie tolerujesz tylko tabsów, bo podrażniają Ci przewód pokarmowy.Może właśnie NuvaRing albo plastry.

Gość Nici555
a ten pierscien nie bedzsie mial zlego wplywu na moj pecherz??? i kiedy bym mogla teraz zaczac inna metode antykoncepcji np te plastry czy pierscien???

przy następnej miesiączce, tzn w pierwszym jej dniu tzn jeśli chodzi o NuvaRing

Gość Nici555
a ten pierscien nie bedzie przeszkadzal miesiaczce???

jeżeli używasz tamponów to musisz uważać przy wyjmowaniu bo może wypaść, wtedy trzeba go opłukać i włożyć z powrotem jednak nie może być poza pochwą dłużej niż 3 godz

Gość Nici555
aha a jakie moga byc skutki upoczne stosowania tebo pierscienia???

Gość frufru
takie same jak wszystkich innych hormonów.

Gość Nici555
a mam jeszcze jedno pytanko isc dzisiaj do ginekologa na badanie jesli mam to krwawienie czy nie berdzo jest to wskazane???

własnie mam tem sam problem tylko ze ja brałam tabletki przez 9 dni i tez je sama odstawilam i odkad zaczelam je brac jak dostałam okres tak nie skonczyl mi sie po 7 dniach tylko mialam jeszcze lekkie krwawienie przez ok 6 dni i własnie teraz 10czerwca powinnam dostac okres i niemam uwazalismy z mezem ale boje sie ze to moze byc ciaza chociaz słyszalam ze teraz zanim mi sie unormuje ale i tak niewiem co myslec

Gość 28latka
Witam serdecznie, Jeżeli mogłabym się przyłączyć :) Mam doświadczenie z Nuvaringiem, krótkie bo krótkie, ale zawsze jakieś. Właśnie po 2 tygodniach stosowania mojego pierwszego wyjęłam, bo odczuwałam dolegliwości w pochwie, szczególnie po \"szaleniu\". W ciągu dnia i nad ranem chciał wychodzić, przez co napierał na ścianki, wydaje mi się, że obcierał w jakiś sposób, w każdym razie podrażnił - jak mówię przez 2 tygodnie cierpiałam, nawet zapalenie pęcherza zaczęłam leczyć. Wyjęłam i po kilku godzinach ulżyło. Nie wiem, ale może on po prostu nie dla wszystkich rozmiarów. ;) Zdrówka życzę.

Gość lidka 9991
hej! mam nadzieje ze ktos mi odpisze. zastanawiam sie czy moja syt jest normalna - mialam okres 28 maja. tydzien po okresie dostalam krwawienie ( w czasie brania tabletek ). ginekolog zalecił mi odstawienie ich. i teraz juz 4 dni czekam na okres i nic. moze powinnam liczyc od ostatniego krwawienia ( ktore bylo wynikiem nie wiadomo czego )

Gość goscc
skoro plemniki zyja 48 godzin to dlaczego moge odstawic tabletki antykoncepcyjne dopiero po tygodniu od stosunku;.?

Gość Crazy24472668
Hej. . Mam taki problem używam od około trzech miesięcy tabletek lesinelle. i Dopiero teraz ja i moim znajomi zauważyłam, że strasznie zgrubłam. Czy mogę w połowie przerwać, i zmienić na Lesine. Koleżanka zgrubła przy nich tylko 0,5 kg więc mało, a ja ok. 6 kg. Pomóżcie mi ..??

Gość gość
Na moich pigułkach (yasmin) jest napisane, że można zaprzestać ich brania w dowolnym momencie. Właśnie tak zrobiłam bo miałam (chyba przez nie) niesamowite problemy zdrowone po pronad 3 latach ich brania. Lekarz (a nawet dwoje) zaleciło mi odstawienie natychmiast bo miałam bóle głowy, zawroty głowy, duszności itd.