Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość codziennie to samo

jesli w jeden dzien dostarcze organizmowi wszystkiego co potrzebuje to moge jesc

Polecane posty

Gość codziennie to samo

codziennie to samo?:) jestem pewna ze opracowałam jadlospis ktory jest zgodny z moją normą żywieniową. najchętniej jadłabym codziennie to samo, żeby nie zastanawiac się co kupić w sklepie i co czym zastąpić. skoro w danym dniu jem wszystko co mi potrzebne to mogę jeść tak np. przez 3 miesiące?

To nie jest zbyt zdrowo jesc cały czas to samo , pozywienie musi byc urozmaicone . To jeden z głównych punktów zdrowej diety. A po za tym 3 miesiace to baaaaaaaaaaaaaardzo długo i nie sadze zeby ci sie udało. pozdrawiam i powodzenia :-)

Gość codziennie to samo
a tak np. zrobic jadlospisy na 5 dni i wyjdzie ze bedzie sie jadlo to samo 6 dni w miesiacu? a czy moge jesc codziennie wedzonego lososia-porcja 60g?

to juz lepiej :-) a łosos moze byc codziennie moim zdaniem :-) az tak bardzo go lubisz?? hmm ja jem codziennie piers z kurczaka :-)))

Gość codziennie to samo
bardzo lubię:) dziekuje za odpowiedz:) jak ktos ma cos jeszcze do powiedzenia to niech pisze, nie cykać się;)

Gość nie ma sznas
na to aby udalo ci sie zrobic taki jadlospis zwlaszcza tylko na jeden dzien kroty zawieralby wsyzstkie skladniki jakich potrzebujesz, juz trudno bloby to zrobic zebys nie zjadla za duzo czy za malo tluszczow,tlszuczow nasyconych, bialka, weglowodanow i cukrow a co jeszcze z witminami i mineralami. mozesz sobe krzywde zrobic, plus na bank nie dasz rady jesc jedno i to samo przez3 miechy. a co do ryby to mysl,e ze mozesz ja jesc ,jeszcze zalezy w czym jest.

Gość codziennie to samo
ryba sama bez niczego:) naprawde dostarcze w jeden dzien organizmowi wszystkiego:)

Jak masz ochote to podaj taki jadłospis na jeden dzien . moze cos doradzimy :-)

Ciekawe jest to co piszesz :) podaj taki przykładowy jadłospis "wzorcowy"... ciekawa jestem co w nim będzie ?

Gość codziennie to samo
o to jadłospis:) 1 Posiłek(godzina 7:20): płatki owsiane 20g jogurt naturalny 2% 370g truskawki 120g woda z cytryna 250ml 2 Posiłek(10:20) szpinak mrożony gotowany bez soli 100g tran(2kapsułki)-1g słonecznik 20g figi suszone-20g pomidor 200g salata 30g zarodki pszenne10g 3 Posiłek(13:20) migdały 20g jabłko 230g mleko krowie pasteryzowane 2% 250ml 4 posiłek 16:20 łosoś wędzony 60 g cebula 30g orzechy laskowe 10g kawa zbożowa 250ml orzechy ziemne opiekane na sucho bez soli15g 5Posiłek 19:20 dynia pestki 30g otreby pszenne 30g morele suszone 10g Razem: 1511kcal białko 77g tluszcze 71g weglowodany 170g bede orientacyjnie wazyc produkty:)

Gość nie uwazasz ze to przesada
jesc ciagle pestki dyni czy slonecznika i az tyle suszonych owocow? to nie jest zbytnio zdrowe w takich ilosciach. a cukier liczysz??

Gość dorcia33
Nies lyszalas,ze jedzac to samo mozna wywołac sobie alergie na produkty?Zreszta tyle pysznosci dała nam natura,a ty jesz wciaz to samo?

Gość codziennie to samo
jak nie pestki i suszone owoce to co jesc? tego wcale nie jest duzo... lepsze to niz słodycze, smazone rzeczy itp.

ale spojrz tak wnikliwiej na swoj jadlospis. tam nie ma normalnych posilkow tylko wszystko przekoski A TAK BYC NIE MOZE bo przytyjesz zamiast schudnac

Gość codziennie to samo
no co ty? naprawdę przytyję? ja nie lubię i nie umiem gotować...

a czy trzeba gotowac jakos wielce zeby robic dobre i dietetyczne jedzonko? wyrzuc ze swego dziennego jadlospisu suszone owoce( pozostaw jedne) wyrzuć pestki, orzeszki itp. ktory posilek u Ciebie jest glowny? postaw na wieksza ilosc warzyw i owocow

Gość viooolik
ja Ci pomogę bo Twoj jadlospis nie jest najleszy a wręcz zly odp na moje pytania; 1. Twój wzrost i waga 2. ile chcesz schudnąć? 3. Chesz cos ćwiczyc czy tylko mniej jeść?

Gość codziennie to samo
no mam przeciez owoce i warzywa jakies:P a ja lubie slonecznik, migdaly, morele....takie morele to tez owoce, tyle ze suszone;) albo pestki z dyni to warzywa dla mnie, tak samo slonecznik:)

Gość codziennie to samo
1. wzrost 170 waga 65kg 2.10-12kg 3.chcę cwiczyć:) czemu zły, co wy ludzie?ja myslałam ze idealny jest:)

a ile masz lat? Skoro twierdzisz ze to idealny jadlospis? no to trzeba zmienic jadlospis bo na tym nie radzę Ci się opierać po pierwsze sniadanie niech zostanie ale bez truskawek truskawki mogą Ci posłużyć jako drugie sniadanie( wiadomo nie jako jedyne) po drugie co to za dobór składników?? 3 Posiłek(13:20) migdały 20g jabłko 230g mleko krowie pasteryzowane 2% 250ml jabłko? mleko? po trzecie po co łaczyc orzechy laskowe i ziemne? czyżby mialy jakies inne własciwości odżywcze? po czwarte na kolacje jesz same suche otręby pszenne??

Gość codziennie to samo
no, same suche:) ale wstyd:P lat mam 18.

proponuję do diety na obiad wprowadzić trochę mięska np gotowaną pierś kurczaka plus np jakies warzywka. Bo jakos nie widzę u Ciebie warzyw

Gość codziennie to samo
ja lubie jesc orzechy:) a moze da sie cos zrobic z tych produktów, znaczy się inaczej to wszystko połączyc...a dlaczego mam nie jesc truskawek na sniadanie?

hmm jesz truskawki jako osobne danie czy razem z platkami owsianymi? nie da sie tego inaczej skompowowac oprucz tego ,że np każdego dnia możesz jeśc inne suszone owoce. oczywiści jak jestes bardzo godna możesz sobie troszkę zjeśc pestek z dyni czy ze słonecznika ale nie jako oddzielny posiłek

Gość codziennie to samo
płatki i truskawki walę do jogurtu i wszystko razem jem:)

to tak może być bo myślalam, że jesz je osobno a po co z rana tracić czas:)

Gość codziennie to samo
a jak wprowadzę zalecone przez ciebie zmiany to mogę jeść codziennie to samo?

gdy wprowadzisz zalecane przezemnie zmiany to nie bedziesz jadła każdego dnia tego samego, bo np jednego dnia zrobisz sobie sałatkę z ogórka a drugiego zjesz pomidora. teraz jest tyle warzyw i owoców więc po co Ci ta monotonia?

Gość codziennie to samo
spoko, juz wszystko wiem:)