Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oooh layla

Wybór studiów - potrzebna inspiracja

Polecane posty

Gość oooh layla

Hej! Jestem tegoroczną maturzystką, zdawałam historię (R) wos (R) polski (R) angielski (P) i od początku twardo wybieram się na prawo :-) Gdyby mi się jednak nie udało dostać na dzienne, potrzebuję drugiej furtki - kierunku awaryjnego. Co moglibyście mi polecić? Pozdrawiam:)

Prawo jest ciężkie. BARDZO ciężkie. Wiem, bo sama skończyłam.

Gość oooh layla
skaa - a gdzie studiowałaś? :) Wiem, że jest ciężko - tzn. mam kilku znajomych, którzy właśnie studiują i znam osoby, które już studia skończyły. Myślę jednak, że nadaję się do zawodu i na te studia... O dziennikarstwie myślałam, dużo czytam, dużo piszę, mam własne zdanie i raczej silną osobowość, interesuję się światem... Ale mało osób się wybija, zresztą tu chyba niezbędny jest jakiś drugi kierunek. Wstępnie postanowiłam, że jeśli nie uda mi się dostać na prawo, pójdę na rok na historię - historia to mój konik :-) Tyle że ciekawe, ile studia mają wspólnego z pasją... Pewnie niewiele :(

ja skończyłam w tym roku prawo,dzienne na UG i nie uważam,żeby to były szczególnie trudne studia...

Gość campostella
"Prawo jest ciężkie. BARDZO ciężkie. Wiem, bo sama skończyłam." --ale może dla kogoś innego aż takim ciężarem nie będzie?

Gość tjaaaaa....
mam znajomych z prawa, też nie uważam aby to były szczególnie trudne studia :D zależy jak się do tego podchodzi, jeśli to lubisz - nie będziesz narzekac odradzam dziennikarstwo, a jesli juz, to jako drugi kierunek, dodatkowo dziennikarzem, dobrym!, po dziennikarstwie nie zostaniesz:) oprócz dobrego pióra trzeba mie tez wykształcenie i wiedze;)

no własnie.ja nie jestem ani pasjonatką, ani nie kontynuuje zadnej tradycji rodzinnej,ani nawet tych studiów nie lubiłam i wręcz utwierdziłam się w przekonaniu,ze w sumie to nei chce tego robić,a mimo to nie miałam zadnych problemów z zaliczaniem czegokolwiek.wiec chyba jednak nie są trudne. Moze na UJ albo UW jest wyższy poziom i trudniej w zwiazku z tym.