Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozowybez

co myslicie o malzenstwie?

Polecane posty

Gość rozowybez

chce wyjsc za maz ale czy zostane posadzona za to ze nie chce miec dzieci? czy ma sens brac slub tylko wtedy gdy sie chce miec dzieci?slyszalam takie opinie..

ślub jest wtedy gdy ludzie sie kochają.. a dzieci to w praniu się okaze:D i to, że slub tylko po to, że dzieci to debilizm:)

Gość a co jesli śmierdzi
nie ma sensu brac ślubu da dzieci. ślub to zwiazek 2 ludzi. osobiscie uwazam ze nic wielkiego on nie wnosi, ale to tylko moje skromne zdanie.

Gość rozowybez
dzieki:) mam 27lat i che wyjsc za maz mam faceta a o dzieciach chce pomyslec pozniej jak poczuje unstynkt maciezynski bo na razie tego nie ma.

wg prawa państwowego ślub to związek dwojga ludzi, którzy w małzeństwie mają określone prawa i obowiązki ale wg kościoła ślub to związek ludzi stworzony dla płodzenia dzieci jeśli nie chcesz mieć dzieci, będzie to przesłanka dla unieważnienia ślubu kościelnego

Gość czy dzieci
to coś złego ?A może przeszkoda w baletach ? Kto nie miał dzieci nie wie o czym mówi.

Gość J_Lo
ślubu nie bierze sie dla samych dzieci ;) niektórzy decyduja sie na nie po latach, albo wcale ich nie maja i tez dobrze, ich wybór ;) Ja chciałam dzieci od razu i tak sie stało, dzis mam 3 ;)

Gość uper
ale przedmowca pierdoli - slub bezx dzieci to bezsens?? dfla mnie slub po to zeby sie rozmnazac to bezsens wiec nie pitol ty stara matrono, pewnie najlepiej sie rozmnazac jak kroliki a potem na domy dziecka zbiorki organizowac i znajdowac pobite, zaplakane bo tatus i mamusia musza dziabnac niech ma dzieci ten co chce ale przedewszystkim ten co sie do tego nie nadaje...tzn, ze jak ja nie chce miec dzieci to nie mam prawa kochac i wziac slubu?