Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilkamm2

czy studia licza mi sie do urlopu

Polecane posty

Gość kamilkamm2

we wrzesniu 2009r bede miala przepracowane 3 lata w tym samym zakladzie,, natomiast w czerwcu 2009 bede sie bronila , tzn ukoncze studia licencjackie. mam pytanie odnosnie urlopu, jak do tej pory przyslugiwalo mi 20 dni natomiast jezeli ukoncze studia to wlicza mi sie jako 8 lat nauki plus 3 lata pracy ktore beeamiala we wrzesniu , czy dobrze sie orientuje...... w sumie wychodzi wiecej niz 10 lat , bo 11 , czy juz nie powinnam miec 26 dniowego urlopu od czasu gdy sie obronie ????

Gość fanatyczka
Studiowałaś i równocześnie pracowałaś?

Gość kamilkamm2
tak w tym samym czasie

Gość fanatyczka
Nie. okresy te nie mogą się nakładać. Wybierasz wariant najbardziej korzystny. Albo studia albo praca.

Gość kamilkamm2
ale przeciez urlop jest okreslony z dniem 1 stycznia , czyli mam 20 dni, tylko nie wiem czy poprostu dostane dodatkowo 6 dni uzupelniajacych jak sie obronie

Gość fanatyczka
Jeżeli pracownik pobierał naukę w czasie zatrudnienia, do okresu pracy, od którego zależy wymiar urlopu, wlicza się bądź okres zatrudnienia, w którym była pobierana nauka, bądź okres nauki, zależnie od tego, co jest korzystniejsze dla pracownika (art. 155 § 2 KP)

Gość kamilkamm2
czyli bardziej oplaca sie za studia 8 lat czyli co musze jeszcze popracowac 2 lta by miec 26 dni, bezsensu przeciez pracje juz 3 lata prawie to to powinno byc doliczone do tego jaka szkole ukonczylam , przeciez to powinno wyjsc na kozysc dla mnie ze ucze sie dalej

Gość kamilkamm2
powinnam doliczyc 8 plus 3 l pracy, tak mi sie wydaje

Gość fanatyczka
Ja ci cytyuje poraz kolejny kodeks pracy: "1) zasadniczej lub innej równorzędnej szkoły zawodowej - przewidziany programem nauczania czas trwania nauki, nie więcej jednak niż 3 lata, 2) średniej szkoły zawodowej - przewidziany programem nauczania czas trwania nauki, nie więcej jednak niż 5 lat, 3) średniej szkoły zawodowej dla absolwentów zasadniczych (równorzędnych) szkół zawodowych - 5 lat, 4) średniej szkoły ogólnokształcącej - 4 lata, 5) szkoły policealnej - 6 lat, 6) szkoły wyższej - 8 lat. Okresy nauki, o których mowa w pkt 1-6, nie podlegają sumowaniu. § 2. Jeżeli pracownik pobierał naukę w czasie zatrudnienia, do okresu pracy, od którego zależy wymiar urlopu, wlicza się bądź okres zatrudnienia, w którym była pobierana nauka, bądź okres nauki, zależnie od tego, co jest korzystniejsze dla pracownika.' Wszelkie pretensje do rady ministrów. Poza tym sama pracowałam w czasie studiów i dopiero od stycznia bede miec 26 dni urlopu.

Gość Anq25
potwoerdzam nie ma sumownaia pracy i studiow rownoczesnie...

Gość kamilkamm2
rozumiem ale to wychodzi na to samo jakbym nie pracowala przez te 3 lata rownie dobrze moglam tylko sie uczyc, bo dopiero bede miala te 26 dni jak przepracuje kolejne 2 lata